Ga naar content

Fietsen in Europa

Mooiste fietsbestemmingen - Er zijn vele mooie gebieden om te fietsen in Europa. In vrijwel elk land is er een uitgebreid netwerk aan fietsroutes, wat een fietsvakantie op elke Europese bestemming in principe mogelijk maakt. Maar wat zijn de mooiste landen en gebieden om te fietsen in Europa en wat zijn de bekende meerdaagse fietsroutes?

Top 10 fietsen in Europa

Wil je leuke tips voor een fietstrektocht? Hier is onze Top 10 beste fietsbestemmingen met mooie fietsroutes in Europa:
1. Fietsen op Tenerife
2. Fietsen in Italië
3. Fietsen in Frankrijk
4. Fietsen in de Eifel
5. Fietsen in Oostenrijk
6. Fietsen in Nederland
7. Fietsen in Denemarken
8. Fietsen in Schotland
9. Fietsen op Mallorca
10. Fietsen in Luxemburg

Waar kan je mooi fietsen in Europa?

Wat zijn de mooiste fietsroutes in Europa? Het landschap waarin je kunt fietsen is zeer divers: de Europese natuur varieert van bergen, kuststroken, glooiende heuvels en bossen tot uitgestrekte vlakke gebieden, wat zorgt voor een grote keuze aan bijzondere fietsgebieden.

Naargelang het seizoen (het weer is toch wel erg bepalend voor je fietsvakantie), je gezelschap (fietsen met kinderen, als koppel of in groepsverband?) en de voorkeur voor natuur of cultuur zijn er tal van opties en het is dus niet altijd even makkelijk kiezen waar te fietsen.

Wie voor het eerst een fietsreis onderneemt heeft heel wat vragen: "Wat is het mooiste gebied in Europa om te fietsen? Waar zijn de mooiste meerdaagse fietsroutes in Europa? Kan ik overal fietsen huren en overweeg ik een e-bike?". Om je op weg te helpen hebben we een top 10 "Fietsen in Europa" samengesteld. Bekijk per bestemming uitgebreide informatie en de mooiste fietsreizen in Europa bij betrouwbare reisorganisaties.

Top 4 fietsvakanties Europa

Bekijk meer fietsbestemmingen in Europa.

Bekende meerdaagse fietsroutes in Europa

Kies voor een van de bekende fietsklassiekers in Europa: uitgestippelde fietsroutes door de mooiste gebieden. Vaak vlakke routes die voor iedereen mogelijk zijn, zelfs voor een fietsvakantie met kinderen. Deze fietsklassiekers voeren vaak langs mooie rivieren, waar burchten, kastelen en romantische dorpjes waken over het afwisselende landschap. De meeste van deze routes bevinden zich in Centraal-Europa: Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Dé top 10 Europa's beste fietsroutes op een rijtje:
- Donauradweg
- Elberadweg
- Moselradweg
- Fietsen langs de Bodensee
- Salzkammergut meren
- Fietsen in de Dolomieten
- Fietsen langs de Loire
- Vias Verdes in Spanje
- Drauradweg
- Fietsen in de Provence - Vaucluse
- Fietsen in de Veneto in Italië

Mountainbiken in Europa

Zijn vlakke fietsroutes niets voor jou en zoek je uitdaging? Dan is mountainbiken wat voor jou. Overal waar er bossen en bergen zijn vind je een uitgestrekt netwerk aan mountainbike paden. Dicht bij huis kan je mountainbiken op de Veluwe of in de Ardennen. Zoek je het verder weg, dan vormen de Alpen en de Schotse hooglanden een perfecte fietsbestemming in Europa. 

Mountainbiken
MTB Tenerife

Fietsvakantie in Europa boeken

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je fietsvakantie in Europa te regelen. Wie graag alles op eigen houtje doet kan vanuit een vaste standplaats fietsen: je kan dan zelf een hotel of vakantiehuis boeken. Ook kan je kiezen voor een individuele fietsvakantie: onder onze reistips vind je goede reisorganisaties met een breed aanbod aan fietsreizen in Europa.

Tot slot is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsfietsreis. In kleine groepen ga je enkele dagen of weken samen een van de bekende fietsroutes fietsen. Ga goed voorbereid op reis: zorg voor een goede uitrusting, kleding en fiets. Ook op fietskaarten en fietsgidsen kan je beter niet besparen: bij reisboekhandel De Zwerver vind je een groot assortiment van fietskaarten in Europa.

Zorg voor goede fietskaarten en -gidsen!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!