Ga naar content

Fietsen in de Moezel

Wie de mooiste plekken in de Moezel wil zien kan best de auto uitstappen en de natuur in trekken. Veel mensen kiezen ervoor om wandelend de streek te verkennen. Het is echter ook prachtig om te fietsen in de Moezel. De routes zijn vaak vlak en voeren langs de rivier, waardoor je een groot deel van je vakantie tussen wijngaarden en het water vertoeft. Fiets van het ene pittoreske stadje naar het andere. Met eigen fiets, huurfiets of e-bike, het is genieten geblazen!

Mooie fietsroutes in de Moezel

Bekende stopplaatsen zijn de mooie stadjes en dorpen langs de Moezel: Cochem, met haar imposante burcht en vakwerkhuisjes, Bernkastel Kues en Koblenz. Maar al fietsend kom je ook vaak op plaatsen waar je met de auto niet komt en je ziet net wat meer dan wanneer je te voet een kleiner gebied verkent. Tal van mooie fietspaden liggen verspreid door de regio. Wil je een volledig overzicht van fietspaden, schaf dan een goede fietskaart aan. Reisboekhandel De Zwerver biedt een groot aantal fietskaarten van de Eifel en de Moesel en het is gewoon altijd handig om deze bij de hand te hebben.

1. Mosel Radweg

De bekendste fietsroute in de Moezel is de Mosel Radweg. Dit 240 kilometer lange fietspad voert van Perl naar Koblenz, langs de hoogtepunten van de Moezel en gedeeltelijk door Rijnland-Palts. De route vangt aan bij de middeleeuwse vesting Schloss Thorn en voert vervolgens door een schilderachtig en veelzijdig landschap langs de Boven-Moezel, richting de mooie stad Trier. Het grootste deel van de route bestaat uit geasfalteerde paden.

2. Overige fietsroutes

Er zijn tal van mooie fietspaden. Fiets naar Beilstein, Cochem, Koblenz en andere schilderachtige wijndorpen met vakwerkhuizen en gezellige dorpspleintjes, over glooiende heuvels, langs mooie kastelen en door fraaie natuur, dit alles in combinatie met een lekkere streekwijn op een terrasje. De Moezel is een ideaal gebied voor wie op zoek is naar vlakke fietsroutes in Duitsland. Bovendien hoef je niet ver te reizen.

Fietsvakantie Moezel

Kijk voor inspiratie naar de fietsreizen van Kras, en van Pharos (reisorganisatie van de ANWB). In de meeste dorpen van het Moezelgebied is er ook fietsverhuur en je kunt altijd terecht bij lokale verkeersbureaus voor meer informatie over fietsen in de Moezel.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven