Ga naar content

Vakantie met kinderen in Griekenland

Griekenland - Met een peuter, kleuter of tiener naar het zuiden van Europa, dat is altijd een geweldige ervaring. Toch is het ene land nog leuker dan het andere. Grieken zijn werkelijk dol op kinderen. Heb je zin in avontuur, maar dan wel goed geregeld? Je wil natuurlijk het allerleukste voor het hele gezin, dus Naturescanner geeft je tips voor een bijzondere vakantie met kind in Griekenland!

Kindvriendelijk Griekenland

Griekenland is een van de makkelijkste vakantiebestemmingen voor een reis met kinderen. De mooiste plekken in Griekenland bieden kindvriendelijke mogelijkheden voor zon- en strandvakanties. En er zijn ook genoeg opties voor avontuurlijke vakanties. 

Maak een trektocht op een van de eilanden of plan een rondreis met kids op het Griekse vasteland. Grieken zijn gek op kinderen en gaan altijd zeer vriendelijk met ze om. Uit eten gaan met een kind is hier zelden lastig, de bevolking doet dit zelf ook vaak en er wordt zeker niet vreemd opgekeken als er even wat geschreeuw is. Meestal maken de Grieken zelfs graag een praatje met kinderen en meisjes worden vaak aangesproken als popje (koukla).

Waarheen met kinderen in Griekenland?

Wat zijn leuke plekjes in Griekenland met kinderen? Enerzijds is er het vasteland, anderzijds de eilanden. Op het Griekse vasteland kunnen ze kennismaken met de rijke geschiedenis van het land. Breng een bezoek aan de Akropolis in Athene en struin door de kronkelende straatjes van de hoofdstad.

Niet alle Griekse eilanden zijn even makkelijk te bereizen met jonge kinderen of een baby. Sommige eilanden, zoals Santorini, hebben veel trappen en dan is een Maxi Cosi meedragen een hele klus. Met jonge kinderen is een vakantie op een eiland wel erg geschikt. Een leuk hotelletje met zwembad, waarvandaan je leuke excursies kunt boeken.

Wat te doen met kinderen in Griekenland?

Wat te doen met je kind tijdens een vakantie in Griekenland? Zowel jonge als oudere kinderen houden van een zwembad. Zorg dus zeker dat je daar rekening mee houdt bij het boeken van een hotel of een rondreis. Ook op het strand kunnen ze zich altijd heel goed vermaken: zandkastelen bouwen, spelen in zee en torens bouwen met kiezelsteentjes. 

Voor actieve gezinnen zijn er veel activiteiten in Griekenland. Denk bijvoorbeeld aan windsurfen, zeilen of een boottocht naar een ander eiland, een wandeling met ezels, een bezoek aan tempels en archeologische opgravingen of een ontmoeting met een Griekse boer.

Wat meenemen op vakantie met kids in Griekenland?

Allereerst is de periode waarin je op vakantie gaat naar Griekenland belangrijk. De meeste mensen kiezen voor de zomervakantie. In de maanden juli en augustus kan het zeer heet zijn in Griekenland. Smeer je kindjes dus goed in met zonnebrand, zorg voor een hoedje en voldoende water en laat ze niet te lang na elkaar in de zon spelen. Leuk speelgoed voor in het zwembad kan je ter plekke overal kopen, je kan het ook zelf meebrengen.

Familiereis Griekenland
Deel op Pinterest

Luiers, etenswaren en baby benodigdheden zijn verkrijgbaar in alle lokale winkels. Een verschoningsmatje kan nog wel eens handig zijn om mee te nemen in de luiertas. Zelf hebben we altijd een hangstoeltje bij (wat je aan elke tafel vast kan draaien) en een draagtas. De meeste hotels beschikken over een babybed.

Tips familiereis Griekenland

Vraag een gratis reisbrochure van Djoser aan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!