Ga naar content

Vakantie met kinderen in Europa

Hoewel wij zelf heel graag naar verre landen reizen, blijft Europa de gemakkelijkste bestemming voor een vakantie met kinderen. Uiteraard vinden we het - waarschijnlijk net als jullie - belangrijk om te kiezen voor een natuurvakantie en daarover delen we graag onze tips.

Mooiste vakantiebestemmingen met kinderen in Europa

Bijna ieder land is goed toegankelijk en de keuze aan leuke kindvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa is dus bijna onbeperkt. Maar kan het nog wel lastig zijn om een vakantieland met veel natuur voor kinderen uit te zoeken. Wij trekken er zelf regelmatig een weekend of weekje op uit met ons zoontje en houden van afwisselende vakanties: dan weer actief, dan weer rust, afhankelijk van de tijd en het budget waarover we beschikken. We geven je graag enkele tips voor Europese vakantiebestemmingen met kids die het altijd goed doen:

1. Actieve vakantie

Is zon en strand te saai voor jouw gezin, zijn adrenalinekicks, wandelen, fietsen of raften jullie activiteiten? Wil je een actieve bestemming in Europa met kinderen, bekijk dan eens de onderstaande landen. Het landschap in de Scandinavische landen en de Alpenlanden staat garant voor een actieve vakantie met de kids:
- vakantie met kinderen in Noorwegen
- vakantie met kinderen in Finland
- vakantie met kinderen in Oostenrijk

Deel op Pinterest

Tips voor actieve vakanties in Europa

2. Leuke activiteiten

Wil je een unieke ervaring bieden aan je kids? Kinderen zijn gek op klimmen en spelen in het water. Wij gaan met het gezin vaak raften of kajakken en dat is altijd een succes. Bekijk onze top 3 leuke activiteiten met kinderen:
- Vlotvaren in Zweden
- Canyoning in de Spaanse Pyreneeën
- Fossielen zoeken in Engeland

3. Kindvriendelijke landen in Europa

Eigenlijk is iedere Europese vakantiebestemming wel kindvriendelijk. Er zijn echter wel uitzonderingen. In Ierland vonden wij het aanbod kindvriendelijke attracties behoorlijk beperkt. Noorwegen is leuk voor gezinnen die houden van wandelen, maar minder geschikt voor mensen die een luie vakantie willen. Zonbestemmingen Spanje (en met name de Balearen), Griekenland en Italië zijn altijd leuk, als kinderen maar kunnen zwemmen.

4. Dicht bij huis

Duitsland, België en Nederland hebben eigenlijk het grootste aanbod aan faciliteiten die afgestemd zijn op gezinnen. De vakantieparken dicht bij huis zijn voor de wat minder avontuurlijke gezinnen dus eigenlijk het makkelijkst.
Top 3 dicht bij huis
- Eifel met kinderen
- Waddeneilanden
- Drenthe

Kijk ook eens naar unieke overnachtingen met kinderen in eigen land.

5. Pretparken

Wil je het vooral de kinderen zoveel mogelijk naar de zin maken, zoek dan een vakantie met zwembad, attractiepark en andere leuke uitstapjes. Dan weet je zeker dat het goed is. Wat denk je van Legoland in Denemarken (zie aanbiedingen bij TUI) - top favoriet van jongens- Disneyland in Parijs of Harry Potter in Londen? Gegarandeerd een succes bij de kleintjes.

6. Zon en strand

Kinderen maak je ook altijd blij met zon, zee en strand. Kies je dus voor gemak, plezier en rust, boek dan een vakantieaanbieding naar een land in Zuid-Europa, en je bent verzekerd van een leuke vakantie met je kinderen. De populairste kinderbestemmingen in Europa zijn:
- vakantie met kinderen in Frankrijk
- vakantie met kinderen in Griekenland
- vakantie in Spanje
- vakantie op een Italiaans eiland

Veelgestelde vragen reizen met kinderen in Europa

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!