Ga naar content

Hurtigruten

Reistips Noorwegen - Een cruise aan boord van de Hurtigruten postboot is een van de bekendste en mooiste zeereizen op aarde. De meer dan 100 jaar oude veerdienst vaart met elf schepen van het zuiden naar het noorden van Noorwegen en weer terug. Langs de ruige Noorse kust, diep uitgesneden fjorden en de mysterieuze Noordkaap.

Mooiste zeereis ter wereld

Een unieke belevenis, een "once in a lifetime" ervaring; zo kan je een reis met de Hurtigruten in Noorwegen wel omschrijven. De veerboten varen langs de prachtige Noorse kust, met haar oogverblindende schoonheid: steile fjorden, met denderende watervallen, azuurblauw water, groene rotswanden en met sneeuw bedekte bergtoppen. Voeg daar de kans op het zien van het Noorderlicht, walvissen en orka's aan toe en je begrijpt waarom velen een reis met de Hurtigruten beschouwen als een van de mooiste zeereizen in Europa en wereldwijd!

Reis met de Hurtigruten Noorwegen

Hoe kan je varen met de Hurtigruten? Twee rederijen verzorgen de wereldberoemde veerdienst met de postboot. Maar liefst elf schepen varen dagelijks op de route tussen Bergen in het zuiden en Kirkenes in het uiterste noordoosten van Noorwegen. De schepen stoppen bij 34 Noorse havens. Verscheidene Nederlandse reisorganisaties hebben scherpe aanbiedingen voor de Hurtigruten reis. Bekijk dus snel onze reistips voor meer informatie of vraag de nieuwe gratis brochure aan bij Buro Scanbrit!

Bij Hurtigruten staat duurzaamheid centraal. Zij hebben de ambitie om de groenste vloot in de sector te hebben. Ze ondernemen dan ook concrete acties om dit doel te behalen. Zo hebben zij een hybride schip geïntroduceerd in 2019, ondersteunen zij projecten om wilde dieren op locatie te beschermen, bieden zij voldoende vegetarische en vegan maaltijden aan, vermijden zij single-use plastic, registreren zij diersoorten die ze onderweg tegenkomen en kan je deelnemen aan clean-ups op bestemming. Hurtigruten is dus goed op weg om een groenere tocht te realiseren.

Vaarschema Hurtigruten

Welke route vaart de Hurtigruten Postboot, bij welke havens stopt de Noorse veerdienst? De schepen varen van de mooie stad Bergen naar de plaats Kirkenes in Noord-Noorwegen. Het draaipunt van de veerboten is Kirkenes. Vanaf dag 7 vaart de Hurtigruten weer naar het zuiden. Een overzicht van de stopplaatsen:

1. Vaarroute Hurtigruten van zuid naar noord

Dit is de vaarroute van de Hurtigruten van het zuiden naar het noorden:
Dag 1: Bergen (vertrek zomer 20u00 | winter 22u30)
Dag 2: Florø - Måløy - Torvik - Ålesund - Geiranger (zomer) - Molde - Kristiansund
Dag 3: Trondheim - Rørvik
Dag 4: Brønnøysund - Sandnessjøen - Nesna - Ørnes - Bodø - Stamsund - Svolvær
Dag 5: Stokmarknes - Sortland - Risøyhamn - Harstad - Finnsnes - Tromsø - Skjervøy
Dag 6: Øksfjord - Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg - Kjøllefjord - Mehamn - Berlevåg
Dag 7: Båtsfjord - Vardø - Vadsø - Kirkenes

2. Vaarroute Hurtigruten van noord naar zuid

Dag 7: Kirkenes - Vardø - Båtsfjord - Berlevåg
Dag 8: Mehamn - Kjøllefjord - Honningsvåg - Havøysund - Hammerfest - Øksfjord - Skjervøy - Tromsø
Dag 9: Tromsø - Finnsnes - Harstad - Risøyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær - Stamsund
Dag 10: Bodø - Ørnes - Nesna - Sandnessjøen - Brønnøysund - Rørvik
Dag 11: Trondheim - Kristiansund - Molde
Dag 12: Ålesund - Torvik - Måløy - Florø - Bergen

Expeditiereis met de Hurtigruten

Wist je dat je met de Hurtigruten ook naar verre bestemmingen kan reizen? Buro Scanbrit biedt - naast cruises langs de Noorse kust per postboot - ook expeditiereizen naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Later dit jaar komt daar ook nog IJsland bij. Ook heeft de maatschappij aangekondigd op de avontuurlijke tour te gaan en in het seizoen van 2022/2023 langs de westkust van Afrika te varen, een primeur voor expeditiecruises! Met een klein schip (nog geen 200 gasten) vaar je langs de Kaapverdische eilanden en de kust van Gambia, Guinee-Bissau en Senegal. Ook nieuw in het aanbod zijn de cruises naar de Galapagos eilanden, Canarische Eilanden en Madeira vanaf 2022.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!