Ga naar content

Vakantie met kinderen in Noorwegen

Noorwegen is een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen in Scandinavië. In de zomer van 2016 hebben wij zelf een rondreis door Noorwegen gemaakt met ons 4-jarige zoontje. Wat ons vooral opviel was dat Noren zelf heel veel de natuur intrekken met hun kinderen. Tijdens een wandeltocht kom je even veel gezinnen met jonge kids tegen als stellen zonder kind. Daarnaast zijn de voorzieningen erg goed en kan je overal terecht voor een aangepaste kindermaaltijd of sanitair.

Wat te doen met kinderen in Noorwegen?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden voor kinderen en de leukste activiteiten voor gezinnen met peuters, kleuters of oudere kinderen? En hoe kindvriendelijk is Noorwegen? Reizen met het gezin is erg makkelijk in Scandinavië en Noorwegen heeft heel wat te bieden voor de kleinsten.

Bezienswaardigheden in Noorwegen met kinderen

1. Hunderfossen Familiepark
Het Hunderfossen pretpark bevindt zich bij de stad Lillehammer. Er worden verscheidene sprookjes uit Noorwegen uitgebeeld en dan mogen trollen natuurlijk niet ontbreken. Daarom wordt het attractiepark ook wel het Trollenpark van Noorwegen genoemd. De attracties in het park zijn voor kinderen van alle leeftijden. Er is een mooie speeltuin en een zwembad, maar ook een 4D-filmzaal. Bekijk Hunderfossen.

Wat doen met kinderen in Noorwegen
Deel op Pinterest

2. Lilleputhammer miniatuurpark
Ontdek Lillehammer in miniatuurversie. Lilleputthammer is een pretpark in Øyer, dichtbij Lillehammer. Het attractiepark bestaat uit een replica van de hoofdstraat, met kleine huizen op een schaal van 1/4. Verwacht hier geen groots pretpark zoals in Nederland, er is bijvoorbeeld maar één kleine achtbaan, een 17 meter hoge vrijevaltoren, een treintje, een klimparcours, botsbootjes, een speeltuintje, een draaimolen en een minireuzenrad.

3. Langedrag Wildpark bij Nesbyen. Een soort van enorme kinderboerderij met vele typische dieren uit Scandinavië; elanden, muskusossen, wilde zwijnen, lynxen, poolvosjes en rendieren. Trek een volledige dag uit voor dit park. Het is prachtig aangelegd en het is er heerlijk vertoeven. Je kan ook deelnemen aan verscheidene excursies met de kinderen.
Bekijk Langedrag

Noorwegen met kids tips
© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Natuurcentra bezoeken: ideaal bij slecht weer. Ieder natuurgebied in Noorwegen heeft wel een natuurcentrum, waar de kinderen alles kunnen leren over fauna en flora, over gletsjers (Norsk Bremmuseum in Fjaerland) en over het ontstaan van de parken.

5. Openluchtmuseum: neem een kijkje in het leven van weleer. Hoe sliepen de kindjes vroeger? Waarom zijn de boerderijen zo groot? In Lillehammer (Maihaugen), Oslo (Bygdoy), Nesbyen (Hallingdal) en Voss (Voss Folkemuseum).

Activiteiten in Noorwegen met kinderen

Bij goed weer is er van alles te doen met kinderen in Noorwegen. Leuke wandelingen in de natuur, fietsen, kajakken of een tocht met een bootje. Bij goed weer kan je gewoon zwemmen in een meertje of de zee, wanneer het kouder is kan je een van de vele zwembaden bezoeken.

1. Boottochten op de Noorse fjorden
2. Wandelen in Rondane
3. Flamsbana, de mooiste Treinrit van Scandinavië
4. Kajakken op de fjord
5. Muskusossen in Dovrefjell - kinderen vanaf 6 jaar.
6. Zwemmen!

Wintersport met het gezin in Noorwegen

Een wintersportvakantie in Noorwegen beleef je écht met het gezin. Je gaat samen de piste op en kunt naast skiën of snowboarden ook tal van andere avonturen in een winters landschap ervaren. Wat dacht je van een tocht met hondensleeën of een bezoek aan de rendieren? Het echte knusse familiegevoel, dat beleef je hier. 

Skiën met kinderen in Noorwegen
Deel op Pinterest

De nieuwe verbinding van BBI Travel tussen Groningen en Scandinavian Mountain Resorts (op de grens van Noorwegen en Zweden) brengt een skivakantie in Scandinavië dichterbij dan ooit. Vanaf de luchthaven is het nog 40 minuten rijden naar Trysil, het grootste wintersportgebied van Noorwegen. Hier liggen de accommodaties bij de skipistes en stap je met het hele gezin vanuit je huis recht de piste op. De wintersporthotels zijn overigens ook via TUI.nl te boeken.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!