Ga naar content

Vakantie met kinderen in Frankrijk

Een land met ongekende mogelijkheden voor een actieve vakantie met de kinderen: Frankrijk.

Natuurvakantie met kinderen

In alle Franse regio's is een ongekend aanbod aan accommodaties en mogelijkheden om een vakantie met de kids dicht bij de natuur door te brengen. Je kan overal verblijven in de accommodatie van jouw wensen. Het aanbod varieert van goedkope campings, vakantieparken en vakantiehuizen tot luxe hotels en sprookjesachtige kastelen. Een vakantie in Frankrijk hoeft zich overigens niet te beperken tot zwembaden en kinderfeestjes, het is net zo belangrijk dat de ouders kunnen meegenieten. Pharos Reizen van ANWB biedt bijvoorbeeld actieve weekjes weg, waarbij avontuur centraal staat. De kinderen (en vaak ook ouders) gaan mee abseilen, kanoën, mountainbiken, raften en abseilen. Avontuurlijker kan het haast niet." Deze tekst weggehaald in eerste alinea achter kunnen meegenieten omdat de reis niet meer beschikbaar is.

Waar op vakantie met de kids in Frankrijk?

In elke regio vind je accommodaties naar jouw wensen, het is dus in eerste instantie belangrijk om te bepalen waar je heen wilt. Maak een keuze uit de kust, de bergen, een rivier of meer of de rust van het landelijke leven.

1. Met de kids naar de Franse Kust

Wil je naar de Franse kust? Dan kan je kiezen uit het mondaine zuiden aan de Middellandse Zee (vlieg naar Nice of Marseilles), of de Atlantische Oceaan (bijvoorbeeld Normandië en Bretagne in het noorden of Biarritz in het zuiden).
- Rondreis Bretagne
- Tips vakantie Côte d'Azur

2. Met de kids naar de bergen in Frankrijk

Skiën, huttentochten, fietsvakanties of stoere activiteiten als canyoning: de bergen hebben altijd wat leuks te bieden, vooral voor wat oudere kinderen. Kies je voor een vakantie met de kinderen in de bergen, bekijk dan onze informatie over de diverse leuke vakantiebestemmingen in de Franse bergen.
- bergen in Frankrijk

3. Met de kids naar een rivier in Frankrijk

Populaire bestemmingen met talrijke mogelijkheden zijn de Ardèche en de Drôme, twee rivieren in het zuiden van Frankrijk, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen: dammen bouwen met keien, op een opblaasband van een kleine stroomversnelling, verdwalen in een labyrinth en wandelen naar ruïnes van de tempeliers... Erg leuk voor de kids!
- Vakantie aan de Ardèche
- Vakantie aan de Loire
Vakantie in de Dordogne
- Vakantie in de Lot
- Vakantietips Drôme

4. Met de kids naar de Provence

Genieten van een rustige vakantie in een mooi vakantiehuis met zwembad, gelegen in een gebied met paarse lavendelvelden, geurend struikgewas en tal van fiets- en wandelmogelijkheden? De Provence biedt daarnaast vele leuke marktjes en middeleeuwse stadjes, waar de kinderen kennis maken met de heerlijke mediterrane cultuur.
- Tips rondreis Provence

Fietsen met kinderen in Frankrijk

Frankrijk is ook een geweldig land om te fietsen. Als je op vakantie gaat met kinderen is dit erg leuk voor ze: een actieve vakantie. Denk dan aan populaire fietsbestemmingen, zoals fietsen langs de Loire of fietsen in de Provence. Bekijk meer tips over fietsen in Frankrijk.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven