Ga naar content

Reizen met kinderen in Marokko

Marokko - Op zoek naar een bijzondere bestemming met kinderen, denk dan eens aan een rondreis met kids in Marokko. Neem je kinderen mee op reis naar het magische sprookje van 1001 nachten, een rondreis door de mysterieuze Sahara en Koningssteden van Marokko.

Met de kids naar Marokko

Is reizen naar Marokko met kinderen wel veilig? Een veel gestelde vraag, maar over het algemeen is het veilig ja. Zolang er georganiseerde reizen met kinderen aangeboden worden kan je er van uit gaan dat het land veilig is om te bereizen. Goed de reisadviezen in de gaten houden is natuurlijk altijd aanbevolen wanneer je een avontuurlijke reis met kinderen onderneemt. 

Marokko is een boeiende bestemming voor een reis met kinderen. Er is veel afwisseling en je laat ze kennismaken met een totaal andere cultuur. Meestal wordt de leeftijd vanaf 6 jaar aanbevolen, maar er zijn ook mensen die met jongere kids naar Marokko reizen. De meeste hotels beschikken over een zwembad en het eten in Marokko is heerlijk voor jong en oud.

Populaire familiereizen

Wat is er te doen voor kinderen in Marokko?

Wat te doen met kinderen in Marokko, zijn er leuke activiteiten met kids? En wat zijn de leukste plekjes om te bezoeken met kinderen? Pretparken of dierentuinen zal je hier niet vinden, wel tal van interessante bezienswaardigheden en gebruiken die je kind wellicht nooit eerder heeft gezien.

- Souks en pleinen: kuier met je kinderen door de souks van Marrakech, Fes en andere steden. Leer ze hoe je hier moet afdingen om iets te kopen, proef de vele lekkere gedroogde vruchten en andere lekkernijen op een avondmarkt. Slangenbezweerders, kaartenleggers en waarzeggers proberen je aandacht te trekken met hun trucjes. 

In de souk
Deel op Pinterest

- Berberdorpen: maak een wandeling langs berberdorpen en neem wat leuks mee voor de lokale bevolking. Ook op de rug van een kameel kan je een tocht maken langs de dorpen die verspreid liggen op de hellingen van de Hoge Atlas. Of maak een quad tour met wat oudere kinderen. Puur avontuur en een onvergetelijke ervaring.

- Kasbah's: de eeuwenoude kasbah's lijken wel zandkastelen. Loop rond in deze fascinerende steden en maak een ezeltocht in de vaak vruchtbare omgeving. Ouarzazate is het Hollywood van Marokko: ook tal van westerse speelfilms werden hier opgenomen. 

- Woestijn: maak een kamelentocht in de Sahara in Marokko. Beklim de zandduinen, maak foto's van de ondergaande zon en slaap onder een betoverende sterrenhemel. Kinderen zullen dit avontuur in Marokko nooit vergeten!

- Strand: sluit af met een vakantie bij het strand van Marokko, waar de kinderen kunnen genieten van water en zand. Ga vliegeren, bouw zandkastelen en geniet van het warme water. 

Familiereis Marokko boeken

Reizen met kinderen in Marokko is een bijzondere ervaring voor zowel ouders als kinderen. Er zijn diverse manieren om een rondreis langs mooie bezienswaardigheden te boeken. Van een volledig uitgestippelde fly-drive rondreis langs kindvriendelijke hotels tot een georganiseerde groepsreis met andere gezinnen. Bekijk dus snel onze reistips en beleef deze unieke reis met het gezin!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!