Ga naar content

Krabi

Reis met ons mee naar de natuur in het mooie zuiden van Thailand. Ditmaal verkennen we Krabi Province, een pareltje met schitterende stranden, rotsen en mooie uitzichtpunten.

Mooiste plekken Krabi

Krabi is een Thaise provincie met een 166 km lange kustlijn, bezaaid met witte stranden en palmbomen. De hoofdstad is Krabi City en is een goede uitvalsbasis voor het hele zuiden van Thailand. Vanaf deze plaats en het nabijgelegen Ao Nang is het slechts enkele uren varen of rijden naar het eiland Koh Lanta, naar Phang Nga, Phuket en Surat Thani.

Bezienswaardigheden Krabi

Wat is er te doen en te zien in de directe omgeving?

1. Mooie stranden

De omgeving van Krabi biedt de beste stranden van Thailand. Witte of goudgele zandstranden, omringd door steile, groen begroeide rotswanden en volop mogelijkheden tot duiken, rotsbeklimmen of grotten verkennen. Een van de bekendste zandstranden is Railay Beach, een rustig en prachtig strand. Een idyllische bestemming in Zuid-Thailand. 

Krabi zee
Deel op Pinterest

2. Kalksteen rotswanden - Walhalla voor rotsklimmen

Bij de hele kustlijn van de provincie Krabi steken kalksteen rotsen uit de Andaman zee. Deze karstbergen behoren tot de populairste rotsen ter wereld om te beklimmen. Wil je een beetje actie tijdens je vakantie in Krabi en Thailand, dan is dit een onvergetelijke adrenaline belevenis. Om het zelf te ervaren, ga je naar Railay East Beach of Ao Nang in het westen van Krabi; hier vind je de beste overhangende rotsformaties en kan je gidsen en materiaal huren.

Individuele rondreis tips

3. Hiken bij Krabi

Must do in Krabi! Super gaaf is de hike naar Khao Ngon Nak. Het vertrekpunt van de trektocht is te vinden op Google Maps checkpoint Mu Ko Phi Phi National Park. Je hoeft hier geen entree voor te betalen, maar een tip wordt wel gewaardeerd.

Het is een pittige trektocht, waarbij je vooral in het eerste deel over stenen en uitstekende boomwortels moet klimmen en klauteren. Vanaf het eerste uitzichtpunt word je al beloond met een prachtig panorama. Daarna is het nog 1,5 km naar de top. Hier word je getrakteerd op het mooiste viewpoint van de hele omgeving. Loop helemaal door tot het einde, dan kom je bij een bekende uitstekende rotspunt. Let wel op voor de 300 meter diepe afgrond! 

Prachtig uitzicht bij Krabi
© Nastjenka Verfaillie
Deel op Pinterest

Reken op ca. 2 uur naar boven en 1,5 weer naar beneden. Sommige delen loop je in de brandende zon, dus zorg zeker dat je voldoende water en zonnebrand meeneemt. Een goede conditie is een vereiste, de beklimming is heel steil.

Maatwerk reizen met lokale specialist

4. Duikplekken Krabi

Bij de verschillende paradijselijke eilanden van de provincie Krabi kan je goed snorkelen en duiken. Rond Phi Phi alleen al bevinden zich bijvoorbeeld 20 duiklocaties. Het onderwaterleven kent er een grote diversiteit, van zeepaardjes tot schildpadden en reuzenmanta’s. Ook Phuket en het meer noordelijk geleken Khao Lak vormen een goede uitvalsbasis voor duiken. Duikorganisaties hebben er hun kantoren en vervoeren je met speedboten naar de nabije eilanden in de Andaman Zee. 

Duiken Krabi
Deel op Pinterest

5. Ko Phi Phi

Een van de populairste bestemmingen van Krabi in Thailand is Ko Phi Phi, op ongeveer anderhalf uur met de boot vanaf Ao Nang. De Phi Phi eilanden bestaan uit verschillende eilanden, maar Ko Phi Phi Don en Ko Phi Phi Lee zijn de twee bekendste. Deze omgeving staat bekend om de prachtige witte zandstranden en het azuurblauwe water. Wil je echter rust en verlaten stranden, dan reis je beter naar de 4 kleinere eilandjes.

6. Ko Lanta

Wil je vertoeven weg van de toeristenmassa, op een eiland met langgerekte stranden en ook veel ongerepte natuur, zoals mangroven en een groen natuurgebied? Bekijk dan onze tips voor een vakantie op Koh Lanta in Thailand

Koh Lanta
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Vakantie in het zuiden van Thailand

Vanuit Krabi stad zijn zowel Phuket als Phi Phi goed bereikbaar, maar ook minder toeristische eilanden, zoals Koh Lanta en Ko Yao, zijn paradijselijke bestemmingen. Het reisaanbod naar Ko Phi Phi en Krabi is zeer breed; allerlei soorten reizen worden aangeboden. Wil je niet te veel zelf organiseren, maar wel de vrijheid ervaren van een individuele vakantie, bekijk dan de reizen op maat van Van Verre. Hieronder vind je nog meer aanbevolen reisorganisaties voor een onverstoorde vakantie.

Hotels op Krabi vind je bij Booking.com.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!