Ga naar content

Watersport bij Tenerife

Tenerife - Tenerife is een schitterende zonbestemming, waar je het hele jaar door actief kunt zijn. De natuurgebieden bieden tal van mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, maar ook op het water is er altijd wat te beleven. Bekijk onze tips voor een actieve watersport vakantie op Tenerife!

Actief in, op en bij het water

De zee is een van de belangrijkste trekpleisters van Tenerife. Met het hele jaar door warm en helder water is het heerlijk om hier te zwemmen of aan watersport te doen. Dit zijn leuke wateractiviteiten bij het eiland:

Boek alvast de gaafste wateractiviteiten!

1. Duiken

Tenerife heeft 60 bekende duikplekken, verspreid langs de kust. De zeebodem bestaat uit zand, dan weer uit rotsen of vulkanische riffen en is het leefgebied van een grote verscheidenheid aan zeeleven. De zon kan op sommige plekken tot wel 40 meter door het glasheldere water dringen. Plan jouw duikvakantie op Tenerife.

2. Windsurfen bij Tenerife

De stranden van Tenerife vangen veel wind. El Médano bij de zuidkust is een hotspot voor windsurfers. Hier vind je shops, scholen en verhuur van materiaal. Ieder jaar worden er ook wereldkampioenschappen gehouden. Ook in het noorden liggen een aantal goede surfstranden.

3. Kitesurfen

Ook voor kitesurfen is El Médano the place to be. Sterker nog, het is een van de beste plekken in Europa om deze sport te beoefenen. Er staat 300 dagen per jaar een sterke wind en de watertemperatuur varieert van 16 graden in de winter tot 26 graden in de zomer.

Tenerife No Limits
Deel op Pinterest

4. Surfen en bodyboarden

Langs de hele kust van Tenerife zijn er plekken waar je kan surfen en bodyboarden. Bekijk onze top 5 van beste plekken om te surfen bij Tenerife. Stand up paddling is het nieuwste jongetje in de klas en wordt met name in het oosten en zuidoosten van Tenerife aangeboden.

5. Kajakken

Kajakken is een van de populairste activiteiten op het water. Peddel langs spectaculaire landschappen en bezienswaardigheden, zoals Los Gigantes (600 meter hoge kliffen), grotten en spelonken. Meer over kajakken bij Tenerife.

6. Zeilen

In het noorden, maar vooral in het zuiden zijn veel ligplaatsen voor zeilboten. Het rustige water en aangename klimaat maken het eiland tot een ideale bestemming om te zeilen.

7. Vissen

Het klimaat en het water zijn perfect om te vissen. Veel vissoorten, zoals de blauwe marlijn en de tonijn, komen hier voorbij tijdens hun migratie.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!