Ga naar content

Fietsen in Noorwegen

Mooiste plekken Noorwegen - Gemarkeerde fietspaden in overvloed in de Noorse natuurgebieden! Maar wat zijn de mooiste gebieden om te fietsen in Noorwegen? Naturescanner geeft je alvast een aantal tips voor een fietsvakantie.

Mooiste fietsroutes in Noorwegen

De meest aanbevolen meerdaagse fietsroutes in Noorwegen zijn de routes vanuit Hardangervidda naar Flam aan de Aurlandsfjord (omgeving van Bergen), de Noordzee fietsroute door Rogaland, de Vestfjord Route via de Lofoten en de fietsroute van Voss naar Bergen. Wil je een compleet overzicht van fietspaden in Noorwegen, dan raden we aan om een goede fietsgids aan te schaffen.

Fietsen Noorwegen
Deel op Pinterest

Kijk eens bij Reisboekhandel De Zwerver voor fietsgidsen en kaarten. Hieronder onze top 6 van mooiste fietsgebieden en routes:

1. Fietsen op de Rallarvegen

De Rallarvegen is een van de meest populaire fietsroutes voor toeristen in Noorwegen. Het pad voert van Haugastol, via Finse naar het plaatsje Flam. De fietsroute werd oorspronkelijk gebouwd voor het aanleggen van de bekende spoorweg die vanuit Flam snel de hoogte in gaat. Sinds de jaren '70 is het pad in gebruik als fietsroute. Het hoogste punt van de Rallarvegen route bevindt zich op 1341 meter hoogte. Wie de Rallarvegen fietst van Flam (zeeniveau) naar Myrdal moet dus flink klimmen. Wil je wat makkelijker fietsen, dan kan de fiets mee op de Flamsbana trein. Stap uit in Myrdal en fiets downhill naar Flam. 

Deel op Pinterest

2. Fietsen in Rondane Nationaal Park

Rondane Nationaal Park in het midden van het land staat vooral bekend als een paradijs om te wandelen. Maar er zijn ook oneindig veel mooie fietsroutes die door dit vredige landschap voeren. Ga mountainbiken van hut naar hut of kies voor ontspannende vlakkere routes aan de rand van het park.

3. Fietsen in Jotunheimen

Jotunheimen Nationaal Park omvat enkele van de hoogste bergen in Noorwegen. Verschillende passen vormen een fikse uitdaging voor fietsers, maar de beloning is waanzinnig: de mooiste berglandschappen van Noorwegen, met sneeuw bedekte bergen en glasheldere blauwe meren wisselen af met gifgroen gras.

4. Fietsen in de Lofoten

De Lofoten in het noorden van Noorwegen vormen voor veel mensen het mooiste gebied van het land. Vanzelfsprekend kan je er ook prachtig fietsen. Na elke bocht doemt een nieuw berglandschap op, met puntige groene rotspieken of vredige strandjes. Fiets langs nauwe fjorden en pittoreske kustplaatsjes. 

Lofoten fiets
Deel op Pinterest

5. Fietsen in Hardangervidda

De hoogvlakte van Hardangervidda is bijzonder mooi om te fietsen. De uitgestrekte leegte, het afwisselende landschap en de imposante watervallen in het gebied zijn adembenemend mooi.

6. Fietsen in de stad

De grote Noorse steden hebben prachtige fietspaden die voeren langs de voornaamste bezienswaardigheden en parken. Op de fiets in Oslo, Tromso of Bergen maak je op korte tijd kennis met de hoogtepunten.
Bekijk fietsexcursies van Baja Bikes.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!