Ga naar content

Bootvakanties

Steeds meer mensen kiezen voor deze unieke vorm van vakantie en huren een boot vanaf een Europese jachthaven, om vervolgens over rivieren en kanalen de omgeving te verkennen. Een bootvakantie of vaarvakantie is een unieke manier van reizen, lekker op het water!

Varen met een elektrisch jacht

Heb je zin in een vaarvakantie met je partner, met het gezin, vrienden of familie? Ga genieten in het prachtige Friesland en huur een 100% elektrische motorboot bij Natural Yachts. Niet alleen is elektrisch varen goed voor de natuur, het is ook zeer comfortabel voor de passagiers. Op het water zijn brengt ontspanning. 

Elektrisch jacht
© Natural Yacht
Deel op Pinterest

Geniet optimaal van een duurzame vakantie op het water, het buitenleven en ontdek de uitgestrekte Friese meren en de pittoreske dorpen en steden. Alle boten zijn vaarbewijs vrij! Bekijk hier de 100% elektrische verhuurvloot.

Rivierboot huren

Riviercruises, een vorm van Slow tourism, is steeds meer in trek bij de fijnproever van vakanties. Op een rivierboot kan je genieten van alle comfort. Een zonnedek, ruime keuken en comfortabele slaapcabines. Nicols Rivierboten beschikt over een vloot van 300 rivierboten die allemaal in de eigen werf gemaakt zijn. De rivierboten zijn voor 2 tot 10 personen. De boten kan men zonder vaarbewijs huren, dus iedereen kan zelf als kapitein onderweg. Na een uitleg voor vertrek kan men met de eenvoudig bestuurbare rivierboten de omgeving verkennen, de natuur bewonderen, monumenten bezichtigen langs het vaarparcours en onderweg de lokale specialiteiten proeven.

Zeilreizen

Bied zeilen de toekomst voor duurzaam toerisme? Het klinkt als een utopie, maar het is in ieder geval een bijzondere en natuurvriendelijke ervaring om met een zeilschip mee te varen. Bekijk onze tips voor deze avontuurlijke vorm van reizen en lees meer over zeilreizen.

Europa’s mooiste vaarvakanties

Vaar over rivieren en kanalen langs de mooiste dorpjes en steden van Europa. Riviercruise bestemmingen staan garant voor een rustgevende natuurvakantie, want de wereld ziet er toch anders uit vanaf het water. Al varend ontdekt men een hele regio of streek. De ideale manier om een rustgevende vaarvakantie te combineren met een klein beetje activiteit. Tijdens een vaarvakantie dient alle bemanning namelijk bij het in- en uitvaren van de sluizen een beetje mee te helpen. Dat is nu net de charme van deze unieke vorm van vakantie.

Wat zijn de mooiste vaarroutes in Europa met een rivierboot?

De meeste vaarroutes nemen je mee over kanalen die eeuwenlang gebruikt zijn voor het transport van handelswaren over binnenwateren. Het is gemakkelijk je in te leven in hoe dat geweest moet zijn. Meer aan in schilderachtige middeleeuwse dorpjes en reis door gebieden met een rijkdom aan cultuur en natuur. Langs de kanalen zijn in veel gebieden wandelpaden en fietsroutes.

1. Vaarvakantie in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land om te verkennen per boot. In de meeste regio's is bootverhuur mogelijk. Vaar langs kastelen bij de Loire of door de prachtige natuur van de Aquitaine, een streek met tevens een zeer rijk historisch erfgoed.

2. Vaarvakantie in Duitsland

Duitsland is altijd al ontzettend populair geweest voor riviercruises en bootvakanties. Vaar door het Mecklenburgse Merengebied of verken het Landkreis Ruppin in Brandenburg vlakbij Berlijn.

3. Vaarvakantie in Portugal

De Douro in Noord-Portugal is een populaire vaarroute. Maar denk ook aan het Grande Lago in het gebied Alentejo, je kunt rekenen op een bootvakantie die om meerdere reden heel bijzonder is. Helder zwemwater, zonzeker en prachtige natuur.

  4. Vaarvakantie in Nederland

  Vanaf het Gelderse Kerkdriel kun je alle kanten op, via Heusden naar de Biesbosch, via Gouda naar Amsterdam of zelfs naar Maastricht.

  Overnachten op een boot

  Nog een leuke tip: wat dacht je van een unieke overnachting op een boot? Heb je wel eens gehoord van het begrip "Botel", een samenvoeging van hotel en boot?

  Veelgestelde vragen

  Geschreven door
  Guido Camp
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!