Ga naar content

Actieve vakantie Tenerife

Canarische Eilanden - Het eiland Tenerife profileert zich steeds meer als een actieve bestemming, waar je het hele jaar door terecht kan om te sporten en actief te zijn in de natuur. Met Tenerife No Limits presenteert het de leukste activiteiten op het land, de zee en in de lucht.

Actief op het land

De grote verscheidenheid aan natuurparken op het eiland zorgt voor een brede waaier aan sporten. De meest populaire activiteiten op een rijtje!

1. Wandelen

Trek de wandelschoenen maar aan, want het is fantastisch wandelen op Tenerife. Tal van trails voeren door de mooiste gebieden. Elke wandeling is weer anders dan de vorige, je kunt hier eindeloos veel mooie tochten maken. Een van de bekendste hiking paden is de GR 131.

2. Fietsen

De meeste wegen op Tenerife zijn goed toegankelijk voor fietsers. Op alle niveaus vind je goede fietspaden; van vlakke kustroutes tot uitdagende bergpaden. Wielrenners van over de hele wereld komen naar Tenerife om te oefenen. Maar ook voor recreanten zijn er oneindig veel mogelijkheden om te fietsen. Lees meer over fietsen op Tenerife

3. Mountainbiken

Tenerife heeft maar liefst 200 km aan mountainbike routes. Het netwerk dekt het hele eiland en zelfs enkele van de hoogste bergtoppen. Vier goed bereikbare basisroutes vormen de kern van het mountainbike netwerk. Maar iedereen kan een route naar eigen wens en fysieke mogelijkheden uitstippelen. 

MTB
© Naturescanner Sander
Deel op Pinterest

4. Speleologie

Op Tenerife bevindt zich een van de grootste vulkaantunnels in Europa, de Cueva del Viento of Windgrot. Deze is 27.000 jaar oud en is - als je alle gangen meetelt - 17 kilometer lang. Tijdens een 2 uur durende excursie kan je deze mysterieuze grot verkennen.

5. Klimmen

Het eiland is dankzij de vele soorten vulkanische rotsen een eldorado voor bergbeklimmers, voor zowel amateurs als ervaren klimmers. Bedwing de grillige kliffen langs de kust of volg een van de klimroutes in Teide Nationaal Park. Lees meer over klimmen op Tenerife.

Activiteiten Tenerife
Deel op Pinterest

6. Canyoning

Met een omvangrijk aantal ravijnen is het eiland ook een ideale vakantiebestemming waar je aan canyoning kan doen. Ook hier zijn alle niveaus mogelijk.

Actief op en bij het water

De zee is een van de belangrijkste trekpleisters van Tenerife. Met het hele jaar door lekker warm en helder water is het heerlijk om hier te zwemmen of aan watersport te doen. Dit zijn leuke wateractiviteiten bij Tenerife. Speciaal interesse in duiken? Bekijk dan onze pagina met de beste duikspots van Tenerife.

Actieve reis Tenerife
Deel op Pinterest

Vanuit de lucht

Vanuit de lucht ziet alles er weer anders uit. Vlieg over uitgestrekte naaldbossen en vulkanische gebieden om vervolgens neer te strijken op een van de zwarte zandstranden bij een intens blauwe zee. Er zijn zes take offs en vijf landingsplekken voor paragliden op Tenerife, waarvan de Pista de Anocheza op de helling bij Güímar de bekendste is.

Overige sporten

Tijdens een actieve vakantie op Tenerife kan je nog zoveel meer doen. Tennissen, squash, golfen, het kan allemaal op een van de vele daarvoor aangelegde sportterreinen. 

Deel op Pinterest

Tenerife No Limits groepeert alle aanbieders van actieve vakanties op Tenerife. Sportopleidingen en bedrijven kunnen hier terecht voor intensieve trainingen van hun leden of studenten. En voor toeristen is er in alle niveaus de mogelijkheid om te sporten, van een beginnersles tot excursies met gids. Voor iedere sportieveling wat wils op Tenerife.

Actieve vakantie op Tenerife

Waar verblijven tijdens een sportieve vakantie? Onze tips!

Kijk voor meer informatie op Webtenerife.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!