Ga naar content

Fietsen in Portugal

Natuur Portugal - De Algarve, Lissabon of het minder bekende noorden... Portugal is een bijzonder leuke bestemming voor een fietsvakantie. Niet alleen de heuvelachtige hoofdstad kan je op twee wielen verkennen, ook de vele natuurgebieden en mooie kusten lenen zich uitstekend om te fietsen in Portugal.

Mooiste fietsgebieden in Portugal

Wat zijn de mooiste plekken om te fietsen in Portugal? Waar vind je vlakke fietsroutes en waar liggen uitdagende mountainbikepaden? Voor een compleet overzicht aan fietsroutes kan je terecht voor fietsgidsen van Portugal bij Reisboekhandel De Zwerver.

1. Fietsen in Lissabon

Lissabon is een heerlijke stad. Omdat de Portugese hoofdstad gebouwd is op zeven heuvels, biedt het fietsen hier de nodige uitdaging. Geen zin in te veel klimmen, dan geen nood. Er zijn ook uitgestippelde fietsroutes die alleen bergafwaarts en over vlakke straten gaan. Op Baja Bikes kan je een fietstour in Lissabon reserveren. Wil je meer weten over de omgeving, bekijk dan ook de mooiste gebieden rondom Lissabon.

2. Fietsen in Estremadura

Ook de omgeving van Lissabon is het zeker waard om te ontdekken. De hoofdstad ligt in de Provincie Estremadura, een gebied met een verrassend landschap. Fiets door eucalyptusbossen, langs wijngaarden, langs de rivier de Taag en langs de mooie kust. Ook de stad Sintra, vlakbij Lissabon is zeker een bezoek waard. Hier vind je prachtige paleizen, zoals het Paleis van Queluz (14e eeuw), het Morenkasteel (7e en 8e eeuw), het Paleis van Sintra en Quinta da Regaleira. Ten noordoosten van Lissabon ligt het bedevaartsoord Fátima.

Fietsen in Portugal
Deel op Pinterest

3. Fietsen in de Alentejo

Vanaf Lissabon is de zuidelijk gelegen Alentejo binnen bereik. Hier kan je prachtig fietsen door mooie natuur en langs authentieke dorpen. Fietspaden voeren langs wijngaarden, olijfgaarden, over met kurkeiken beboste hellingen, langs historische paleizen en kloosters. Breng ook een bezoek aan de universiteitsstad Évora.

4. Fietsen in de Algarve

De mooiste kusten van Europa vind je in het zuiden van Portugal. Fiets langs ruige kliffen, woeste zee en mooie zandstranden. Heerlijk in de zon, met een zeebriesje door het haar. Op de mountainbike, met een wielerfiets, een gewone fiets of een e-bike. Zowel dagtrips als volledig verzorgde fietsvakanties kunnen geboekt worden. Bekijk de tips van fietsjournalist Bram de Vrind over fietsen in de Algarve.

Mooie fietsgebieden Portugal
Deel op Pinterest

5. Fietsen in Noord-Portugal

Fiets langs de Douro rivier, met haar vele wijngaarden. Een fietsreis hier staat in het teken van wijn en port. Breng een bezoek aan het historische centrum van de stad Porto en verken het groene hart van Portugal. Bekijk inspirerende vakantietips over Noord-Portugal.

6. Fietsen op de Portugese eilanden

De Azoren en Madeira zijn eerder geschikt om te wandelen dan om te fietsen, maar voor wie het echt wil, zijn er ook op de eilanden van Portugal leuke mogelijkheden om op de tweewieler te verkennen. De meeste eilandliefhebbers kiezen echter eerder voor de Canarische Eilanden of de Balearen (Spaanse eilanden). 

Tips fietsvakantie Portugal

Het is niet nodig om een fiets helemaal mee naar Portugal te nemen, er zijn voldoende plekken om een fiets te huren; kijk voor meer info over excursies met gids en fietsverhuur in Portugal op Baja Bikes.

In Zuid-Europa zijn niet alle fietsroutes even goed uitgestippeld als wij gewend zijn. Heb je daar moeite mee, kies dan voor een georganiseerde fietsvakantie, eventueel met bagagevervoer. Bekijk onze reistips voor leuke individuele reizen. Wil je een groepsreis maken, vraag dan de gratis brochure van Sawadee aan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!