Ga naar content

Paardrijden in Noorwegen

Het uitgestrekte landschap van Noorwegen per paard verkennen, het is heerlijk. Tijdens een korte of lange trip met het paard heb je alle tijd om het schitterend natuurschoon in je op te nemen.

Excursie paardrijden

Het is niet heel gangbaar om een ruitervakantie in Noorwegen te plannen, maar je kan wel op diverse plekken enkele uren of enkele dagen paardrijden.

Beste plekken paardrijden Noorwegen

De ruige natuur in Noorwegen laat niet overal de mogelijkheid om paard te rijden. Wat zijn dan de beste plekken voor een ruitervakantie?

1. Dovrefjell Nationaal Park

Dovre-Sunndalsfjella, voorheen bekend als Dovrefjell, is een nationaal park dat vooral bekend staat om de rendieren en geherintroduceerde muskusossen die hier vandaag de dag weer in het wild leven.

2. Rondane Nationaal Park

Op de grens van Rondane en Dovre nationaal park vind je de oudste nog actieve boerderij met paarden: Hjerkinn Fjellstue & Ridning. Ze hebben er 50 IJslandse paarden en bieden tochten in beide nationale parken. Ook in Dalholen kan je ruitertochten maken.

3. Voss

De plaats Voss bevindt zich in het zuidwesten van Noorwegen en is een waar mekka voor outdoor activiteiten. Je kan er skiën, parachutespringen en watersporten. Voss bevindt zich dicht bij de Noorse fjorden.

4. Geilo

Geilo is een waar wintersportparadijs, maar ook in de zomer kan je er allerlei leuke activiteiten doen, waaronder ook paardrijden. Bij het Geilo Hestestenter kan je deelnemen aan begeleide tours van enkele uren tot meerdere dagen met overnachting.

5. Nordfjord

De Nordfjord staat bekend om de mogelijkheid om een rit met fjordpaarden te maken. Een mooie plek om te verblijven is Sanddalen. Het Norwegian Fjord Horse Centre biedt korte tours en meerdaagse bergtochten.

6. Paardrijden op de Lofoten

In het noorden kan je paardrijden over de witte zandstranden of tussen de hoge bergen van de Lofoten. In de winter zijn deze bedekt met een mooie laag sneeuw. Galoppeer langs rode houten huisjes en kijk uit over de blauwe Noorse Zee. Hov Gard is een paardenboerderij die leuke excursies met IJslandse paarden aanbiedt. 

Ruitertocht Noorwegen
Deel op Pinterest

Lees meer over de leukste activiteiten op de Lofoten.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!