Ga naar content

Fietsen in Amerika

Op de fiets door de Verenigde Staten. Bekijk de beste fietsgebieden in Amerika. Met tips voor leuke fietsreizen en dagtochten op de fiets.

Mooiste fietsgebieden in Amerika

Wat zijn de mooiste plekken om te fietsen in de Verenigde Staten? Het hangt een beetje af van het doel van je reis. Wil je een stad op de fiets verkennen, dan is dat een heel andere beleving dan een mountainbike tocht door de ruige natuur in de nationale parken.

1. Fietsen in Amerikaanse steden - Oostkust

  Een fietstocht in een Amerikaanse stad is een populaire manier om de metropool te verkennen. Zo worden er tal van fietstours aangeboden in alle grote steden in het oosten van het land; van New York en Washington DC tot Miami en Orlando. Onze fietsjournalist bezocht New York op de fiets, lees zeker zijn reisverhaal!

  2. Fietsen in Amerikaanse steden - Westkust

  Ook de Westkust van Amerika biedt genoeg steden met fietstours. De wegen zijn hier soms wat uitdagender, zoals het op heuvels gebouwde San Francisco. 

  2. Fietsen in de natuur

  Aan de oostkust wisselen mooie stranden, bossen en sfeervolle dorpen elkaar af. Een van de leuke plekken om te fietsen is het eiland Martha's Vineyard, bij de kust van het schiereiland Cape Cod. Oorspronkelijk werd het bewoond door de Wampanoag-indianen. Daarnaast staat het bekend om de witte stranden, het heerlijke klimaat en de mogelijkheid om walvissen te zien. Er heerst een aangename sfeer.

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!