Ga naar content

Wandelen op Tenerife

In september 2019 ga ik op wandelvakantie naar Tenerife, dus houd ons in de gaten (via instagram en Facebook) voor de tips die ik dan met je zal delen. Uiteraard zal ik ook hier op de site mijn tips met jullie delen!

Wandelroutes op Tenerife

Tenerife telt ca. 1.500 kilometer wandelpaden. Deze voeren door 43 beschermde natuurgebieden, die bijna de helft van de totale oppervlakte van het eiland omvatten. Elke route is uniek in zijn soort, maar een van de meest spectaculaire trails is de GR 131 (deel van de E - 7), die van noord naar zuid over het eiland voert. Met een totale lengte op Tenerife van 83 km hike je op dit pad door een grote diversiteit aan landschappen, waaronder El Teide.

Mooiste wandelgebieden Tenerife

Wat zijn de mooiste plekken om te hiken op Tenerife?

1. Wandelen bij El Teide

El Teide is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten voor wie Tenerife bezoekt. De hoogste berg van Spanje (3.718 meter). In het omliggende nationaal park zijn 9 gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Wandel vanaf de Roques de Garcia 

2. Wandelen in het Anaga gebergte

Het Anaga-gebergte in het noordoosten herbergt schitterende natuur. De met mos begroeide laurierbomen, indrukwekkende bergkammen en mysterieuze mist maken dit tot een schitterend wandelgebied op Tenerife. De meeste wandelaars vertrekken vanaf het dorp Chamorga, waar je kunt kiezen uit 3 trails. De eeuwenoude ezelspaden stonden vroeger bekend als caminos reales en waren met name bestemd voor edellieden die via deze routes suikerteelt vervoerden.

Wandelvakantie Tenerife

Tijdens een georganiseerde wandelvakantie ontdek je de mooiste wandelroutes, met of zonder begeleiding van een gids. Kies je voor een individuele wandelvakantie, dan krijg je een pakketje met mooie routes mee en wordt er zorg gedragen voor accommodaties en transfer. Kies je voor een groepswandelreis, dan verken je al wandelend met eensgezinde reizigers en een gids de omgeving.

Onze tips voor een georganiseerde wandelvakantie

Wandelevenement op Tenerife

Tenerife Walking Festival
Puerto de la Cruz in het noorden van Tenerife verwelkomt ieder jaar dit wandelfestival. Een honderdtal deelnemers van overal in Europa komen naar Tenerife om met gelijkgezinden te wandelen over enkele van de meest spectaculaire trails op het eiland, dit alles met ecologisch bewustzijn hoog in het vaandel. Naast hiken, vinden er allerlei andere activiteiten plaats, zoals museumbezoeken, lezingen, traditioneel koken enz. Gedurende enkele dagen transformeert Puerto de la Cruz zich in een wandelwalhalla.

  Video wandelen op Tenerife

  Tenerife heeft een groot aanbod aan mooie wandelroutes om te ontdekken! Hike door overweldigende natuur, tussen oude vulkanen en langs de Atlantische kust. Bij iedere stap opent zich een nieuwe wereld.
  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Feedback geven