Ga naar content

Adrenaline en avontuur

Heb jij stalen zenuwen? Hou je van actief zijn en avontuurlijke reizen? Geen zonvakantie, maar puur avontuur en adrenaline rush? Wat voor de één de ultieme kick is, is voor de ander misschien een tam avontuur.

Avontuurlijk reizen

Waar krijg jij een adrenalinestoot van? Wie biedt er avontuurlijke reizen aan? Vind je het een uitdaging om op een hondenslee door Lapland te rijden? Of is parachutespringen en bungeejumpen in Australië voor jou dat stukje extra aan je vakantie?

Ook een mooie bergwandeling over rotsachtige paadjes, langs steile hellingen kan voor jou die uitdaging zijn. Vooral kinderen vinden het spannend om over smalle paadjes te klauteren en zo maken ze gelijk kennis met de prachtige natuur om hen heen. Geen mens is gelijk, maar voor iedereen is er wel iets te vinden wat een vakantie spannend en onvergetelijk maakt.

Beste bestemmingen avontuurlijke reizen

Het aanbod aan avontuurlijke vakanties wordt steeds groter in alle landen. Ook in Nederland of België kan je tegenwoordig de adrenaline door je lijf laten gieren. Denk eens aan ribvaren over het IJsselmeer of zeilen op de Friese meren met windkracht 6: reken maar dat de adrenaline door je lijf giert! Kortom: mogelijkheden te over, ook in eigen land. Maar wat zijn de bekendste avontuurlijke bestemmingen in Europa en daarbuiten?

Avontuur in Nederland

Op zoek naar een adrenaline kick in Nederland? Of wil je iemand anders een origineel cadeau geven? 

  Adrenaline in Europa

  Waar avontuurlijk reizen in Europa? Er zijn tal van mooie gebieden te vinden waar je avontuurlijk kunt reizen, zowel in het zuiden als het noorden van Europa.

  Een land dat snel in populariteit groeit, maar voor de meesten nog een relatief onbekende adrenalinebestemming, is Slovenie. Je kan er raften, klimmen, hiken en mountainbiken. Zo nam Naturescanner Manou deel aan The Packraft Trail in Slovenië, een ultiem avontuur vol adrenaline! Uiteraard hebben ook de overige landen in de Alpen veel te bieden voor een avontuurlijke vakantie en ook de Pyreneeën zijn er heel geschikt voor. 

  Een ander verrassend Europees land met veel mogelijkheden is Slowakije! Paragliding, hondensleeën, bergbeklimmen, rafting en bungee jumpen, het kan er allemaal. Lees meer over een vakantie Slowakije.

  Adrenaline in Europa
  Deel op Pinterest

  Tot slot kunnen we de Canarische Eilanden niet onvermeld laten, waar het 365 dagen per jaar zonnig weer is. Hier kan je hiken, mountainbiken, duiken en klimmen. Of wat dacht je van paragliden op Tenerife?

  De populairste avontuurlijke bestemmingen in Europa zijn:
  - Lapland
  - Zwitserland
  - Franse Alpen
  - Oostenrijk
  - Noorwegen

  Verre avontuurlijke reizen

  Denk je aan verre bestemmingen, dan zijn de mogelijkheden onbegrensd. Vaak zijn deze plaatsen niet echt geschikt voor een vakantie met kleine kinderen, maar ideaal voor een avontuurlijke reis met pubers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trekking in Nepal of de Kilimanjaro beklimmen? De leukste avontuurlijke bestemmingen buiten Europa zijn:
  - Queenstown
  - Monteverde
  - Yellowstone
  - Moab
  - Krabi
  - Oregon

  Avontuurlijke sporten

  Wat zijn de leukste avontuurlijke sporten om te doen op reis?

  > Bergbeklimmen
  Op zoek naar leuke tips voor sportklimmen en alpinisme, bekijk dan onze informatie over de beste klimgebieden.

  > Kitesurfen
  Kitesurfen en wakeboarden zijn de laatste tijd steeds populairder bij adrenaline junks. Veel ervaren windsurfers stappen over op kitesurfen, omdat deze vorm van watersport compacter is, lees gemakkelijker te vervoeren. Omdat kitesurfen een relatieve lage instap kent (circa 3-4 lessen van 4 uur nodig) om de basis te beheersen en relatief duur is zie je dat veel volwassenen lessen nemen. 

  Avontuurlijke activiteit
  Deel op Pinterest

  De laatste jaren zie je ook steeds meer vrouwen. Kitesurfen is een verslavende sport, eenmaal begonnen en kennis gemaakt met de sterke kracht van de wind, wordt je werk en alles erom heen beïnvloed. Je zult merken dat je continu naar buiten zit te gluren of de bomen niet bewegen.

  Beste bestemmingen kitesurfen?
  Tarifa, in het zuiden van Spanje, is een zeer goede plek om te leren kitesurfen, omdat er relatief vaak wind is. Ook gevorderde kitesurfers kunnen er terecht om hun tactieken te verfijnen. Ook de kitesurfspots Oostvoorne (in Nederland), Ferhman (Duitsland) zijn erg goed voor beginners. Voor iets gevorderde (of als je al een les of twee hebt gehad) zijn bestemmingen zoals Fuerteventura, Lanzarote, Sardinië, Sicilië en Le Ceute (Frankrijk) een zonnig alternatief. Het strand bij Prea in Brazilië is een bekend strand om te leren kitesurfen op een verre bestemming. Ook Zanzibar, een eiland bij de kust van Tanzania, is een top kitebestemming.

  > Parapenten
  Zoek je het liever hogerop, dan zijn er genoeg landen te vinden waar je kunt parapenten vanaf de bergen, zoals in Zwitserland, Italië of exotischer oorden als Australië of Chili. Hier zijn ook genoeg gelegenheden voor het avontuurlijke abseilen.

  > Canyoning
  Grotten hebben altijd iets mysterieus. De laatste jaren is canyoning ook steeds populairder onder avontuurlijke reizigers. Bekijk onze canyoning tips.

  Veelgestelde vragen

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!