Ga naar content

Khao Yai National Park

Mooiste plekken in Thailand - De natuur in! Bezoek tijdens een rondreis Khao Yai National Park, een van de mooiste en oudste natuurgebieden van Thailand.

Een bijzonder Nationaal Park in Thailand

Op ongeveer 180 km ten noordoosten van Bangkok ligt dit fraaie nationaal park. Khao Yai, dat door de UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed, bestaat grotendeels uit regenwoud, maar heeft ook bergen van ruim 1000 meter. Tijdens een natuurvakantie in Thailand mag Khao Yai niet ontbreken op het reisprogramma!

Leuke groepsreizen naar Khao Yai!

1. Informatie over Khao Yai

Verspreid over de provincies Nakhon Nayok, Prachin Buri, Nakhon Ratchasima en Saraburi in het oosten van Thailand, is het park bijna 2200 vierkante kilometer groot. In het natuurgebied ontspringen verschillende rivieren en het tropische regenwoud biedt een prachtige verscheidenheid aan planten en wildlife. Het hoogste punt van het park is de Khao Rom top op 1.351 meter boven zeeniveau. 

Khao Yai natuurreis
Wildlife Khao Yai
Deel op Pinterest

Andere hoge punten zijn onder meer de Khao Lame op 1.326 meter en Khao Kiew op 1.292 meter. In het noorden, oosten en zuiden van Khao Yai liggen berggebieden met hellingen naar de zuidkant. Dit zorgt ervoor dat er maar liefst vijf belangrijke waterwegen vanuit Khao Yai ontspringen, waaronder de Prachinburi River en Nakhon Nayok River. De rivieren spelen op zowel economisch als sociaal niveau een belangrijke rol in de regio.

2. Khao Yai - dieren

Khao Yai National Park is een van de weinige natuurgebieden ter wereld waar nog tijgers in het wild leven. De kans dat je deze roofdieren ziet tijdens de reis is echter miniem, maar je zult wel vele andere dieren in het wild waarnemen, zoals olifanten, beren, apen en neushoornvogels. Wil je er zeker van zijn dat je niet te veel dieren mist, bezoek Khao Yai dan onder begeleiding van een gids. Ervaren gidsen weten precies waar de dieren zich bevinden op welk tijdstip van de dag en bezorgen je een onvergetelijke excursie.

Dieren in Khao Yai
Deel op Pinterest

Mocht je er toch zelf op uit trekken zonder gids in Khao Yai, houd er dan rekening mee dat je rond zonsopgang en -ondergang de meeste kans hebt om wildlife en vogels te spotten. Draag een lange broek en extra speciale sokken tegen bloedzuigers. Nog een tip: 10 km buiten het park bevindt zich een grot waar iedere avond om 17u30 miljoenen vleermuizen uit komen vliegen, een spectaculair natuurfenomeen! Wie van vogels houdt, kan de informatie over een vogelreis naar Thailand lezen.
Reistip: safari Khao Yai - Riksja Thailand

3. Watervallen in Khao Yai

Khao Yai staat ook bekend om een aantal schitterende watervallen, waarvan sommigen een filmlocatie waren in The Beach. De Namtok Heo Suwat waterval bijvoorbeeld. In het poeltje onderaan de waterval kan je heerlijk zwemmen. Ook de Haew Narok Waterfalls zijn prachtig.

Excursies Khao Yai National Park

Wat is er te doen in Khao Yai? Naast het observeren van wilde dieren kan je er deelnemen aan leuke activiteiten en excursies, zoals raften, mountainbiken en wandelen; vanaf het bezoekerscentrum leiden 5 bewegwijzerde paden door de jungle van het nationaal park. Het meest bewandelde pad is een 5,5 km lange wandelroute van Dong Tiew naar een uitkijktoren. Hier zie je met een beetje geluk olifanten bij de "salt licks", beddingen waar de dieren komen om zout te likken. Trail 9 is het minst bewandelde pad en geeft iets meer zekerheid om dieren te zien. 

Olifanten in Khao Yai
Deel op Pinterest

Verscheidene trektochten over deze en andere routes worden georganiseerd door bedrijfjes in en om het park. Tot slot is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een nachtsafari. Tijdens een nachtelijke tour zie je misschien wel enkele van de meest zeldzame dieren die leven in het Khao Yai national Park.

Reis naar Khao Yai

Khao Yai National Park lig ten noordoosten van Bangkok en is een kleine 3 uur rijden. Het park is per trein, bus of mini-van goed te bereiken vanuit de stad. De makkelijkste en leukste manier is met de bus vanaf Bangkok (je zit dan volop tussen de locals), maar je kunt ook een bezoek aan het park boeken als bouwsteen, een reis naar Thailand op maat laten uitstippelen of aan een groepsreis langs Khao Yai deelnemen. 

Khao Yai Landschap
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Djoser organiseert een prachtige rondreis door Thailand, met een verblijf van 3 dagen in het Khao Yai National Park. Bekijk het aanbod van betrouwbare touroperators en reisorganisaties waar wij mee samenwerken. Een volledig overzicht van alle reizen vind je op onze informatiepagina over de mooiste plekken in Thailand.

Enkele supergave reizen op maat

Bezoek aan het nationaal park

Khao Yai kan je op meerdere manieren bezoeken. Te voet zijn er verschillende hiking trails te volgen. De meeste paden zijn te bewandelen vanaf de accommodaties aan de voet van het park, waaronder een trail naar de Heo Suwat waterval, bekend van de film "The Beach" met Leonardo Di Caprio. 

Een andere manier om het park te bezoeken is per auto of 4WD. Van noord naar zuid loopt een weg die het mogelijk maakt om alle highlights van het park mee te pakken. Avontuurlijker is om een brommer of motor te huren en daar het park mee door te cruisen. Liever alles erop en eraan? Dan is een georganiseerde tour een leuke optie.

Overnachten bij Khao Yai

Wil je zelf een reis samenstellen, dan kan je losse vluchten en hotels boeken. Het park is prima bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Bangkok. 

Booking Te Mata Khao Yai
Te Mata Glamping
Booking
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!