Ga naar content

Krabi in Thailand

Thailand reis - Reis met ons mee naar de natuur in het mooie Zuiden van Thailand. Ditmaal verkennen we Krabi Province.

Mooiste plekken Krabi

Krabi is een Thaise provincie met een 166 km lange kustlijn, bezaaid met witte stranden en palmbomen. De hoofdstad is Krabi City en is een goede uitvalsbasis voor het hele zuiden van Thailand. Vanaf Krabi en het nabijgelegen Ao Nang is het slechts enkele uren varen of rijden naar het eiland Koh Lanta, naar Phang Nga, Phuket en Surat Thani. Wat is er te doen en te zien in de directe omgeving van Krabi?

1. Mooie stranden in Krabi

De omgeving van Krabi biedt de beste stranden van Thailand. Witte of goudgele zandstranden, omringd door steile, groen begroeide rotswanden en volop mogelijkheden tot duiken, rotsbeklimmen of grotten verkennen. Een van de bekendste zandstranden is Railay Beach, een rustig en prachtig strand. Een idyllische bestemming in Zuid-Thailand.

2. Rotsklimmen bij Krabi

Bij de hele kustlijn van de provincie Krabi steken kalksteen rotsen uit de Andaman zee. Deze karstbergen behoren tot de populairste rotsen ter wereld om te beklimmen. Wil je een beetje actie tijdens je vakantie in Krabi en Thailand, dan is dit een onvergetelijke adrenaline belevenis. Om het zelf te ervaren, ga je naar Railay east Beach of Ao Nang in het westen van Krabi; hier vind je de beste overhangende rotsformaties en kan je gidsen en materiaal huren.

3. Duikplekken Krabi

Bij de verschillende paradijselijke eilanden van de provincie Krabi kan je goed snorkelen en duiken. Rond Phi Phi alleen al bevinden zich bijvoorbeeld 20 duiklocaties. Het onderwaterleven kent er een grote diversiteit, van zeepaardjes tot schildpadden en reuzenmanta’s. Ook Phuket en het meer noordelijk geleken Khao Lak vormen een goede uitvalsbasis voor duiken. Duikorganisaties hebben er hun kantoren en vervoeren je met speedboten naar de nabije eilanden in de Andaman Zee.

4. Ko Phi Phi

Een van de populairste bestemmingen van Krabi in Thailand is Ko Phi Phi, op ongeveer anderhalf uur met de boot vanaf Ao Nang. De Phi Phi eilanden bestaan uit verschillende eilanden, maar Ko Phi Phi Don en Ko Phi Phi Lee zijn de twee bekendste. Deze omgeving staat bekend voor de prachtige witte zandstranden en het azuurblauwe water. Wil je echter rust en verlaten stranden, dan reis je beter naar de 4 kleinere eilandjes.

5. Ko Lanta

Wil je vertoeven weg van de toeristenmassa, op een eiland met langgerekte stranden en ook veel ongerepte natuur, zoals mangroven en een groen natuurgebied? Bekijk dan onze tips voor een vakantie op Koh Lanta in Thailand.

Vakantie in het zuiden van Thailand

Vanuit Krabi stad zijn zowel Phuket als Phi Phi goed bereikbaar, maar ook minder toeristische eilanden, zoals Koh Lanta en Ko Yao, zijn paradijselijke bestemmingen. Het reisaanbod naar Ko Phi Phi en Krabi is zeer breed; allerlei soorten reizen worden aangeboden. Wil je niet te veel zelf organiseren, maar wel de vrijheid ervaren van een individuele vakantie, bekijk dan de reizen op maat van Van Verre. Hieronder vind je nog meer aanbevolen reisorganisaties voor een onverstoorde vakantie.

✈   Vliegtickets Krabi - vanaf € 590,-.
🛏  Hotels in Krabi op Booking.com.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!