Ga naar content

Wandelen op Kaapverdie

Tips Kaapverdië - Een schitterende, nog relatief onbekende bestemming. De natuur op de eilanden leent zich perfect om te wandelen. Van dagwandeling tot meerdaagse trektocht, hiken op Kaapverdië is een aanrader!

Wandelen op de Kaapverdische eilanden

Fogo, Santo Antao, maar ook de eilanden São Nicolau en São Vicente zijn de moeite waard om te wandelen op Kaapverdië. Het landschap is zeer afwisselend: vulkanen en vulkaankraters, vruchtbare valleien, groene heuvels, drakenbomen en pijnbomen, landbouwakkers en pittoreske dorpjes. Je kunt makkelijk zelf een goedkope vakantie naar Kaapverdie boeken, een goede wandelkaart erbij en zelf je routes uitstippelen. Of je kiest voor een georganiseerde wandelreis. SNP natuurreizen biedt diverse wandelvakanties aan van 8 tot 13 dagen. Je kunt dus een korte wandelvakantie op Kaapverdië combineren met enkele dagen op het strand of kiezen voor een zeer actieve wandelreis. Bekijk de wandelreizen op Kaapverdië van SNP Natuurreizen.

Mooiste wandelgebieden Kaapverdië

Wat is het mooiste eiland om te wandelen op Kaapverdië? Een kort overzicht van wat je op ieder eiland te zien krijgt tijdens een wandelvakantie:

1. Wandelen op Santo Antao

Het eiland Santo Antão (noordelijke eilanden) is een van de mooiste eilanden om te wandelen op Kaapverdië, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Vanaf de vulkaankrater Cova voert een prachtig pad je door de mooie Paul vallei, met koffieplantages, bananenplantages en pittoreske dorpen. Ook langs de kust zijn er mooie wandelpaden, zoals het verhard pad vanaf Cruzinhas naar Ponta do Sol, waarbij je langs het afgelegen dorp Fontainhas wandelt. 

2. Wandelen op Sao Nicolau

Op Sao Nicolau (Noordelijke eilanden) geniet je van een adembenemend zicht vanaf de Monte Gordo (1.312m): je kijkt neer op een spectaculair vulkanisch landschap, vaak gehuld in mysterieuze mist. De hellingen van de Monte Gordo zijn begroeid met tropisch woud. Uitvalsbasis is het plaatsje Ribeira Brava, waarvandaan je dagelijks een mooie wandeling kunt maken op Sao Nicolau.

3. Wandelen op Fogo

Het vulkanische eiland Fogo (Zuidelijke eilanden) wordt ook het vuureiland genoemd vanwege de imposante Pico do Fogo (2.829 m). Wandel langs gestolde lavasporen en waan je op de maan in de Cha das Caldeiras, grote zwarte vulkaanvlaktes, maak een afdaling van de vulkaan in lavagrind. 

Vulkaan Fogo Kaapverdië
Deel op Pinterest

4. Wandelen op Santiago

Op het zuidelijke eiland Santiago, het grootste Kaapverdische eiland, zijn vooral de woeste binnenlanden de moeite om te wandelen. De ruige natuur van het Rui Vaz gebergte is een walhalla voor de wandelaar. Combineer dit met een weelderige vegetatie, een ruige kustlijn en mooi strandjes en je wandelvakantie op Kaapverdië is compleet. Lees alles over een reis naar Santiago eiland.

Eilandhoppen Kaapverdië

Om de veelzijdige wandelpaden van Kaapverdië te ontdekken, biedt een reis naar meerdere eilanden de ultieme wandelvakantie. NatureScanner vond een bijzondere manier om meerdere eilanden van Kaapverdië te zien: een zeilreis. Aan boord van een zeilschip vaar je van het ene eiland naar het andere en tussendoor ben je in de gelegenheid om veel te wandelen. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!