Ga naar content

Stedentrip Oostkust-Amerika

Oostkust USA - Waar denk jij aan als men het heeft over de steden aan de Oostkust van Amerika? Aan wolkenkrabbers, drukke straten met toeterende taxi's en schreeuwende neonverlichtingen? Naturescanner legt de nadruk op een ander aspect van stedentrips naar de Oostkust van de V.S.

Groene steden in de VS

Hieronder omschrijven wij de groenste steden van de Oostkust van Amerika, althans de beste plekken om tot rust te komen tijdens een drukke stedentrip in New York, Boston of Miami! Tussendoor vind je enkele van de leukste reizen naar de Oostkust van de Verenigde Staten. Klaar voor een groene stedentrip tussen de wolkenkrabbers?

1. New York door een groene bril

Het bekendste park van de Verenigde Staten is uiteraard Central Park in New York! Wijde open velden, kronkelende wandelpaden en bruggetjes over vijvers, schaduwrijke bankjes onder de bomen en veel sportfaciliteiten kenmerken dit bekende park in NYC. In Central Park waan je je ver weg van de drukte van de metropool, al zie je achter de bomen de torenhoge wolkenkrabbers prijken. Er is een kleine dierentuin, je kunt er heerlijk hardlopen of fietsen, rolschaatsen en in de winter schaatsen op de ijsbanen.

Stedentrip Oostkust VS
Deel op Pinterest

Trekvogels houden er bovendien pauze tijdens hun verre tocht. Tijdens een stedentrip in New York biedt het park alles wat je nodig hebt om tot rust te komen na het shoppen, bezoeken van musea of bezienswaardigheden in de stad. Het park bevindt zich op Manhattan, tussen 59th en 110th Str.
Bezoek tijdens een stedentrip in New York ook het Staten Island, met meer dan 50 km aan wandelroutes. Bekijk info over de zogenaamde Staten Island Greenbelt.

De Bronx Zoo is met of zonder kinderen een bezoek waard en ligt in het omringende Bronx Park.
Ook de New York Botanical gardens bevinden zich in dit park. De dierentuin organiseert met grote regelmaat evenementen voor natuur en dieren. Bekijk de website van de Bronx Zoo.
Bekijk onze tips voor een rondreis vanaf New York.

2. Natuurvakantie in Florida

Zin in strand, zon en zee? Een combinatie van een bruisende stedentrip met genot van de natuur? Dan is Florida wat voor jou. Tijdens een stedentrip in Miami geniet je van een relaxte vakantie. De Art Deco Hotels sieren Miami Beach.
Miami is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Everglades, de Florida Keys en het Biscayne National Park (met Crandon Park).

3. Ontdek New England

Vanaf Boston kan je het authentieke gebied New England verkennen. Hier kleuren de bomen in de bossen alle kleuren tijdens de Indian Summer en kan je deelnemen aan een walvissafari bij Cape Cod.

Stedentrip USA

Tijdens een rondreis Amerika kan je eigenlijk niet om de indrukwekkende steden heen. Shoppen in New York, musea afstruinen in Washington DC, cultuur snuiven in Philadelphia of pretparken bezoeken in Orlando, het is toch wel heerlijk om de Amerikaanse steden te ontdekken. Is een vakantie voor jou niet compleet zonder natuur, laat je dan op Naturescanner zeker verder inspireren voor een reis naar Amerika.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!