Ga naar content

Natuur bij New York

Mooiste plekken in Amerika - De stad New York behoort zeker tot een van de plekken die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Bekende bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld, Times Square, het Empire State Building en het Guggenheim Museum spreken iedere toerist tot de verbeelding. Ook de omgeving van New York is erg leuk: bekijk onze tips voor een rondreis vanaf New York door de natuur!

New York bruist van de energie. Leuke bars, indrukwekkende wolkenkrabbers, immense winkelcentra en met neonlichten versierde theaters zijn een lust voor het oog van iedere toerist. Een groen park, met een bankje onder de bomen, biedt de rust om alle indrukken te verwerken. Tijdens een verblijf in New York is een bezoek aan een van de groene parken zeker ook de moeite.

Mooiste parken in New York City

The Big Apple heeft heel wat groens te bieden aan mensen die voor even aan de drukte van de metropool willen ontsnappen. Wat zijn de mooiste plekken in New York om rust en groen op te zoeken? Enkele gave parken om op de wish list te zetten.

1. Central Park

Het grootste en bekendste park van NY is Central Park in Manhattan, een immense groene oase midden in de stad. Hoewel het park jaarlijks 5 keer meer bezoekers trekt dan de Grand Canyon, is het een verademing om tot rust te komen op een van de bankjes of zittend op een grasveld.

Er heerst altijd een relaxte sfeer. Breng een bezoek aan de kleine dierentuin of wandel langs de kunstwerken die verspreid staan over het park. Vanaf 19 uur is het voor auto's verboden over de wegen in Central Park te rijden en daar profiteren joggers, fietsers en skaters graag van.  Wie weet zie je zelfs een celebrity! Lees ook meer over fietsen in New York.

2. Parken in Brooklyn

De Brooklyn Botanic Garden in Brooklyn is een 21 hectare grote tuin, met een botanische collectie van ruim 10.000 soorten planten en bloemen. De Botanische Tuin maakt deel uit van diverse instellingen die zich inzetten voor natuurbescherming.

Ook in Brooklyn vind je Prospect Park, Forest Park (richting Queens), Green-Wood Cemetery en het Salt Marsh Nature Center. Twee wandelingen voeren door de Salt marsh.

Zicht op Manhattan
Deel op Pinterest

3. Parken in Queens

De Queens Botanical Garden is zeker een bezoekje waard. Het Flushing Meadows Corona Park in Queens is een ander bekend park in Queens.

4. Parken op Staten Island

Bezoek je het Vrijheidsbeeld, neem dan de tijd om Clay Pit Ponds State Park. Fresh Kills, Great Kills of High Rock Park te bezoeken. Meer dan 50 km aan wandelpaden, waarvan een groot deel met zicht op de skyline van NY, nodigen uit om hier de benen te strekken.

5. Parken in de Bronx

De Bronx Zoo is met of zonder kinderen een bezoek waard en wordt omgeven door het Bronx Park. In het zuidelijke deel van The Bronx ligt de New York Botanical Garden. Ook interessant zijn de eilandjes en moerasgebieden in het oosten van het district, de wetlands van Pelham Bay. 

Pelham moeras
Deel op Pinterest

6. Parken in Manhattan

Buiten bovengenoemd Central Park zijn de mooiste parken in Manhattan Bryant Park en Riverside Park.

Overige bezienswaardigheden of rustplekken in New York zijn de vele kleine parken en kilometerslange stranden. Een leuke attractie is de Green Line in het hippe Meatpacking District. De oude spoorlijn is hier omgetoverd tot een groene oase. Op het oude spoorwegtracé kun je de rails nog zien lopen tussen al het groen. De ongeveer 1 kilometer lange lijn bevindt zich enkele meters boven straatniveau en gaat hier en daar dwars door gebouwen heen.

Mooiste gebieden omgeving New York

Een stedentrip wordt pas echt leuk als je de bruisende sfeer van de stad combineert met een rondreis in de omgeving van New York. Wat zijn de mooiste plekken om te zien tijdens een rondreis vanuit New York? Welke natuurgebieden liggen binnen bereik met een huurauto? Onze top 5 reizen vanuit New York:

1. New York en oostkust Amerika

Een reis naar New York wordt regelmatig gecombineerd met andere steden in een rondreis aan de oostkust van Amerika; Washington DC, Philadelphia en Boston staan dan vaak op het reisprogramma. Je kan makkelijk een auto huren in NY en daarvandaan een rondje rijden langs de mooiste steden en natuurgebieden van de East Coast.

2. New York en Niagara Falls

Op ca. 6,5 uur afstand van New York, op de grens met Canada, liggen de bekendste watervallen van de Verenigde Staten: de Niagara Falls. De Niagara Watervallen vanuit New York bezoeken is zeker niet vreemd! Je kan er een mooie rondreis maken met een huurauto. 

Niagara
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. New York en New England

Heb je na NY zin in een gemoedelijke omgeving, denk dan eens aan een rondreis naar het noordoosten van de VS: New England. Hier vind je sfeervolle dorpjes, gezellige havens en veel natuur. In de herfst kan je er genieten van een kleurenspektakel: de Indian Summer doet dan zijn intrede. Verder kan je tijdens een reis naar deze regio ook op walvissafari. Lees meer over de mooiste plekken in New England

4. New York en Florida

Na een citytrip New York kan je makkelijk doorreizen naar het zuidoosten van de Verenigde Staten. Een binnenlandse vlucht naar Miami of Orlando is dan wel aanbevolen. Florida is een heerlijke staat om 2 weken rond te touren: combineer de pretparken in Orlando met de heerlijke stranden van Miami en verken de vele mooiste plekken in Florida

Florida kajak
Deel op Pinterest

5. New York combineren met andere deel van de VS

Tot slot is het mogelijk om vanaf New York verder te reizen naar andere mooie gebieden in de Verenigde Staten. Wie veel natuurparken wil zien moet zeker eens denken aan een vlucht naar Los Angeles, San Francisco of Las Vegas om van hieruit een rondreis te maken door het zuidwesten van Amerika. Minder gangbaar, maar zeker ook een bijzondere ervaring is een reis naar het muzikale zuiden van de VS.

Binnenkort op reis naar New York? Vergeet niet je ESTA aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!