Ga naar content

Cruise vakanties

Cruise vakanties groeien enorm in populariteit. Een cruise boeken is geen gemakkelijke opgave; er is een brede keuze aan havens, vaarroutes en activiteiten aan land. Voor de meeste cruisetoeristen zijn vooral de prijs van de reis, de bestemming, het vertier en eten aan boord belangrijk. De tijd dat cruisen alleen voor 60+ weggelegd was is lang verleden tijd, veel rederijen richten zich nu op andere doelgroepen.

Natuurcruise tips

Steeds meer reisorganisaties voegen cruise vakanties en cruise natuurreizen toe aan hun aanbod en door deze concurrentie zakken vaak ook de prijzen. Hou je van zon, zee en genieten van een onbezonnen vakantie op een cruiseschip? Geen zin om zelf te rijden, maar ontspannen varen van de ene prachtige plek naar de andere. Een hoogtepunt van de meeste cruises op verre bestemmingen is het observeren van wildlife: walvissen, dolfijnen, pinguïns enz. en daarom past dit perfect bij onze site over natuurreizen!

1. Cruise vakantie boeken

Allereerst misschien even een kleine toelichting op de markt van cruises. Er zijn een 60-tal rederijen, waaronder MSC, Holland America Line, Costa Cruises en Royal Caribbean, die wereldwijd cruisevakanties uitvoeren. Er zijn steeds meer grote reisaanbieders die deze cruises in hun aanbod opnemen. Bekijk onze selectie van betrouwbare aanbieders van cruisevakanties.

2. Mooiste cruisebestemmingen

Wat zijn de mooiste en leukste bestemmingen voor een cruise? Er is veel verschil in soorten cruises. Het hangt er een beetje van af of je een riviercruise in Europa wil maken of een verre cruise naar bijvoorbeeld het Caribisch gebied. 

- Cruises vanuit Nederland

Over het algemeen is Nederland niet echt een vertrekbasis voor cruiseschepen, maar er worden zelfs steeds meer cruises met vertrek vanaf de haven van Rotterdam of Amsterdam aangeboden. Vaar richting IJsland, Groenland, de Canarische Eilanden, de Noorse fjorden of de Middellandse Zee. 

Riviercruises
ANWB
Riviercruise
Deel op Pinterest

- Cruise vakanties Duitsland

Ook in landen dichtbij worden steeds vaker cruises georganiseerd. Vanaf een cruiseschip ervaar je de natuur immers op een andere manier, ook dichtbij huis. In Duitsland kan je een cruise op de Moezel of de Rijn maken. Zeecruises langs de Duitse Oostzee zijn ook een bijzondere ervaring.

- Cruises Middellandse Zee

Het vaargebied op de Middellandse Zee wordt vaak onderverdeeld in Westelijke en Oostelijke Middellandse Zee. Verscheidene aanbieders bieden mooie cruises bij Spanje, Griekenland en de eilanden. Het leuke hieraan is dat je elke dag aanlegt bij een andere bestemming. Lees meer over Cruises Middellandse Zee.

Zwembad aan boord bij MSC
© Naturescanner
Deel op Pinterest

- Cruise vakantie Noorwegen

Op zoek naar een echte natuurcruise? Een unieke ervaring is een reis met de Hurtigruten, een Noorse postboot, die in 12 dagen van Bergen (zuiden van Noorwegen) naar Kirkenes (noorden van Noorwegen) en weer terug vaart. De boot stopt in 34 havens en vaart langs de mooiste fjorden en hoogtepunten van Noorwegen.

- Natuurcruise in Schotland

Onze partner St Hilda Sea Adventures heeft 3 kleine cruiseboten (van maximaal 6, 8 en 11 passagiers) biedt natuurcruises en wildlife reizen langs de mooie kust van Schotland. Verken de adembenemende Schotse eilanden, baaien en bergen van de Binnen- en Buiten-Hebriden. Er wordt aangemeerd in idyllische havens op afgelegen plekken. Tijdens het varen zie je zeevogels (waaronder zeearenden), dolfijnen, reuzenhaaien, otters en soms walvissen.

Soms ga je van boord om te wandelen in de natuur of een whisky distilleerderij te bezoeken. Er zijn regelmatig gespecialiseerde gidsen aan boord. Deze natuurcruises zijn geschikt voor alle leeftijden. The Guardian verkoos St. Hilda tot een van de 10 beste kleine cruiseschepen wereldwijd! Bekijk de website voor meer informatie over de drie schepen en de reisagenda.

- Nijlcruises

Je kan deelnemen aan talrijke nijlcruises met excursies langs de mooiste plekken van het land. Combineer een cruise met duiken, woestijntochten of een strandvakantie.

- Cruise vakanties verre bestemmingen

Cruises kun je overal ter wereld maken. Grote cruiseschepen varen in 2, 3 of 4 weken langs de grillige kusten van Zuid-Amerika of langs de witte zandstranden van Bahama's of de Caribische Zee. Of wat dacht je van bijzondere bestemmingen, zoals een riviercruise van Moskou naar St. Petersburg?

Cruise bounty eilanden
Cruisevakantie
Deel op Pinterest

Ook in Azië een groot aanbod cruises, zoals een riviercruise op de Mekong in Vietnam en Cambodja of op de Ganges in India. Een cruise is in ieder geval een goede manier om van de natuur op verschillende plaatsen te genieten, terwijl je de rest van de tijd heerlijk kunt ontspannen op een luxe boot, genietend van wind en water om je heen.

3. Vaargebieden verre bestemmingen

De meest populaire bestemmingen voor een verre cruise zijn het Caribisch gebied (Aruba, Bonaire, Curaçao, Bahama's, Martinique, Honduras, Florida, Sint Maarten, Dominicaanse Republiek...), het Panamakanaal, Antarctica, cruises naar Zuid-Amerika, Alaska, Canada, Azië, Australië, de eilanden in de Stille Oceaan en de Malediven.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!