Ga naar content

Fietsen op Tenerife

In september 2019 ga ik fietsen op Tenerife. Hou onze site in de gaten voor mijn tips en aanbevelingen!

Tenerife biedt prachtige wegen om over heen te racen met de fiets, velen daarvan in gebieden met weinig verkeer. Je kan fietsen op verschillende hoogtes, van ontspannende routes langs de kust tot uitdagende trails op 2.000 meter hoogte. Ga de uitdaging aan op de Teide vulkaan te trotseren of laat je heerlijk naar de kust rollen vanaf de hoger gelegen gebieden.

Het hele jaar door fietsen op Tenerife

Dankzij de geweldige ligging en het heerlijke klimaat, is het 365 dagen per jaar mogelijk om te fietsen op Tenerife. De veelzijdigheid aan fietsroutes en de fijne temperatuur maken het eiland tot een van de betere oefenlocaties van professionele wielrenners. Veel deelnemers van de Tour de France, World Championships en de Olympische Spelen komen naar Tenerife om te trainen.

Video fietsen op Tenerife

Stap op het zadel, daar waar kampioenen als Chris Froome en Alberto Contador trainen.

Mountainbiken op Tenerife

Een netwerk van 200 kilometer aan mountainbike routes spreidt zich uit over het eiland en zorgt voor de nodige kicks voor adrenaline junks. Verscheidene trails voeren over de hoogste toppen van het eiland en door de mooiste natuurreservaten, zoals Corona Forestal. Het netwerk aan mountainbikepaden werd opgezet vanuit goed te bereiken 4 startpunten, met voorzieningen en parkeerplaatsen. Test je skills op een van de uitgezette routes of stippel je eigen route uit en bepaal zelf de afstand, het type trail en moeilijkheidsgraad.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven