Ga naar content

Bootvakanties

Steeds meer mensen kiezen voor deze unieke vorm van vakantie en huren een boot vanaf een Europese jachthaven, om vervolgens over rivieren en kanalen de omgeving te verkennen. Een bootvakantie of vaarvakantie is een unieke manier van reizen, lekker op het water!

Rivierboot huren

Riviercruises, een vorm van Slow tourism, is steeds meer in trek bij de fijnproever van vakanties. Op een rivierboot kan je genieten van alle comfort. Een zonnedek, ruime keuken en comfortabele slaapcabines. Nicols Rivierboten beschikt over een vloot van 300 rivierboten die allemaal in de eigen werf gemaakt zijn. De rivierboten zijn voor 2 tot 10 personen. De boten kan men zonder vaarbewijs huren, dus iedereen kan zelf als kapitein onderweg. Na een uitleg voor vertrek kan men met de eenvoudig bestuurbare rivierboten de omgeving verkennen, de natuur bewonderen, monumenten bezichtigen langs het vaarparcours en onderweg de lokale specialiteiten proeven.

Europa’s mooiste vaarvakanties

Vaar over rivieren en kanalen langs de mooiste dorpjes en steden van Europa. Riviercruise bestemmingen staan garant voor een rustgevende natuurvakantie, want de wereld ziet er toch anders uit vanaf het water. Al varend ontdekt men een hele regio of streek. De ideale manier om een rustgevende vaarvakantie te combineren met een klein beetje activiteit. Tijdens een vaarvakantie dient alle bemanning namelijk bij het in- en uitvaren van de sluizen een beetje mee te helpen. Dat is nu net de charme van deze unieke vorm van vakantie.

Wat zijn de mooiste vaarroutes in Europa met een rivierboot?

De meeste vaarroutes nemen je mee over kanalen die eeuwenlang gebruikt zijn voor het transport van handelswaren over binnenwateren. Het is gemakkelijk je in te leven in hoe dat geweest moet zijn. Meer aan in schilderachtige middeleeuwse dorpjes en reis door gebieden met een rijkdom aan cultuur en natuur. Langs de kanalen zijn in veel gebieden wandelpaden en fietsroutes.

1. Vaarvakantie in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land om te verkennen per boot. In de meeste regio's is bootverhuur mogelijk. Vaar langs kastelen bij de Loire of door de prachtige natuur van de Aquitaine, een streek met tevens een zeer rijk historisch erfgoed.

2. Vaarvakantie in Duitsland

Duitsland is altijd al ontzettend populair geweest voor riviercruises en bootvakanties. Vaar door het Mecklenburgse Merengebied of verken het Landkreis Ruppin in Brandenburg vlakbij Berlijn.

3. Vaarvakantie in Portugal

De Douro in Noord-Portugal is een populaire vaarroute. Maar denk ook aan het Grande Lago in het gebied Alentejo, je kunt rekenen op een bootvakantie die om meerdere reden heel bijzonder is. Helder zwemwater, zonzeker en prachtige natuur.

  4. Vaarvakantie in Nederland

  Vanaf het gelderse Kerkdriel kun je alle kanten op, via Heusden naar de Biesbosch, via Gouda naar Amsterdam of zelfs naar Maastricht.

  Duurzaam varen met de Sixto Green

  Vandaag de dag is het respecteren van de natuur een onderwerp dat iedereen bezig houdt. Nicols heeft als eerste riviercruise onderneming een 100% elektrische boot aan de vloot toegevoegd. Een revolutie op het gebied van het huren van rivierboten. De Nicols Sixto Green heeft een 100% elektrisch aangedreven motor aan boord.

  De Sixto Green is stil, niet vervuilend zonder emissie, voor een vakantie één met de natuur. Je hebt ook hier geen vaarbewijs nodig en je kan de boot snel laden met een autonomie van 8 uur. Voor de natuurbewuste toerist is dit dus de manier om riviertoerisme de combineren met de groene milieubewuste gedachte. De eerste duurzame boot ligt in de Elzas op 525 km van Utrecht. De Sixto green heeft 6 vaste slaapplaatsen en vaart je door een fantastisch gebied met een zeer afwisselende omgeving. 

  Bootje
  Deel op Pinterest
  Geschreven door
  Guido Camp
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!