Ga naar content

Sterren kijken Tenerife

Tenerife - Sterren kijken vanaf een maanlandschap, hoe gaaf is dat?

De Canarische Eilanden zijn een van de enige plekken op aarde waar een speciale wet bestaat ter bescherming van de lucht. Hiermee heeft de archipel, samen met Hawaï en Chili een van de beste luchten ter wereld om sterrenbeelden te observeren! Ben jij ook gepassioneerd door sterren en het universum, en vind je het heerlijk om naar de Melkweg te kijken? Ga dan zeker sterrenkijken op Tenerife tijdens je vakantie.

Sterren kijken bij de Teide

In het Teide Nationaal Park kan je, ver weg van de lichtvervuiling, sterren kijken. Geniet van het omringende maanlandschap onder een magische sterrenhemel. Om optimaal te genieten kan je een georganiseerde star gazing tour reserveren. Met het blote oog of met behulp van telescopen laat een "Starlight" gekwalificeerd team je de wonderen van het universum zien: sterren, nevels, melkwegstelsels en andere planeten in het zonnestelsel (als ze zichtbaar zijn). Een heerlijk moment om te delen met het gezin, je reizende partner of zelfs alleen!

Sterren kijken Tenerife
Deel op Pinterest

Observatorium Tenerife

Het observatorium in Teide ligt in het oostelijk deel van het park, langs de hoofdweg. De sterrenwacht is gemakkelijk te herkennen aan de witte koepel en zie je al van ver. Met de iconische vorm van de Pico del Teide op de achtergrond. Heel mooi is dat. 

Sterren kijken Teide
Deel op Pinterest

Kijk voor meer informatie op Webtenerife.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!