Ga naar content

Florida Keys

Florida natuur - De eilanden liggen in een boog tussen Miami en Cuba. Een vakantie op de Florida Keys bestaat met name uit snorkelen en duiken, boottochten, zeilen, kajakken, ecotours en genieten van zon, zee en witte stranden.

Florida Keys natuur

De Florida Keys hebben niets te maken met sleutels, het woord is gewoon een verbastering van het Spaanse woord Cayo, wat eilandje betekent. En daar zijn er genoeg van; de Keys archipel bestaat uit ongeveer 1.700 eilandjes, met mooie natuur en stranden. Alle bewoonde eilanden worden met elkaar verbonden door de Overseas Highway, US Route 1. Het eerste eiland dat je tegenkomt wanneer je vanaf Miami de snelweg neemt is Key Largo, het laatst bewoonde eiland is Key West.

Vakantie op de Florida Keys

Het is mogelijk om enkele dagen op de Florida Keys te combineren met een rondreis door Florida, maar je kunt er ook gerust een hele vakantie doorbrengen met relaxen en genieten van het tropische klimaat. Vooral de Lower Keys (dichter bij Cuba) zijn aan te raden voor wie op zoek is naar een ontspannen vakantie, weg van de drukte.

Mooiste eiland Florida Keys

Wat zijn de leukste eilanden van de Florida Keys? Key West is het meest bezochte eiland, maar wie houdt van natuur, die kan best op vakantie naar Big Pine Key. Een overzicht van de mooiste eilanden in Florida:

1. Key Largo - duiken in Amerika

Key Largo is het eerste eiland van de Florida Keys en tevens een van de meest bezochte. Het is een van de beste plekken in Amerika om te duiken. Het natuurgebied John Pennekamp Coral Reef State Park is de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. Het gebied heeft de mooiste koraalriffen van Amerika en er worden overal snorkeltours en duikexcursies aangeboden.

Mooiste eiland Florida Keys
Deel op Pinterest

Duik naar het Christ of the Deep beeld dat vanuit Italië naar Key Largo Dry Rocks werd vervoerd of naar een nagebouwd scheepswrak bij Cannon Beach. Wie liever niet het water ingaat, kan kajakken of meevaren op een boot met glazen bodem. Bij het Molasses Reef laten barracuda’s, pijlstaartroggen en schildpadden zich regelmatig bewonderen. Zelf je reis naar Key Largo samenstellen? Bekijk de hotels op Booking.com.

2. Islamorada - Kajakken, paardrijden, vissen

Islamorada is het tweede eiland van de Florida Keys. Hier moet je heen als je houdt van sportvissen, het eiland is er wereldwijd bekend om. Er worden grote wedstrijden georganiseerd. Verder kan je er vele activiteiten beoefenen, zoals kajakken en paragliden. Ook wordt er zwemmen met dolfijnen aangeboden, maar wij adviseren je dit absoluut niet te doen. Hoe leuk het ook klinkt, de dolfijnen lijden hier enorm onder. Het mooiste strand is Islamorada Beach, een prachtige strandstrook die doorloopt tot in zee. Bekijk de hotels op Booking.com.

3. Marathon - zonvakantie

Marathon bevindt zich in het midden van de Florida Keys. Het eiland vormt de ideale bestemming voor een zonvakantie en biedt tal van mooie resorts. Je kunt er genieten van een rustige zonvakantie. Coco Plum Beach is een mooi strand, dat bekend staat om het groot aantal schelpen dat je hier vindt. Bekijk de hotels op Marathon op Booking.com.

4. Big Pine Key - natuurvakantie

Hou je van natuur en wil je een vakantie op de Florida Keys boeken? Dan moet je hier wezen. Big Pine Key en de Lower Keys zijn aanbevolen bestemmingen voor natuurliefhebbers. The Blue Hole is een natuurgebied met een mooi meer met veel wildlife, zoals schildpadden, krokodillen, slangen, leguanen en vogels. Ook komt hier de key deer voor, een met uitsterven bedreigd hert. 

Dieren Florida Keys
Deel op Pinterest

Verder kan je relaxen tijdens een boottochtje en deelnemen aan natuurexcursies als vogelspotten. Bahia Honda Beach is volgens velen het mooiste strand van de Florida Keys. Bekijk hotels in de omgeving van Big Pine Key op Booking.com.

5. Key West

Het eiland dat het meest verwijderd is van de kust is Key West. Het ligt zeer dicht bij Cuba. Toch komen hier veel toeristen. Er staan tal van hotels en resorts en het eiland is erg geliefd bij Amerikaanse toeristen. Het is dan ook een zeer bruisend eiland met tal van evenementen, winkels en uitgaansmogelijkheden. Key West gaat echter niet vervelen. Het is een schitterend eiland om aan watersport te doen en je kunt er ontzettend goed duiken; er liggen enkele scheepswrakken. Ernest Hemingway woonde op Key West. Zoek een hotel op Key West bij Booking.com.

Wil je de natuur op de Florida Keys verkennen? Op de Keys zijn ook talrijke wandelingen te maken en op sommige eilanden, zoals Marathon, kan je prachtig fietsen. Informatie hieromtrent vind je in het bezoekerscentrum, alsook een prachtig aquarium.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!