Ga naar content

Bijzonder overnachten op Tenerife

Op zoek naar een originele en bijzondere overnachtingsplek op Tenerife? Hou jij je ook graag afzijdig van het drukke massatoerisme, dan ben je bij Naturescanner op de goede plek. Wij gingen voor je op zoek naar unieke en sfeervolle accommodaties, weg van de massa.

Tips voor leuke accommodaties

Tenerife heeft ons als bestemming sowieso verrast. Wij zagen alleen een volgebouwde kust voor ons, en dat is gedééltelijk ook wel zo, maar er zijn ook heel veel kalme plekken op het eiland. Zodra je het binnenland en de natuurgebieden in trekt vertoef je binnen in een schitterende omgeving, waar het heerlijk is om te wandelen en tot rust te komen. Steeds meer hoteleigenaren willen die kant van Tenerife in de kijker zetten en vestigen hun hotel, vakantiehuis of casita op rustige plekjes in de natuur.

1. Accommodaties in Garachico

Ik vind Garachico een van de leukste plaatsen om te overnachten op Tenerife. Het ligt in de directe omgeving van zowel Teno als Teide Nationaal Park, en dat zijn nou net mijn favoriete natuurgebieden op het eiland. Begin van de 18de eeuw werd de kustplaats bedolven door lava na een uitbarsting van een vulkaan. Hiermee verloor het zijn positie als belangrijke haven, maar vandaag de dag is het een prachtig dorp, met interessante architectuur.
Enkele leuke hotels en vakantiehuizen op Booking.com. Zelf verbleef ik in La Casona del Patio (zie foto bovenaan) en heb daar genoten van een fantastisch verblijf.

2. Overnachten bij de Teide

Wist je dat er het heel jaar door veel professionele wielrenners naar Tenerife komen om te trainen? De meeste coureurs verblijven midden in het nationaal park van de Teide, in een statige parador. Loop het hotel uit, stap op de fiets en verken het prachtige maanlandschap waarmee het is omringd. Zeer bijzonder. Ook als je niet zo actief bent, is dit een fenomenale plek om te overnachten. Het omringende landschap maakt indruk op iedereen.

3. Kamperen op Tenerife

Heel wat anders dan all-inclusive resorts aan het strand. Heerlijk in een tent, met 's avonds de prachtige sterrenhemel als uitzicht. Genieten van rust en stilte en dat alles met een heerlijke temperatuur. Want Tenerife heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Wat wil een mens nog meer?

4. Voor de sportievelingen

Heb je zin in een actieve vakantie op Tenerife? Bekijk dan zeker ook eens dit hotel: een hotspot voor sportieve reizigers die naar het Canarische eiland komen om te fietsen, hiken of klimmen. Wij verbleven al meerdere keren in dit hotel, omdat je hier gemakkelijk met gelijkgezinde toeristen in contact komt en alles goed geregeld wordt voor je fiets- of wandeltrip.

Nog meer leuke boekingssites met kleinschalige accommodaties

Ook op onderstaande sites vond ik tal van leuke accommodaties.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!