Ga naar content

Bergen in Marokko

De natuur in Marokko is bijzonder verrassend. Wie denkt dat er alleen maar woestijn te vinden is heeft het flink mis. De bergen in Marokko vormen een eldorado om te wandelen en te mountainbiken. Prachtige berberdorpen en mystieke kasbah's gaan op in de kleuren van de bergen.

Mooiste gebergtes Marokko

Wat zijn de mooiste bergen in Marokko? Waar kan je mooie trektochten of fietstochten maken? Wist je dat je in Marokko zelfs kunt skien? In het voorjaar is het dorp Oukaimeden in de Hoge Atlas een aanrader voor wintersport liefhebbers.

1. De Atlas

De hoogste bergketen in Marokko is de Hoge Atlas. De bergen strekken zich uit over een lengte van 1000 km dwars door het land. Verschillende toppen zijn hoger dan 4000 meter en lenen zich dus uitstekend voor allerlei outdoor activiteiten.

De 4.167 meter hoge Toubkal heeft de hoogste pieken en bevindt zich op slechts 2 uurtjes van de mystieke stad Marrakech. Het is een aanrader om te trekken in dit gebied. Kleine berberdorpjes liggen vredig tegen de rood getinte bergen en de natuur is waanzinnig mooi. Ook mountainbiken is populair en de vele oude ezelspaadjes lenen zich daar uitstekend toe. Ook voor bergbeklimmers is dit een trekpleister. 

Deel op Pinterest

Get Your Guide biedt allerlei tours en activiteiten in de Hoge Atlas. Vanaf Marrakesh kan je deelnemen aan diverse dagexcursies en meerdaagse trips in de bergen.

2. Jbel Saghro

Het Saghrogebergte ligt tussen de Hoge Atlas en de Sahara woestijn. Meest kenmerkend zijn de prachtige rotsformaties en het vulkanische karakter. 

Deel op Pinterest

3. Rifgebergte

In het noorden van Marokko ligt de Rif, oftewel het Rifgebergte. De hoogste top, de Jbel Tidirhine of Jbel Tidghine, is 2.456 meter hoog. De berg bevindt zich tussen de plaatsen Al Hoceïma en Chefchaouen, dat met haar sfeervolle blauwe huisjes zeker een bezoek waard is. Een goede reden om te kiezen voor dit gebergte in Marokko is dat het veel minder toeristisch is dan het Atlasgebergte. 

Rifgebergte Marokko
Deel op Pinterest

De Jbel Tidirhine is bereikbaar vanaf Issaguen, via het dorpje Azila, wat daar ca. 5 km vandaan ligt. Een oude trail van het bosbeheer vormt de meest uitdagende route. Maar het is ook een optie om met een jeep het eerste stuk te overbruggen. Een beklimming van de Tidghine duurt ca. 2,5 uur.

Reis naar de bergen van Marokko

Beste reistijd: april - mei: de bloemen staan in bloei en de temperatuur is aangenaam. In de zomer kan het erg heet worden in de bergen. Lees meer over wat te doen in Marokko (wandelen in Marokko en mountainbiken in Marokko) of bekijk onze tips voor een avontuurlijke natuurreis in de bergen van Marokko.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!