Ga naar content

Fietsen in New York

De fiets en The Big Apple vormen een verrassend goede combinatie. De metropool heeft verschillende fietspaden waar je al trappend in een oase van rust het stadsleven en de imponerende skyline kunt ervaren.

Fiets huren in New York

Voor kortere ritten in de stad is Citi Bike een goede optie. Je huurt deze fietsen bij de ruim 500 automatische stations die in de metropool zijn geïnstalleerd. Het huren van een fiets kost 15 dollar per dag. Helaas kun je niet met elke Nederlandse creditcard bij de stations terecht. Voor een stadsfiets of racefiets kun je terecht bij LIC Bicyles in de wijk Queens. Voor 40 tot 45 dollar per dag helpt Carlos je aan een sportfiets of racefiets van goede kwaliteit.

Mooiste fietsroutes in New York

Wat zijn de mooiste fietspaden in en bij New York? Fietsexpert Bram de Vrind verkent voor NatureScanner ultieme fietsplekken over de hele wereld en deelt zijn tips over fietsen in New York:

1. Fietspad langs de Hudson in New York

Aan de westkant van Manhattan ligt het beroemde fietspad langs de Hudson Rivier, dat je vanaf Battery Place op de zuidpunt van het eiland helemaal naar George Washington Bridge ruim 15 kilometer verderop kunt afrijden - nauwelijks onderbroken door autoverkeer. Tijdens de fietstocht op dit drukste fietspad van de VS heb je uitzicht op landmarks als het WTC en Empire State building op Manhattan en de brede Hudson rivier en New Jersey. Langs de fietsroute vind je verschillende fietsvriendelijke uitspanningen waar je kunt neerploffen op het terras voor een lunch of drankje.

2. Fietsen in Central Park

Wie gaat fietsen in New York kan niet om hét groene hoogtepunt heen. Voor fietsliefhebbers is een ronde door Central Park een must. Het wereldberoemde park is een groene oase van rust op Manhattan en de plek waar sportend New York losgaat. Je fietst het park binnen en haakt in op het 10,1 kilometer lange autoluwe circuit dat door het groen kronkelt. Je begroet er vele hardlopers, fietsers, bootcampers en toeristen die luieren op de grasperken in de zon. Ben je een fanatieke fietser? Dan kun je aanhaken bij de wielerclubs die 's ochtends vroeg (vanaf 5:30) en 's avonds vanaf 19.00 uur door het park snellen.

3. Fietsen op Route 9W

Wil je vanuit Manhattan een tocht van 50 kilometer of meer maken? Steek dan via George Washington Bridge (imponerende vergezichten op de skyline!) de Hudson rivier over en daal af naar de autoluwe weg die parallel loopt aan Route 9W langs de rivier. Fietsend door het groen waan je je op slechts 25 kilometer van Downtown Manhattan middenin de natuur. Onderweg krijg je verschillende klimmetjes voor de wielen. Je kunt terugkeren over dezelfde route langs de Hudson of bovenlangs via Route 9W, een 80 kilometerweg waar plek voor fietsers is op de pechstrook.

4. Gran Fondo New York fietsen

De Gran Fondo New York geldt als ultieme uitdaging voor fietsers in de Big Apple. Elk jaar in mei verzamelen 6000 deelnemers zich op George Washington Bridge voor deze fietstocht met tijdsmeting over afgesloten wegen. Er zijn twee afstanden: 80 en 160 kilometer. Sommige renners nemen deel om een toptijd neer te zetten, anderen zien de tocht als een mooi dagje in op zadel met vrienden.

Wil je meer zien over fietsen in NYCk, bekijk dan het New York filmpje van Bram.
Binnenkort zelf reizen naar New York? Denk dan om je ESTA.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Fietsjournalist Bram de Vrind
Geschreven door
Fietsjournalist Bram de Vrind
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!