Ga naar content

Mooiste Italiaanse eilanden

Het vasteland van Italië heeft heel veel moois te bieden, maar ook de eilanden van Italië zijn van een ongekende schoonheid.

Mooiste eilanden van Italië

Zoek je inspiratie voor een eilandvakantie in Italië en zit je met de vraag: "wat is het mooiste eiland van Italië?". Smaken verschillen en dat geldt ook voor eilanden: hou je van natuur, cultuur of zoek je alleen een groot zwembad?

Op Naturescanner vind je veel informatie, foto's en leuke vakantietips voor een vakantie op een Italiaans eiland. Onze tips:

1. Sicilië

Het Italiaanse eiland dat natuurschoon, cultuur en het volmondige Italiaanse karakter perfect weet te combineren. Trek je wandelschoenen aan en beklim de Etna vulkaan, reis langs historische tempels en bezienswaardigheden en geniet van culinaire hoogstandjes. Tips vakantie Sicilië.

2. Sardinië

Sardinië is de parel in de Middellandse Zee. Uiteraard zijn de zonovergoten kusten en witte zandstranden de belangrijkste bezienswaardigheid van het Italiaanse eiland, maar er zijn tal van andere interessante plaatsen om te ontdekken. Meer over de mooiste plekken Sardinië.

3. Eolische eilanden

Vanaf het eiland Sicilië verkennen veel toeristen tijdens hun vakantie ook de kleinere vulkanische eilanden, de Eolische eilanden. Tot de archipel behoren de eilanden Lipari (het grootste eiland), Salina, Vulcano, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea. Vakantie Eolische Eilanden.

4. Eilanden bij Napels

Voor de kust van de prachtige stad Napels ligt een aantal mooie eilandjes. Deze Italiaanse eilanden kan je bezoeken in combinatie met een rondreis door Campanië, langs de zogeheten Amalfikust. Bijzonder mooi is het eiland Capri, met haar steile rotskliffen en fraaie bergen.

Eilanden bij Napels
Deel op Pinterest

De bekendste bezienswaardigheden zijn de Blauwe Grot (Grotta Azura), de kerkjes en musea. Vanaf de Monte Solaro, de hoogste berg van het eiland, geniet je van een schitterend vergezicht. De top is te bereiken met een stoeltjeslift vanaf Anacapri. Ook het viewpoint bij Faraglioni is heel mooi: drie grote rotsen torenen hier recht op uit zee.
Bekijk vakantietips en lees meer over de eilanden in de Golf van Napels

5. Het eiland Elba

Historisch gezien is Elba een belangrijk eiland, en dat niet alleen vanwege de ballingschap van Napoleon. Het eiland is in de loop der eeuwen in handen geweest van vele volkeren. Het bevindt zich bij Livorno en is het derde grootste eiland van Italië. Dagelijks vertrekken meerdere boten vanaf Piombino naar de hoofdstad Portoferraio en Rio Marina. Reeds in de 5de eeuw legden de Etrusken een weg aan over het eiland, dwars door de mooie natuur. De hoogste top van Elba is de Monte Capanne (1.019 meter) en de kust is bijna 150 km lang. Niet alleen boven water is de natuur prachtig, Elba behoort ook tot een van de beste plekken om te duiken in de Middellandse Zee.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!