Ga naar content

Surfen bij Tenerife

Op Tenerife trekken dagelijks tientallen surfers naar de kust om hun favoriete watersport te beoefenen. Je kan hier 365 dagen per jaar surfen, met zowel beachbreaks als reefbreaks. Heel veel stranden hebben een Blue Flag, een certificaat wat aanduidt dat je hier veilig kan zwemmen, dat er voldoende faciliteiten zijn en dat het water en strand schoon zijn.

Surfvakantie Tenerife

Het hele eiland is omringd door glashelder water. De grootste troef van Tenerife is echter de zon: die schijnt hier het hele jaar door en dat geeft mensen de energie om heerlijk actief te zijn in het warme water. De passaatwinden zorgen voor een aangename bries en maken het eiland ook tot een hotspot om te surfen. Nog nooit gedaan? Dan is een vakantie op Tenerife dé gelegenheid om een keer surflessen te nemen.

Beste surfplekken op Tenerife

Tenerife heeft mooie zandstranden langs de hele kust. Een aantal daarvan, vooral in het noorden van het eiland, is zwart vanwege het vulkanische zand. 

1. La Izquierda - Playa de las Américas

Midden in het bruisende hart van Tenerife - Playa de las Américas in het zuidwesten van het eiland - ligt de bekendste surfspot, waar je intense, snel brekende golven kunt bedwingen. Dankzij haar ligging bij het drukste gebied van Tenerife heb je hier alle faciliteiten ter beschikking, van verhuurbedrijven tot douches en horeca. Je vindt hier ook de beste linkse golven van Europa, de Spanish Left. Beste surfomstandigheden tussen oktober en maart.

2. La Fitenia - Los Cristianos

Voor wie meer weg van de massa wil zijn met kleinere golven, is La Fitenia een betere plek. Deze surfbestemming is vooral geschikt voor rechtse surfers van gemiddeld niveau. Lente en zomer zijn de beste periodes, maar je kan hier het hele jaar door surfen.

3. Punta del Hidalgo

In het noordoosten, net buiten het Anagagebergte, ligt een schiereiland dat enkele van de beste surfspots van Tenerife herbergt; El Roquete, La Bajeta, Los Dos Hermanos en El Charco. Hier komen weinig toeristen, maar de locals weten deze plekken wel te vinden voor surfen en bodyboarding. Ver weg van de massa surfen dus.

Surfen op Tenerife
© Tenerife No Limits
Deel op Pinterest

4. El Socorro - Los Realejos

In het midden van de Noordelijke kust van Tenerife ligt een idyllisch zwart strand, omgeven door azuurblauw water. El Socorro vormt hiermee een idyllische plek om surflessen te nemen. Tegen een decor van dramatische kliffen vind je hier het hele jaar door de perfecte surfomstandigheden, voor zowel beginners als gevorderde surfers. Hoewel het strand soms druk kan zijn met zonaanbidders, breken de golven gelukkig ver van de kust, waardoor het veilig is voor iedereen.

5. Igueste de San Andrés - San Andrés

Een van de mooiste stranden van Tenerife is Las Teresitas in het noordoosten van het eiland bij Santa Cruz. In de directe omgeving ligt ook een van de betere surfstranden, Igueste de San Andrés. Het staat bekend om de perfect linkshandige golven en individuele plekken, waar surfers van alle niveaus het naar hun zin hebben. De beste periode is van september tot mei bij hoog tij.

Video surfen bij Tenerife

In Tenerife kan je het hele jaar door surfen. Het eiland biedt surfplekken in het noorden en het zuiden. Een van de bekendste golven van Tenerife is de "Izquierda de la Palmera".

Naast traditioneel surfen op de golfen, kan je ook heel goed kitesurfen en windsurfen bij Tenerife. Bekijk de overige tips voor watersport bij Tenerife.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!