Ga naar content

Fietsen in Marokko

Actieve vakantie Marokko - Een fietsvakantie in Marokko is bijzonder verrassend, leuk en een unieke ervaring! Ervaar het land op een totaal nieuwe manier en kom dichtbij de mensen, de cultuur en het mooie landschap.

Fietsen in Marokko

Marokko is voor sommigen niet het eerste land waar je aan denkt voor een actieve vakantie en zeker niet wanneer je denkt aan mountainbiken of fietsen. De natuur in Marokko is echter ideaal voor een actieve reis: je kan er goed wandelen, klimmen en raften bijvoorbeeld. En het is ook de beste bestemming in Noord-Afrika om te fietsen: mountainbiken en fietsen in Marokko is steeds populairder.

Met name het Hoge Atlasgebergte is een trekpleister voor avonturiers, en zelfs de uitlopers van de Sahara zijn geschikt om te mountainbiken. Fietsen huren kan ter plaatse, maar je kan natuurlijk ook deelnemen aan een georganiseerde fietsreis, individueel of in groep.

De populairste fietsreizen

1. Mountainbiken in de Hoge Atlas

Voor wie een combinatie van avontuur en natuur zoekt is mountainbiken in de Hoge Atlas een aanrader. Gateway naar de beste fietsroutes in Marokko is de stad Marrakech. Na een verblijf van enkele dagen in de stad is het heerlijk om de natuur in te trekken om te fietsen of te wandelen in de Hoge Atlas. Maak van hieruit een spectaculaire mountainbiketocht langs onbekende pistes en singletracks. Een beetje technisch, lekker pittig. Overnachting in eenvoudige berber guesthouses in kleine berberdorpen. Natuur, cultuur en avontuur staan voorop tijdens een fietsreis in Marokko.

MTB in de Hoge Atlas
Deel op Pinterest


Hou je van mountainbiken en wil je een unieke ervaring beleven?
Ga mountainbiken in het Hoge Atlas gebergte in Marokko. Overweldigende natuur en een totaal andere cultuur. Maak een actieve reis met fietstocht. Vanuit de kleurrijke stad Marrakech kan je voor enkele dagen de bergen intrekken. Door vruchtbare Berbervalleien en langs kleurrijk en ruig gebergte maak je een spectaculaire tocht. Technisch en fysiek is deze fietsreis best pittig. Er zitten steile en soms lastige stukken in het af te leggen parcours. Gelukkig gaat er ook een volg- en bagagewagen mee.

Alle maaltijden onderweg worden verzorgd, inclusief leuke picknicks ''on the road''. Je overnacht in eenvoudige berberguesthouses; je neemt je eigen slaapzak mee. Bekijk deze 8-daagse reis: incl. 2 nachten hotel (met ontbijt) in Marrakech, alle lokale transfers (ook van/naar vliegveld), Nederlandstalige reisbegeleiding, bagagevervoer en volgwagen, alle overnachtingen en maaltijden in de bergen.

2. Fietsen in Marrakech

Marrakech is een bijzondere stad, met vele geheime straatjes, levendige pleinen en een schitterende omgeving. Riksja Marokko biedt een bouwsteen aan waarbij je een dag gaat fietsen met gids. Hij brengt je naar de leukste, onontdekte plekjes in de stad. Kortere tours in de stad kan je rechtstreeks boeken bij Baja Bikes.

Fietsreis Marokko

Wij werken samen met diverse specialisten, die je goed kunnen adviseren voor een fietsreis in Marokko. Deze reisorganisaties bieden fietsreizen in Marokko aan, individueel of als groepsreis. Het is natuurlijk geen must om een hele vakantie op het zadel te zitten.

Fietsvakantie
Deel op Pinterest

Je kan ook enkele dagen gaan fietsen. Naast fietsen in Marokko kan je tal van andere activiteiten ondernemen tijdens een reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een woestijnreis, met kamelen in de woestijn? Of een bezoek aan de prachtige kasbah's? Lees alles over de mooiste plekjes in Marokko.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!