Ga naar content

Koh Samui in Thailand

Mooiste eilanden Thailand - Koh Samui is de vakantiebestemming voor wie volmaakte stranden wil combineren met een actieve vakantie; je kunt er wandelen, snorkelen en mountainbiken. Ook de moeite: ontspannen in een van de spa’s, een olifantensafari en de vlindertuin.

Kokosnoten eiland 

Vroeger waren visvangst en de kokospalmplantages de enige bronnen van inkomsten voor de lokale bevolking. Al in de jaren zeventig werd Koh Samui echter een trekpleister voor backpackers, waardoor ook het toerisme snel een belangrijke inkomstenbron werd. Niet dat de kokosplantages daarmee minder werden, Koh Samui staat nog steeds bekend als kokosnoteneiland!

Mooiste plekken Koh Samui

Verder staat een vakantie op het Thaise eiland voor zon, zee en prachtige zandstranden.

1. Mooie stranden

Lamai Beach en Chaweng Beach worden gezien als de mooiste stranden van het eiland. Overdag paradijselijke stranden, in de avonduren de place to be voor leuke feesten. Bij Laem Sed en Tong Takien kan je mooi duiken.

2. Bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden op Koh Samui zijn de 30 meter hoge watervallen bij Hin Lat en Na Muang, de vlindertuin, de honingboerderij, de grote Boeddha, de Ban Makam kruidentuin en een trainingscentrum voor apen in Ban Khao Phra.

Bereikbaarheid Koh Samui

Het Thaise eiland is op twee manieren bereikbaar; met de boot of het vliegtuig. De infrastructuur ter plaatse is uitstekend. De rondweg om het eiland is in prima staat en de bewegwijzering is goed. Je kunt het eiland verkennen op vele manieren, doch een scooter is ideaal. Een reis naar Koh Samui is prima te combineren met een vakantie op andere Thaise eilanden, zoals Koh Pha Ngan (Full Moon Party eiland).

Vakantietips Koh Samui

Bijzonder overnachten op Koh Samui? Of ben je op zoek naar een rondreis met verlenging op het bountyeiland? Bekijk onze reistips voor een bijzondere Koh Samui vakantie.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!