Ga naar content

Eolische eilanden

Mooiste gebieden Italië - De Liparische eilanden, ook Isola Eolie of Eolische eilanden bestaan uit enkele prachtige eilanden ten noorden van Sicilië

Mooiste plekken op de Eolische eilanden

Wat is het mooiste eiland van de Eolische eilanden? Is het aanbevolen om naar één eiland te reizen of kan je beter eilandhoppen? Lipari is het grootste eiland van de Eolische eilanden en staat bekend om de gezellige sfeer, maar Stromboli, Vulcano, Salina, Filicudi, Alicudi en Panarea zijn ook een bezoek waard voor de natuur. Er zijn vele mooie plekjes te ontdekken op de Eolische eilanden en je kan er prachtig wandelen. Als je dus in de mogelijkheid bent om te eilandhoppen dan is dat zeker een aanrader!

1. Stromboli

Het Stromboli vulkaaneiland is het bekendste eiland van de Eolische archipel. De nog actieve vulkaan is eigenlijk de enige echte bezienswaardigheid van het eilandje, de 900 meter hoge hellingen lopen recht de zee in. Stromboli is tevens het populairste eiland om te wandelen op de Eolische eilanden. De meest avontuurlijke wandelaars overnachten ’s nachts op de vulkaan, want dan ziet en hoort men de erupties, die bestaan uit gebulder en rollende vuurstenen.

2. Alicudi

Het kleine Alicudi eiland is ongerept en verlaten en moet qua schoonheid niet veel onderdoen voor Stromboli. Ook Alicudi is een uit de zee stekende vulkaantop. Er zijn slechts 2 hotels op het eiland, dus dit betekent… genieten van een rustige vakantie!

3. Vulcano

Het woord vulkaan komt voort van het eiland Vulcano, bekend om haar gele zwavelvulkaan. Vulcano is het op een na grootste eiland van de Liparische eilanden. De vulkaan op het eiland kan beklommen worden in ongeveer een half uur tijd. Onderweg zie je tal van geelkleurige zwavelplekken met hun kenmerkende geur. Boven op de top geniet je van een schitterend vergezicht over de andere eilanden. Rond de krater stijgen zwaveldampen op uit de grond. Bezoek ook het natuurgebied met haar flamingo's.

De Romeinen geloofden dat Vulcanus, smid van de Goden, op het eiland Vulcano woonde.

4. Lipari

Het grootste eiland van de Eolische Eilanden telt maar liefst 12 vulkaantoppen! Deze zijn niet meer actief, maar je kunt er wel heerlijk ontspannen in een van de warmwaterbronnen. De Monte Guardia in het zuiden van Lipari is een beklimming waard: vanaf de top zijn er prachtige vergezichten. Ook op Lipari kan je mooi wandelen in de natuur.

Vakantie Sicilië & Eolische Eilanden

Wil je helemaal tot rust komen, een weekje weg van alle zorgen, dan is een vakantie op de Eolische eilanden een aanrader. Reizen naar de Eolische eilanden kan je op verschillende manieren boeken. Je kan verblijven in een hotel en vanaf een vaste standplaats genieten van de prachtige uitzichten en natuur die de Eolische eilanden biedt. Een vakantie op de archipel is echter ook makkelijk te combineren met een vakantie op Sicilië. Sicilië is een bijzonder gevarieerd eiland en het is zeer indrukwekkend om de Etna met eigen ogen te aanschouwen.

Reizen naar de Eolische Eilanden

Sommige reisorganisaties bieden groepsreizen die de eilanden combineren, vaak staat er dan een daguitstap naar de Eolische Eilanden op het programma, kijk bijvoorbeeld naar de combinatiereizen Sicilië - Eolische Eilanden van SNP. Je kunt natuurlijk ook net zo goed zelf je vakantie op de Eolische Eilanden samenstellen. Wandelen op de Eolische Eilanden is ook bijzonder leuk, dus een wandelvakantie is een aanrader.

Vervoer naar de Eolische Eilanden
Vanaf Milazzi op Sicilië kan men met een veerboot de overtocht maken naar Lipari en de andere eilanden. In Reggio di Calabria worden helikoptervluchten naar de eilanden georganiseerd. Ook vanaf Napels biedt men overtochten met de ferry naar Stromboli. Kijk voor georganiseerde uitstapjes vanaf Sicilië ook eens bij Get Your Guide.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!