Ga naar content

Vakantie met de kinderen in Finland

Finland natuur - Wie op zoek is naar een unieke en bijzondere vakantie met kinderen, moet eens overwegen om naar Finland te reizen. Finland is het land bij uitstek om de natuur in te trekken en het is een ideale bestemming voor een vakantie met de kids: je kan deelnemen aan allerlei avontuurlijke excursies en activiteiten.

Vakantie met kids in Finland

Een vakantie in Finland vormt een onvergetelijke ervaring voor kinderen. De meeste kinderen willen uiteraard een bezoek brengen aan het Kerstmandorp in Lapland. In Rovaniemi kun je het Santa Claus Village bezoeken. Er zijn ook altijd boeiende tentoonstellingen. Wissel dit af met leuke tours en actieve tochten in de natuur en de vakantie kan niet meer stuk.

1. Naar Lapland met kinderen

Reizen naar Lapland zijn immens populair. In het noorden van Finland bezoek je het dorp van de Kerstman, maar er is zoveel meer. Laat je kinderen zich verbazen over het spectaculaire noorderlicht, maak een tocht met husky’s of rendieren, en bezoek een echt ijshotel met stoelen en bedden van ijs! Ga ijsvissen bij een bevroren meer en vang je eigen zalm! De meest avontuurlijke kids kunnen skiën, wie het rustiger aan wil doen kan wandelen met sneeuwschoenen of langlaufen. Oudere kinderen kunnen mee op een tocht met de sneeuwscooter: pure adrenaline gegarandeerd! Lees ook meer over actieve vakanties in Finland.

2. Pretparken in Finland

Ook in het zuiden van Finland is er voldoende vertier. Diverse attractieparken, zoals Moominworld, het Serena Water Park en Puuhamaa attractiepark zijn leuke bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Finland. In Helsinki (Linnanmäki), Tampere (Särkänniemi) en Kouvola (Tykkimäki) vind je pretparken voor alle leeftijden. Linnanmäki en Sea Life zijn fantastisch leuk voor een vakantie in Finland met de kinderen. Vanuit Helsinki kun je nog twee leuke kinderparken bezoeken. Het Serena Water Park in Espoo heeft gigantische waterglijbanen, in het noordelijker gelegen attractiepark van Puuhamaa, genieten kinderen van springkussens en prachtige boottochtjes op het Alasjärvi meer.

Tips voor een vakantie met de kinderen in Finland

Een tocht door de sneeuw, een rit met rendieren of hondenslede, skiën of een bezoek aan de Kerstman? Bekijk al onze tips voor een geslaagde vakantie met de kinderen in Finland.
Vraag alvast de gratis Djoser brochure aan!

Zoek je een actieve zomervakantie in Finland met de kids, lees dan meer over wandelen in Finland.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!