Ga naar content

Fietsen langs de Moezel

Wie de mooiste plekken in de Moezel wil zien kan best de auto uitstappen en de natuur in trekken. Veel mensen kiezen ervoor om wandelend de streek te verkennen. Het is echter ook prachtig om te fietsen in de Moezel. De routes zijn vaak vlak en voeren langs de rivier, waardoor je een groot deel van je vakantie tussen wijngaarden en het water vertoeft. Fiets van het ene pittoreske stadje naar het andere. Met eigen fiets, huurfiets of e-bike, het is genieten geblazen!

Mooie fietsroutes langs de Moezel

Bekende stopplaatsen zijn de mooie stadjes en dorpen langs de Moezel: Cochem, met haar imposante burcht en vakwerkhuisjes, Bernkastel Kues en Koblenz. Maar al fietsend kom je ook vaak op plaatsen waar je met de auto niet komt en je ziet net wat meer dan wanneer je te voet een kleiner gebied verkent.

Tal van mooie fietspaden liggen verspreid door de regio. Wil je een volledig overzicht van fietspaden, schaf dan een goede fietskaart aan. Reisboekhandel De Zwerver biedt een groot aantal fietskaarten van de Eifel en de Moezel en het is gewoon altijd handig om deze bij de hand te hebben.

1. Mosel Radweg

De bekendste fietsroute in de Moezel is de Mosel Radweg of Moezelfietsroute - zie ook SNP Natuurreizen. Dit 248 kilometer lange fietspad voert van Perl naar Koblenz, langs de hoogtepunten van de Moezel en gedeeltelijk door Rijnland-Palts. De route vangt aan bij de middeleeuwse vesting Schloss Thorn en voert vervolgens door een schilderachtig en veelzijdig landschap langs de Boven-Moezel, richting de mooie stad Trier. Het grootste deel van de route bestaat uit geasfalteerde paden en is makkelijk te fietsen. De route is vrijwel overal vlak, het laagste punt ligt op 60 meter, het hoogste punt op 190 meter.

Mosel Radweg
Mosel Radweg
Deel op Pinterest

2. Overige fietsroutes

Er zijn tal van mooie fietspaden. Fiets naar Beilstein, Cochem, Koblenz en andere schilderachtige wijndorpen met vakwerkhuizen en gezellige dorpspleintjes, over glooiende heuvels, langs mooie kastelen en door fraaie natuur, dit alles in combinatie met een lekkere streekwijn op een terrasje. De Moezel is een ideaal gebied voor wie op zoek is naar vlakke fietsroutes in Duitsland. Bovendien hoef je niet ver te reizen.

Fietsvakantie Moezel

Kijk hierboven voor inspiratie voor jouw fietsreis. In de meeste dorpen van het Moezelgebied is er ook fietsverhuur en je kunt altijd terecht bij lokale verkeersbureaus voor meer informatie over fietsen in de Moezel.

Tip: bekijk ook onze tips voor een wandelvakantie in de Moezel.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!