Ga naar content

Eifel met kinderen

Eifel in Duitsland - Zo ongeveer één keer per jaar proberen wij met het gezin of de hele familie een weekendje of een week naar de Eifel te gaan. Het is heerlijk dicht bij Nederland en de kinderen vermaken zich er altijd prima. Bovendien zijn er altijd veel leuke activiteiten om te doen in de natuur.

Leuke activiteiten met kinderen in de Eifel

Wat zijn leuke dingen om te doen met het gezin in de Eifel? We hebben een aantal bezienswaardigheden bezocht en delen graag onze Top 5 aanraders voor een vakantie met kind in de Eifel.

1. Dinosaurierpark Teufelsschlucht

Welk kind houdt niet van dino's? Dit dinopark in de Eifel is echt de moeite. Het is ruim opgezet en biedt leuke extra activiteiten die andere dinoparken niet hebben. Een pad voert langs alle prehistorische dieren in chronologische volgorde. Ongeveer halverwege kunnen de kinderen zelf voor paleontoloog spelen: in een zandbak zijn steentjes en enkele haaientanden verstopt. Zeef het zand en kijk wat jij kan opgraven! Animators verzorgen nog diverse andere activiteiten rond dinosauriërs.

Deel op Pinterest

Het laatste deel van de rondleiding is erg grappig. Hier zie je geen dino's, maar aardbewoners in een verre toekomst. Welke diersoorten zouden er over 100 miljoen jaar op de aarde kunnen leven?

Na afloop zullen de kindjes moe zijn van het rondrennen, maar neem zeker ook de tijd om de Teufelsschlucht zelf in te gaan. Vanaf de parkeerplaats voert een wandelpad door deze prachtige kloof. 

2. Burchten en kasteelruïnes

In de Eifel vind je nog enkele echte oude kasteelruïnes. In Manderscheid beleef je het hele riddertijdperk in de twee beroemde burchten, de Oberburg en de Niederburg. Jaarlijks vinden hier leuke festivals plaats, waarbij kinderen de sfeer van de ridders en prinsessen volop beleven.

3. Eifelpark Gondorf

In Gondorf zit Eifelpark Gondorf, met wilde dieren, shows en allerlei attracties voor kinderen. Een wildwaterbaan, een rodelbaan, maar ook tal van leuke activiteiten voor kleine kindjes en peuters. 

4. Wild- und Erlebnispark Daun

Ook het Wildpark in Daun is een bezoekje waard tijdens een vakantie met de kids in de Eifel. Everzwijnen, edelherten, lama's, reeën, ezels, geiten, stokstaartjes en apen zorgen hier voor vermaak. In de enorme speeltuin kunnen kinderen hun energie kwijt.

5. EdelSteinLand

In Idar-Oberstein vind je het EdelSteinLand. Ga op verkenning en ontdek de geschiedenis van edelstenen in de oude slijperijen, musea en erfgoedmonumenten. Bekijk het werk van ambachtslieden of probeer zelf eens een juweel te slijpen.

6. Wandelen met kinderen

De Eifel is de perfecte bestemming om met je kinderen in de natuur te wandelen. Er zijn eindeloos veel korte routes, door bossen, langs meren of over de glooiende hellingen. Met een beetje geluk zie je onderweg enkele reeën of een vosje. "Zie je die visjes zwemmen in het water?". Ook zijn er in de Eifel diverse Erlebnispaden uitgezet, zoals het Määrchen-Naturwaldpfad, waarbij kinderen op ludieke manier van alles leren over de natuur. 

Deel op Pinterest

In de Eifel vind je nog veel heldere riviertjes, bezaaid met rotsblokken. Bij goed weer is dit een outdoor speelparadijs voor kinderen. Bouw een dam, laat visjes aan je tenen knabbelen of zoek gewoon even lekker verkoeling.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!