Ga naar content

Wat te doen in de Eifel?

Duitsland - De Eifel, over de grens van de Belgische Hoge Venen en op slechts enkele uren rijden vanaf Utrecht, groeit steeds meer in populariteit voor mensen die op zoek zijn naar een rustige wandelvakantie of fietsvakantie in de natuur. Het is heerlijk om fietsen of te hiken in de Eifel, dus dat is de belangrijkste activiteit voor natuurliefhebbers. Ook motorrijders genieten van de vele prachtige bezienswaardigheden en de schitterende omgeving. Naast de vele buitenactiviteiten, zijn er veel mogelijkheden tot vertier voor jong en oud.

Top 20 bezienswaardigheden in de Eifel

Er zijn eindeloos veel dingen te doen naast wandelen in de Eifel, en om het je iets gemakkelijker te maken, somt NatureScanner de must see hoogtepunten voor je op.

Wildpark in Daun: in het Wild- en Avonturenpark rijd je met je eigen auto een route van 8 km langs groepen edelherten en wilde zwijnen, damherten, moeflons, jaks, przewalskipaarden, roofvogels berberapen en lama's.

Teufelsschlucht, de Irrelwaterval en het Dinopark. Fantastisch natuurgebied. Veel groen, hoge rotsen en een tikkeltje mysterie.

Zien in de Eifel - Teufelsschlucht
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het Kylldal is een populair gebied met kuuroord, 360 km aan wandelpaden, golfbanen en het wildpark Kasselburg. Heerlijk gebied om te wandelen en te ontspannen.

Bij Bollendorf liggen grote bossen en rotspartijen en in de omgeving kun je het indrukwekkende Slot Weilerbach met haar barokke tuin bekijken.

Water en bier - Bezoek Gerolstein voor het mineraalwater en proef Duits bier in de brouwerij van Bitburg. Bitte ein Bit!

Eishöhlen bij Birresborn en Hohenfels-Essingen. Kunstmatige grotten voor het ontginnen van molenstenen.

In Wallenborn bevindt zich een door koolstofdioxide aangedreven koudwater geiser, door de lokale bevolking "Brubbel".

Ruïnes - mijnen - kastelen
De mijnen bij Buchet, de imposante burchten (Dasburg) en abdijen (Prüm), de historische ruïnes (twee burchtenruïnes in Manderscheid), het Bürresheim Kasteel, en romantische dorpjes zijn slechts enkele voorbeelden van culturele bezienswaardigheden.

Deel op Pinterest

Lokale feesten - Bezoek begin augustus de Laurentiuskermis en bakfeesten in de Vulkaaneifel.

Formule 1- Het bekende autocircuit van de Nürburgring lokt dan weer de formule 1 fans en motorrijders.

Ook met kinderen is er van alles te beleven in de Eifel. Er zijn maar liefst zes wildparken, waaronder ook het Eifelpark in Gondorf en de Eifelzoo van Lünebach met het pittoreske treintje. Lees meer over een vakantie met kinderen in de Eifel.

In Steffeln bevindt zich het Vulkaneifel European Geo-park.

Bij Kerpen, een dorp met een uit de 12de eeuw daterende burcht, vertrekt het GEO-pad, dat bekend staat om de vondsten van fossielen. Wandelen in de Eifel en meer leren over de aarde gaan hier dus hand in hand.

In Monschau kun je mooie vakwerkhuizen bezichtigen.

In Monreal, meer naar het oosten, ligt het kleine, maar prachtige vakwerkstadje à la Anton Pieck met 2 ruïnes boven de stad.

Het Freilichtmuseum Kommern is een erg mooi openluchtmuseum.

Wie rust wil, heeft in de hele streek een ruime keuze aan kuuroorden, spa en wellness centra.

Dasburg is een natuurrijk dorpje bij de Luxemburgse grens en de vallei van de Our. Hier zit je ver weg van de massa, in de natuur!

Ten slotte is ook Daleiden een bezoekje waard vanwege het beschermde natuurgebied, het Irsental en het pittoreske dorpje Irrhausen met haar natuurrijke omgeving.

Lavabom bij Strohn 

Lavabom Strohn
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Actief in de Eifel

Naast al deze activiteiten zijn er volop mogelijkheden tot wandelen en fietsen in de Eifel, zoals je merkt valt er dus meer dan een vakantie in de Eifel te vullen. Reden te meer om dit mooie gebied in Duitsland te bezoeken.

Bekijk zeker ook de video's van de Eifel met unieke beelden van mooie wandelroutes en bezienswaardigheden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!