Ga naar content

Kajakken bij Tenerife

Actief Tenerife - Kajakken is de beste manier om Tenerife vanaf het water te ontdekken. Peddel op de Atlantische Oceaan, langs torenhoge rotskusten en spot dolfijnen en zeeschildpadden in hun natuurlijke omgeving. Vaak krijg je ook nog de mogelijkheid om te snorkelen en te zwemmen tussen de dieren, maar respecteer hierbij wel de nodige afstand. Zeedieren zijn enorm kwetsbaar. Omdat zeekajakken toch anders is dan kajakken op een rivier krijg je aan het begin van de trip de nodige instructies van ervaren gidsen. 

Beste plekken om te kajakken bij Tenerife

Wat zijn de beste plekken om te kanoën of kajakken bij het Canarische Eiland? Als reporter bij Naturescanner mocht ik een dagje mee het water op en vertel je graag meer over deze excursie en de leukste plaatsen om het water op te gaan.

1. Los Gigantes

Los Gigantes is een stadje bij de westkust van Tenerife, bekend om de gelijknamige imposante rotskliffen, die op sommige plekken wel 800 meter hoog zijn. Vanaf de haven kan je deelnemen aan diverse excursies, waaronder kajakken. Het is een bijzondere manier om deze enorme rotsformaties te bekijken, een excursie die je altijd zal bij blijven. Daarnaast is Los Gigantes een van de mooiste plekken om te duiken op Tenerife

Los Gigantes Tenerife
Deel op Pinterest

Aan de westkust van Tenerife kan je La Gomera zien liggen. De zee is hier kalm en rustig genoeg om halverwege de kajaktrip even de zee in te springen en de snorkelen. Wanneer je iets dichter bij de kliffen bent en de bodem kan zien, zie je ook het zeeleven. De zee is hier helder en het zicht is ook goed, meer dan 30 meter. Dit hangt af van verschillende factoren uiteraard.

De zee tussen Tenerife en La Gomera is een beschermd walvisgebied. Hier worden regelmatig Indische grienden en tuimelaars gezien. Daarnaast is het een belangrijke tussenstop voor veel andere walvisachtigen om hier aan te sterken voordat ze verder trekken. Je kan vanaf de kustplaatsen ook verschillende walvissafari’s bij Tenerife boeken. 

2. Los Cristianos

Meer naar het zuiden, bij Playa de las Americas, kan je ook deelnemen aan excursies op het water. Naast kajaktours zijn walvissafari's vanaf Puerto Colon erg populair. Aan de zuidkant van Playa de las Americas ligt Los Cristianos, waar diverse kajakexcursies worden aangeboden. Get Your Guide biedt de mogelijkheid om deze excursie al van tevoren te reserveren.

Kajakken bij Tenerife

Kajak langs vulkanische grotten en de stenen reuzen, los Gigantes.

Meenemen

Wat meenemen tijdens een kajaktour? Het klimaat op Tenerife is het hele jaar door heerlijk, maar op het water kan je snel verbranden. Zorg dus zeker voor zonnebrand crème. Neem ook water, een handdoek en zwemkleding mee.

Kijk voor meer informatie op Webtenerife.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!