Ga naar content

Paragliden op Tenerife

Tenerife en Turkije zijn de enige plaatsen ter wereld waar je kunt opstijgen vanaf een berg, door een zee van wolken vliegen en aan de kust landen. En dit kan op Tenerife 365 dagen per jaar, want op het eiland schijnt immers altijd de zon! Ben jij klaar voor een geweldige vlucht?

Tandemvlucht paragliding in Tenerife, een fantastische ervaring

Je weet het misschien niet, maar voor paragliders over de hele wereld is het een droom om boven de Teide op Tenerife te vliegen. Vanaf verschillende plekken kan je deelnemen aan de waanzinnige paragliding excursie. Er zijn 6 take offs, waaronder Izaña, op 2.200 meter hoogte boven de zeespiegel, en Adeje. De Anocheza track op de helling bij Güimar is de bekendste aan de oostzijde van het eiland. 

Aan de westzijde is Taucho de grootste. Wanneer je bij de laatste vertrekt en na de start verder naar het zuiden vliegt, heb je zicht op de Barranco Del Infierno. Een mooie kloof naar de hoogste waterval van het eiland. Wanneer je (of je piloot) een goede thermiek gevonden hebt om verder op te stijgen, moet je goed om je heen kijken. Het kan zo zijn dat er een roofvogel opduikt die ook gebruik maakt van deze opstijgende lucht! Het is als een dans waarbij je om elkaar heen draait en hoger en hoger klimt.

Zoef over het prachtige landschap van Tenerife, met meestal zicht op de indrukwekkende Teide vulkaan. 40 minuten later land je, afhankelijk van je keuze en het weer, bij Puerto de la Cruz in het westen, de Orotava vallei in het noorden of Güimar in het oosten.

Paragliden in Tenerife
Deel op Pinterest

Voor we gaan vliegen krijg je instructies en de juiste uitrusting; een helm en natuurlijk de karabijn die aan het canvaszitje wordt gekoppeld. Samen met de begeleider ga je rennen en voor je het weet zweef je in de lucht. Boven je het felgekleurde scherm van de paraglider en onder je, steeds verder weg, het vulkanische landschap van het eiland. De opstijgende lucht brengt je steeds hoger de lucht in.

Feel free flying - 365 days a year

Genieten van het landschap

Een mooiere plek kan je bijna niet vinden om te paragliden. Onder je strekt het maanlandschap zich uit, fel contrasterend tegen de groene bossen en de blauwe zee. Wie goed kijkt, ziet op de horizon het eiland La Gomera.

Zelf besturen

Tijdens de vlucht geeft de instructeur je de mogelijkheid om zelf ook de paraglider even te besturen. Met de stuurlijnen voelt het een beetje als vliegeren. Hij of zij kan uiteraard op elk moment de controle weer overnemen, maar het is wel een bijzondere ervaring om je even als een professionele paraglider te voelen.

Paragliding Tenerife
Deel op Pinterest

Ook voor mensen met beperkte mobiliteit

Omdat men het op Tenerife belangrijk vindt dat iedereen kan genieten van deze unieke ervaring, zijn de paragliding vluchten met begeleiding ook beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit. De instructeurs zijn opgeleid om te vliegen met mensen in rolstoel of andere handicaps. 

Bekijk meer tips om te doen op Tenerife.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!