Ga naar content

Wandelen met kinderen

Wij zijn altijd al wandelliefhebbers geweest. Rusten op een strandstoel bij een zwembad is niet voor ons weggelegd en ook sinds we een gezin hebben is dat niet veranderd. Liefst nemen we ons kind dus mee de natuur in, wandelschoenen aan en gaan.

Wandelvakantie met kinderen

Een wandelvakantie met kids kan soms een hele uitdaging zijn. Waar moet je aan denken, hoe houd je het wandelen leuk voor kinderen en wat zijn de leukste kindvriendelijke wandelbestemmingen?

1. Leuke wandelbestemmingen met kinderen

Een wandelvakantie met het gezin begint met het bepalen van een leuke bestemming. Kies voor een land met een afwisselend landschap en probeer het wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Onze top 5 kindvriendelijke wandelbestemmingen:

Wandelen met kinderen in Noorwegen: het mooie aan Noorwegen is dat de locals ook zeer veel wandelen met kinderen. Je loopt hier dus niet als enige met je kind, maar kruist regelmatig het pad met andere gezinnen. Maak steenmannetjes en zoek verkoeling bij een waterval.

Wandelen met kinderen in Oostenrijk: een heerlijke wandelbestemming in de bergen. We zijn zelf meerdere keren met kinderen gaan wandelen in de Oostenrijkse Alpen en dat ging nooit vervelen. Wissel het hiken af met een plons in een van de glasheldere meertjes of een tocht met de kabelbaan naar boven.

2. Hoe maak je wandelen leuk voor een kind

Niemand heeft de gouden formule, want ieder kind is anders. Maar we delen graag enkele tips over hoe je het wandelen aangenamer kunt maken voor kinderen. 

Wandelen met kleine kinderen

Ga je wandelen met een baby, peuter of kleuter, dan kan een kinderdrager een goede oplossing zijn.


Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven