Ga naar content

Fietsen op Tenerife

Tenerife, het eiland waar het 365 dagen per jaar lente is. Waar je in ieder seizoen heerlijk kan zwemmen in de warme zee. Maar ook een eiland met een ruig binnenland, slingerende wegen en grillige landschappen. Een landschap met veel hoogteverschillen, en een fantastische zonnige vakantiebestemming voor fietsers.

Fietsvakantie

Tenerife biedt prachtige wegen om te verkennen op de fiets, van vlakke routes bij de zuidkust tot de haarspeldbochten en maanlandschappen in het binnenland, waarvan velen in gebieden met weinig verkeer. 

Op dit eiland zijn hogere en langere beklimmingen mogelijk dan op de andere Canarische Eilanden. Ga de uitdaging aan om net als de profs de Teide vulkaan te trotseren of laat je heerlijk naar de kust rollen vanaf de hoger gelegen gebieden.

Fietsroutes op Tenerife

Over het algemeen kan je stellen dat Tenerife een eiland is voor de fietser die houdt van klimmen en zweten. Toch kan je fietsen op verschillende hoogtes, van ontspannende routes langs de kust tot uitdagende trails op 2.000 meter hoogte. De hoogste fietsroute voert langs de Teide vulkaan en gaat tot een hoogte van 2.400 meter. En dat op slechts 40 kilometer van de kust. Het is een lange, uitputtende klim, zeker als het heel warm is.

Mountainbiken op Tenerife

In totaal spreidt een netwerk van 200 kilometer aan mountainbike routes zich uit over het eiland en zorgt voor de nodige kicks voor adrenaline junks. Verscheidene trails voeren over de hoogste toppen van het eiland en door de mooiste natuurreservaten, zoals Corona Forestal. 

Mountainbiketocht Tenerife
© Naturescanner Sander
Deel op Pinterest

Het netwerk aan mountainbikepaden werd opgezet vanuit 4 goed te bereiken startpunten, met voorzieningen en parkeerplaatsen. Test je skills op een van de uitgezette routes of stippel je eigen route uit en bepaal zelf de afstand, het type trail en moeilijkheidsgraad.

Bij alle verhuurders zijn elektrische mountainbikes te huur. Hierdoor kan je gemakkelijk grotere afstanden afleggen of samen met een iets mindere sporter de berg op.

Boek een los verblijf

Toertochten

Wanneer je niet een hele fiets- of MTB-vakantie wilt reserveren, kan je ook een of twee dagen mee fietsen met een fietsverhuurbedrijf. Bij Bike Point Tenerife kan je je inschrijven voor een georganiseerde tocht. Zij bieden bijna elke dag wielertochten en (e-)MTB tochten aan.  

Fietsen in het bos
© Naturescanner Sander
Deel op Pinterest

Hierbij kan worden gekozen tussen verschillende afstanden en niveaus. Bij deze tochten rijdt er een gids mee en meestal ook een bezemwagen met je persoonlijke spullen, snacks en water. Je eigen fiets is niet nodig, bij het boeken kan je aangeven dat je een fiets wilt huren plus eventuele spullen als helm of schoenen. 

Losse tours en excursies

Fiets huren op Tenerife

De meeste fietsverhuurders op Tenerife bevinden zich bij Los Cristianos. Het aanbod van huurfietsen richt zich vooral op wielrenners, er worden racefietsen aangeboden, maar steeds vaker ook de elektrische mountainbike. Wij hadden de racefietsen van Tenerife Bike Training. Voor elektrische mountainbikes kan je terecht bij Bike Point Tenerife.

Naast bovengenoemde bedrijven, is Free Motion een bekend verhuurbedrijf van racefietsen. Elektrische mountainbikes worden verhuurd door EC Rider, waardoor het voor iedere recreant mogelijk is om dit avontuur aan te gaan. De kwaliteit van de huurfietsen is over het algemeen zeer goed. 

Het hele jaar door fietsen op Tenerife

Dankzij de geweldige ligging en het heerlijke klimaat, is het 365 dagen per jaar mogelijk om te fietsen op Tenerife. De veelzijdigheid aan fietsroutes en de fijne temperatuur maken het eiland tot een van de betere oefenlocaties van professionele wielrenners. Veel deelnemers van de Tour de France, World Championships en de Olympische Spelen komen naar Tenerife om te trainen.

Mooiste plekken om te fietsen op Tenerife

Wat zijn de mooiste fietsgebieden van het eiland? Onze top 3 bestaat uit deze prachtige plekken.

1. Fietsen in het Anagagebergte

Een van de groenste en vochtigste gebieden op Tenerife is het Macizo de Anaga, het Anagagebergte. Je kan hier een fantastisch mooi klim maken vanaf San Andres bij de kust (Las Teresitas strand) naar een hoogte van 1.100 meter.

2. Fietsen naar El Teide

De langste klim van Europa, dat is de fietsroute die naar de vulkaan de Teide leidt. Fiets tussen enorme lavarotsen en langs versteende vlaktes, een landschap om u tegen te zeggen. Professionele wielrenners overnachten hier meestal in Hotel Parador de las Cañadas de Teide, een schitterende accommodatie op 2.000 meter hoogte, midden in het vulkanisch berglandschap van Teide Nationaal Park.

MTB Tenerife
Deel op Pinterest

3. Fietsen bij Masca

Vanaf Buenavista bij de kust kan je door de Mascakloof naar het gelijknamige dorp fietsen. Dit is een van de zwaarste (laatste kilometers 11%), maar ook mooiste beklimmingen van Europa. 

Nieuwsgierig naar fietsen op de andere eilanden? Bekijk alle fietsvakanties op de Canarische Eilanden.

Video fietsen op Tenerife

Stap op het zadel, daar waar kampioenen als Chris Froome en Alberto Contador trainen.

Bereikbaarheid

Met Transavia vlieg je voordelig naar Tenerife. 

Veelgestelde vragen

Kijk voor meer informatie op Webtenerife.

Afbeelding van Sander Nijenhuis
Geschreven door
Sander Nijenhuis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!