Ga naar content

Cruise vakanties

Cruise vakanties groeien nog steeds in populariteit. Een cruise boeken is geen gemakkelijke opgave; er is een brede keuze aan havens, vaarroutes en activiteiten aan land. Maar het zijn vooral de prijs van de reis, de bestemming, het vertier en eten aan boord die voor de meeste cruisetoeristen belangrijk zijn.

Cruise vakantie tips

Steeds meer reisorganisaties voegen cruise vakanties en cruise natuurreizen toe aan hun aanbod en door deze concurrentie zakken, gelukkig genoeg voor ons, de prijzen. Hou je van zon, zee en genieten van een onbezonnen vakantie op een cruiseschip? Geen zin om zelf te rijden, maar ontspannen varen van de ene prachtige plek naar de andere. Een hoogtepunt van de meeste cruises op verre bestemmingen is het observeren van wildlife: walvissen, dolfijnen, pinguins enz. en daarom past dit perfect bij onze site over natuurreizen!

1. Cruise vakantie boeken

Allereerst misschien even een kleine toelichting op de markt van cruises. Er zijn een 60-tal rederijen wereldwijd die grote cruises uitvoeren. Er zijn steeds meer grote reisaanbieders die cruises in hun aanbod opnemen. Bekijk onze selectie van betrouwbare aanbieders van cruisevakanties.

2. Mooiste cruisebestemmingen

Wat zijn de mooiste en leukste bestemmingen voor een cruise? Er is veel verschil in soorten cruises. Het hangt er een beetje van af of je een riviercruise in Europa wil maken of een verre cruise naar bijvoorbeeld het Caribisch gebied.

- Cruises vanuit Nederland

Er worden zelfs steeds meer cruises met vertrek in Nederland aangeboden. Vanaf de haven van Rotterdam of Amsterdam vaar je richting de Canarische Eilanden, de Noorse fjorden of de Middellandse Zee.

- Cruise vakanties Duitsland

Ook in landen dichtbij worden steeds vaker cruises georganiseerd. Vanaf een cruiseschip ervaar je de natuur immers op een andere manier, ook dichtbij huis. In Duitsland kan je een cruise op de Moezel of de Rijn maken.

- Cruises Middellandse Zee

Iets verder weg dan Duitsland, op de Middellandse Zee, geniet je van cruises langs warme landen en eilanden. Het vaargebied op de Middellandse Zee wordt vaak onderverdeeld in Westelijke en Oostelijke Middellandse Zee. Verscheidene aanbieders, waaronder ook Kras, bieden mooie cruises bij Spanje, Griekenland en de eilanden, die ieder hun eigen karakteristieke natuur hebben. Lees meer over Cruises Middellandse Zee.

- Cruise vakantie Noorwegen

Een unieke ervaring is een reis met de Hurtigruten, een Noorse postboot, die in 12 dagen van Bergen (zuiden van Noorwegen) naar Kirkenes (noorden van Noorwegen) en weer terug vaart. De boot stopt in 34 havens en vaart langs de mooiste fjorden en hoogtepunten van Noorwegen.

- Nijlcruises

Je kan deelnemen aan talrijke nijlcruises met excursies langs de mooiste plekken van het land. Combineer een cruise met duiken, woestijntochten of een strandvakantie.

- Cruise vakanties verre bestemmingen

Cruises kun je overal ter wereld maken. Grote cruiseschepen varen in 2, 3 of 4 weken langs de grillige kusten van Zuid-Amerika of langs de witte zandstranden van Bahama's of de Caribische Zee. Of wat dacht je van bijzondere bestemmingen, zoals een riviercruise van Moskou naar St. Petersburg? Ook in Azië een groot aanbod cruises, zoals een riviercruise op de Mekong in Vietnam en Cambodja of op de Ganges in India. Een cruise is in ieder geval een goede manier om van de natuur op verschillende plaatsen te genieten, terwijl je de rest van de tijd heerlijk kunt ontspannen op een luxe boot, genietend van wind en water om je heen.

3. Vaargebieden verre bestemmingen

De meest populaire bestemmingen voor een verre cruise zijn het Caribisch gebied (Aruba, Bonaire, Curaçao, Bahama's, Martinique, Honduras, Florida, Sint Maarten, Dominikaanse Republiek...), het Panamakanaal, Antarctica, cruises naar Zuid-Amerika, Alaska, Canada, Azië, Australië, de eilanden in de Stille Oceaan en de Malediven.

4. Cruise-fietsvakanties

Een actieve vakantie op de fiets combineren met relaxen op een cruise? Bekijk dit leuke concept van Fitál.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven