Ga naar content

Vakantie met kinderen in Europa

Hoewel wij zelf heel graag naar verre landen reizen, blijft Europa de gemakkelijkste bestemming voor een vakantie met kinderen.

Mooiste vakantiebestemmingen met kinderen in Europa

Bijna ieder Europees land is kindvriendelijk en de keuze aan leuke vakantiebestemmingen is dus bijna onbeperkt. Daarom kan het nog wel lastig zijn om een leuk vakantieland met kind uit te zoeken. Wij trekken er zelf regelmatig een weekend of weekje op uit met ons zoontje en houden van afwisselende vakanties: dan weer actief, dan weer rust, afhankelijk van de tijd en het budget waarover we beschikken. We geven je graag enkele tips voor Europese vakantiebestemmingen met kids die het altijd goed doen:

1. Actieve vakantie

Is zon en strand te saai voor jouw gezin, zijn adrenalinekicks, wandelen, fietsen of raften jullie activiteiten? Wil je een actieve bestemming in Europa met kinderen, bekijk dan eens de onderstaande landen. Het landschap in de Scandinavische landen en de Alpenlanden staat garant voor een actieve vakantie met de kids:
- vakantie met kinderen in Noorwegen
- vakantie met kinderen in Finland
- vakantie met kinderen in Oostenrijk

2. Leuke activiteiten

Wil je een unieke ervaring bieden aan je kids? Wat dacht je van raften of canyoning? Bekijk enkele leuke activiteiten met kinderen:
- Vlotvaren in Zweden
- Canyoning in de Spaanse Pyreneeën
- Fossielen zoeken in Engeland

3. Kindvriendelijke landen in Europa

Wil je het vooral de kinderen zoveel mogelijk naar de zin maken, zoek dan een vakantie met zwembad, attractiepark en andere leuke uitstapjes. Dan weet je zeker dat het altijd goed is. Wat denk je van Legoland in Denemarken (zie aanbiedingen bij TUI) - top favoriet van jongens- Disneyland in Parijs of Harry Potter in Londen? Altijd een succes bij de kleintjes.

4. Zon en strand

Kinderen maak je ook altijd blij met zon, zee en strand. Kies je dus voor gemak, plezier en rust, boek dan een vakantieaanbieding naar een land in Zuid-Europa, en je bent verzekerd van een leuke vakantie met je kinderen. De populairste kinderbestemmingen in Europa zijn:
- vakantie met kinderen in Frankrijk
- vakantie met kinderen in Griekenland
- vakantie in Spanje
- vakantie op een Italiaanse eiland

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven