Ga naar content

Khao Sok National Park

Mooiste plekken in Thailand - Ervaar het echte jungle gevoel in het Khao Sok National Park ten noorden van Phuket. Apen springen van boom naar boom, cicaden produceren een overheersend oerwoudgeluid, termieten bouwen aan hun paleizen en lianen kronkelen rond takken tot bij de kruinen van dit dicht begroeide tropische regenwoud. De natuur is in Khao Sok overal aanwezig!

Khao Sok natuur

De natuur in het Khao Sok National Park is adembenemend mooi. Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden in het natuurgebied?

1. Rafflesia

Het regenwoud van dit natuurgebied behoort tot een van de oudste wouden ter wereld. Hierdoor zijn met name de bloemen en planten die er voorkomen zeer uniek. Zo groeit er de grootste bloem ter wereld, met een diameter van maar liefst 80 cm, de Rafflesia

Flora in Khao Sok
Deel op Pinterest

2. Dieren in Khao Sok

Ook de dieren in Khao Sok zijn bijzonder: in het ongerepte woud kan je veel zoogdieren en tropische vogels spotten. Met een beetje geluk zie je olifanten, stekelvarkens of tijgers (al zijn deze wel erg onwaarschijnlijk). In de toppen van de bomen slingeren apen van tak tot tak en door de lucht vliegen de opvallende neushoornvogels.

Tip: houd er rekening mee dat bloedzuigers proberen bij je tenen te komen! Gelukkig zijn er overal speciale kousen verkrijgbaar die deze ongewenste indringers buiten houden. En lukt het ze toch om zich vast te zuigen in je voeten, dan zijn ze makkelijk te verwijderen en volkomen onschadelijk. 

Dieren Khao Sok
Deel op Pinterest

3. Khao Sok tours en excursies

Het park is nog puur en onaangetast, maar er worden diverse leuke excursies in Khao Sok aangeboden. Zo kan je met kano’s de jungle verkennen. Op de Sok rivier organiseert men afdalingen met rubberen banden of met een kajak door de verlaten wildernis. 

Jungle Khao Sok
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Vaak worden er ook wandeltochten van een of meer dagen onder begeleiding van een gids georganiseerd. Men maakt tussenstops bij schitterende watervallen of stille poelen en je kunt een grotexcursie maken. Wij moesten zelf een stuk door water in een grot ploeteren, dus een waterdichte zak en zwemkledij meenemen is aanbevolen.

Meer van Khao Sok
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Zelfs nachtwandelingen worden aangeboden. Voor wie een individuele rondreis maakt, begint het jungle avontuur van een of meerdere dagen in Khao Sok National Park meestal in Surat Thani.

4. Chiaw Lan meer

Een excursie of tour naar het Chiaw Lan meer is een onvergetelijke ervaring. Het meer is oogverblindend mooi en mysterieus. In alle stilte peddel je in een kano over het meer, tussen de witte krijtrotsen. Dit ruige karstgebergte rijst op sommige plaatsen tot bijna 1000 meter boven de waterspiegel uit.

Meer van Khao Sok
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Geen toeristen te bespeuren hier, je vaart met jouw gids en eventuele medereizigers in alle stilte tussen deze woudreuzen door. Neem een duik in het water als de gids het toe staat of geniet van de torenhoge bergen en rotsformaties om je heen.

In Khao Sok National Park is het mogelijk om in echte jungle hutten te overnachten. Deze staan met palen boven het meer. Slapen met echte jungle geluiden en als je ontwaakt lekker zwemmen in het meer, heerlijk!

5. Overnachten Khao Sok

Riksja Thailand heeft na een lang traject van hard werken een eigen lodge geopend, in het midden van de jungle van Khao Sok. Bij de bouw van de Anurak Jungle Lodge werd de lokale bevolking nauw betrokken: zo onstonden tal van nieuwe banen voor de bouw en het runnen van de lodge. Benieuwd naar dit geweldige initiatief? Bekijk dan de bouwsteen Anurak Community Lodge of Woudreuzen en meren van Riksja Thailand.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!