Ga naar content

Koh Lanta in Thailand

Mooie Thaise eilanden - Het eiland Koh Lanta in Thailand is een goed alternatief voor de drukker bezochte eilanden en plaatsen als Phuket en Koh Phi Phi. 

Vakantie op Koh Lanta

Net als alle andere eilanden van Thailand is Koh Lanta mooi, met lange zandstranden en prachtige natuur. Hoewel je er ook de zandstranden met kraakhelder water vindt, zijn er op Koh Lanta  beduidend minder toeristen. Het eiland wordt goed beschermd en is ook tot nationaal park benoemd.

Vakantie Koh Lanta
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het Koh Lanta National Park bestaat uit verscheidene eilanden, maar het eiland Koh Lanta Yai is het hoofdeiland. De mensen zijn uitermate vriendelijk en je krijgt op dit eiland een heerlijk vakantiegevoel. Op Koh Lanta kan je tal van leuke activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, scooters huren, een boottochtje maken door de mangroven, zeilen, vissen en snorkelen.

Wit zandstrand, leuke restaurantjes en strandtentjes en accommodaties naar ieder budget. Zelf verbleven we meer naar het zuiden bij Kantiang Bay, een absolute aanrader, met mooie hotels en een lang wit strand.

Mooiste plekken Koh Lanta

Wat zijn de mooiste plekjes op Koh Lanta en welke bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een reis naar dit eiland? Waar een hotel reserveren? Naturescanner bezocht het eiland zelf en geeft je enkele tips die je kunnen helpen in het plannen van je vakantie:

1. Mooiste stranden

De mooiste stranden op Koh Lanta (Hat Kho Kwang, Hat Lo Bara, Ao Phra Ae...) bevinden zich in het westen van het eiland. Een geasfalteerde weg verbindt de verschillende stranden langs de hele kust en het is heerlijk om hier met een scooter rond te rijden en te stoppen wanneer je maar zin hebt in een duik in het warme water.

Strand Koh Lanta
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het bekendste strand van Koh Lanta is het 5 km lange Long Beach in het noordelijke deel van het eiland, waar je ook tal van gezellige barretjes en eettentjes vindt. Hoewel het er gezellig druk is, kan je ook heerlijk zwemmen bij dit strand. Iets rustiger is Klong Nin Beach.

2. Mu Koh Lanta National Park

In het zuiden van Koh Lanta vind je het Mu Koh Lanta National Park: een prachtig groen landschap met door regenwoud bedekte bergen. Het is er heerlijk om te wandelen en te hiken.

3. Mangroven op Koh Lanta

Het oosten van Koh Lanta kenmerkt zich door een heel ander type landschap, namelijk dichte mangrovebossen.

Apen in de mangroven Koh Lanta
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Klinkt wellicht minder aantrekkelijk dan de langgerekte stranden in het westen van het eiland, maar het is zeker een bezoek waard als daguitstap. Tijdens een tour ontdek je een totaal ander beeld van het eiland. Met een boot vaar je tot diep in de mangroven, die het leefgebied zijn van apen, krabben, modderkruipers en andere bijzondere bewoners. Een apart stukje natuur! Misschien ben je wel eens in de Mangrove van Burgers' Zoo geweest? Dat krijg je hier in het echt te zien.

Veel krabben
© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Duiken bij Koh Lanta

Niet alle bezienswaardigheden van Koh Lanta liggen boven water! Tijdens het snorkelen of duiken ontdek je een bijzonder mooie onderwaterwereld. De beste duikplek van Koh Lanta is Koh Mo. Hin Daeng en Hin Muang behoren tot de top 10 duikplekken in de wereld. Er worden vaak haaien gesignaleerd.

Duikexcursies worden op diverse plekken ter plaatse georganiseerd. Er is een grote verscheidenheid aan riffen, zeeleven, grotten en rotsen. Naast duiken en snorkelen is het eiland ook populair bij vissers. Zowel overdag als 's nachts kun je excursies maken om te vissen.

Bereikbaarheid Koh Lanta

Je bereikt het eiland met de ferry vanaf Krabi. In Sala Dan Pier vind je tal van lokale reisbureaus, winkels en banken.
Beste reistijd Koh Lanta: november - april. De eilandjes Koh Ma, Koh Hai, Koh Rok en Koh Ha zijn jaarlijks gesloten van half mei tot oktober.
Reistip Koh Lanta: bouwsteen op Riksja Thailand.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!