Ga naar content

Kajakken bij Tenerife

Actief Tenerife - Wie denkt dat je op Tenerife alleen lui in een strandstoel kan hangen heeft het goed mis. Tijdens een perstrip van Tenerife No Limits mochten we deelnemen aan allerlei activiteiten, in het ruige binnenland en op het water. Lokale organisaties, zoals Teno Activo, bieden kajakexcursies op Tenerife aan.

Zeekajakken

Kajakken is de beste manier om Tenerife vanaf het water te ontdekken. Peddel op de Atlantische Oceaan, langs waanzinnig mooie rotskusten en spot dolfijnen en zeeschildpadden in hun natuurlijke omgeving. Vaak krijg je ook nog de mogelijkheid om te snorkelen en te zwemmen tussen de dieren, maar respecteer hierbij wel de nodige afstand. Zeedieren zijn enorm kwetsbaar. Omdat zeekajakken toch anders is dan kajakken op een rivier krijg je eerst de nodige instructies van ervaren gidsen. 

Beste plekken om te kajakken bij Tenerife

Wat zijn de beste plekken om te kanoën of kajakken bij het Canarische Eiland?

1. Los Gigantes

Los Gigantes is een stadje bij de westkust van Tenerife, bekend om de gelijknamige imposante rotskliffen, die op sommige plekken wel 800 meter hoog zijn. Vanaf de haven kan je deelnemen aan diverse excursies, waaronder kajakken. Het is een bijzondere manier om deze enorme rotsformaties te bekijken, een excursie die je altijd zal bij blijven. Daarnaast is Los Gigantes een van de mooiste plekken om te duiken op Tenerife.

Deel op Pinterest

2. Los Cristianos

Meer naar het zuiden, bij Playa de las Americas, kan je ook deelnemen aan excursies op het water. Naast kajaktours zijn walvissafari's vanaf Puerto Colon erg populair. Aan de zuidkant van Playa de las Americas ligt Los Cristianos, waar diverse kajakexcursies worden aangeboden. Adventure Tickets en Get Your Guide bieden de mogelijkheid om deze excursie al van tevoren te reserveren.

Kajakken bij Tenerife

Kajak langs vulkanische grotten en de stenen reuzen, los Gigantes.

Meenemen

Wat meenemen tijdens een kajaktour? Het klimaat op Tenerife is het hele jaar door heerlijk, maar op het water kan je snel verbranden. Zorg dus zeker voor zonnebrand crème. Neem ook water, een handdoek en zwemkleding mee.

Kijk voor meer informatie op Webtenerife.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!