Ga naar content

Raften in Marokko

Wild Water Raften in Marokko

Wil je actief zijn en de natuur in Marokko optimaal ervaren? Ervaar dan nu de ultieme adrenaline kick! Als je aan een rondreis door Marokko denkt, denk je al snel aan de Sahara, kamelen, zon en exotisch landschap. Maar heb je ook wel gehoord van het Atlasgebergte? Mt Toubkal is na Mt Kilimanjaro de hoogste berg (4167m) van Afrika. In de winter ligt het er vol met sneeuw en in de zomer vormen zich uit het smeltwater hiervan enkele grote rivieren. Dit heldere, blauwe, ijskoude wildwater baant zich onder een temperatuur van soms wel 30 graden een weg door het roodkleurige gebergte. Het is een ideale combinatie van woestijn en bergachtig landschap. Het raftseizoen is tussen maart en juni en is afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw in de bergen en de temperatuur (om deze te laten smelten).

Reistip - Raften in Marokko

Vanuit Marrakech rijd je mee naar het oostelijke Atlasgebergte. Daar vind je enkele van de beste raftgebieden, waar de rivier zich een weg baant tussen steile canyons op een hoogte van 1100 meter. Je kunt een halve dag raften of kiezen voor een reis van meerdere dagen. De rivier stroomt met constante snelheid naar beneden. De eerste dag begint met een rustig stuk (class 2/3) langs een Berberdorpje en op de oevers zie je geiten en apen. Soms zwemmen de lokale kinderen achter de groep aan om een stukje mee te kunnen liften op de raft. Het is een bijzondere ervaring. Daarna vervolgt men de tocht op een iets steiler stuk (class ¾ en na de grootste rapid (class 4) wordt er gestopt voor lunch. Je kampeert in het midden van de canyon langs een wit strand. In de avond geniet je bij een kampvuur van deze magische plaats onder de sterren. De volgende dag graaft de rivier steeds dieper door de canyon met een spectaculair uitzicht, om uiteindelijk uit te monden in een groot blauw meer.
Deze tocht is geschikt voor iedereen van 16 jaar en ouder. Ervaring met raften is niet vereist. Wel een gezonde lust naar avontuur, cultuur en natuurlijk natuur.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!