Ga naar content

Surfen in Marokko

Waar surfen in de winter? Marokko is een van de beste surfbestemmingen in Afrika. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam, maar in de zomer kunnen de golven tegenvallen. De beste periode zijn de maanden november tot en met februari en tijdens onze koude wintermaanden kan je dus heerlijk surfen in Marokko.

Beste surfbestemmingen in Marokko

De hele kust van Marokko is in het surfseizoen bezaaid met backpackers die met een busje of camper het land door trekken. Er zijn teveel goede golven om op te noemen en een oneindige kustlijn.
Wat zijn de beste plekken om te surfen in Marokko? Hou er rekening mee dat Marokko voornamelijk goede righthanders heeft en er nauwelijks lefts zijn. Wij geven je alvast enkele tips voor goede surfspots en leuke surfreizen.

1. Surfen bij Agadir

  De beste plek om te surfen in Marokko bevindt zich bij het plaatsje Taghazout, in het zuiden van Marokko en net boven Agadir. Transavia biedt vluchten aan naar Agadir. In Taghazout en het iets zuidelijker gelegen vissersdorp Tamraght vind je surfspots voor alle niveaus, maar het bekendst is Anchor Point, een van de beste surfspots ter wereld. In het voorjaar zijn de swell en de golven het meest gunstig. 

  2. Essaouira

  Essaouira is een toeristisch badplaatsje, met een Medina die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het heeft een van de langst lopende golven van Afrika, mits de condities gunstig zijn... Surfen bij Essaouira is perfect voor beginnende of een gevorderde surfers. De meest ervaren surfers zullen meer uitdaging vinden bij Taghazout. Het strand bij Essaouira heeft een zachte zandbodem en is het best bij hoogtij met een zachte noordelijke wind.

  Essaouira is trouwens ook een bekende kitesurf spot met golven en de juiste wind. Maar Dakhla in het zuiden is het kitesurf mekka in het winter/voorjaarsseizoen. Vlak water, veel wind en woestijn vormen de ideale omstandigheden!

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!