Ga naar content

Vakantie met kinderen in Frankrijk

Een land met ongekende mogelijkheden voor een actieve vakantie met de kinderen: Frankrijk. In alle Franse regio's is een ongekend aanbod aan accommodaties en mogelijkheden om een vakantie met de kids dicht bij de natuur door te brengen.

Natuurvakantie met kinderen

Je kan overal verblijven in de accommodatie van jouw wensen. Het aanbod varieert van goedkope campings, vakantieparken en vakantiehuizen tot luxe hotels en sprookjesachtige kastelen. Wist je dat je ook in een boomhut of doorzichtige bol kan overnachten? Kijk voor alle mooie accommodaties op onze pagina met bijzondere overnachtingen in Frankrijk.

Een vakantie in Frankrijk hoeft zich overigens niet te beperken tot zwembaden en kinderfeestjes, het is net zo belangrijk dat de ouders kunnen meegenieten. Denk dus bijvoorbeeld ook eens aan een actief weekje weg, waarbij avontuur centraal staat. De kinderen (en vaak ook ouders) gaan mee abseilen, kanoën, mountainbiken, raften en abseilen.

Waar op vakantie met de kids in Frankrijk?

In elke regio vind je accommodaties naar jouw wensen, het is dus in eerste instantie belangrijk om te bepalen waar je heen wilt. Maak een keuze uit de kust, de bergen, een rivier of meer of de rust van het landelijke leven.

1. Met de kids naar de Franse Kust

Wil je naar de Franse kust? Dan kan je kiezen uit het mondaine zuiden aan de Middellandse Zee (vlieg naar Nice of Marseille), of de Atlantische Oceaan (bijvoorbeeld Normandië en Bretagne in het noorden of Biarritz in het zuiden).
- Rondreis Bretagne
- Tips vakantie Côte d'Azur
- Dieren kijken in de Camargue (flamingo's, paarden en stieren)

2. Met de kids naar de bergen in Frankrijk

Skiën, huttentochten, fietsen of stoere activiteiten als paragliding en canyoning: de bergen hebben altijd wat leuks te bieden, vooral voor wat oudere kinderen. Kies je voor een vakantie met de kinderen in de bergen, bekijk dan onze informatie over de diverse leuke vakantiebestemmingen in de Franse bergen.
- Bergen in Frankrijk

3. Met de kids naar een rivier in Frankrijk

Populaire bestemmingen met talrijke mogelijkheden zijn de Ardèche en de Drôme, twee rivieren in het zuiden van Frankrijk, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen: dammen bouwen met keien, op een opblaasband van een kleine stroomversnelling, verdwalen in een labyrint en wandelen naar ruïnes van de tempeliers... Erg leuk voor de kids!
- Vakantie aan de Ardèche
- Vakantie aan de Loire
Vakantie in de Dordogne
- Vakantie in de Lot
- Vakantietips Drôme

Overnachten in een boomhut!

Te gekke accommodaties in de natuur!

4. Met de kids naar de Provence

Genieten van een rustige vakantie in een mooi vakantiehuis met zwembad, gelegen in een gebied met paarse lavendelvelden, geurend struikgewas en tal van fiets- en wandelmogelijkheden? De Provence biedt daarnaast vele leuke marktjes en middeleeuwse stadjes, waar de kinderen kennis maken met de heerlijke mediterrane cultuur.
- Tips rondreis Provence

5. Met de kids naar de Vogezen

Op slechts 415 km van Maastricht ligt het middelgebergte van de Vogezen; een schitterend gebied om actief te zijn met de kinderen. In de winter is het gebied een prima bestemming voor beginnende skiërs, niet te druk en met relatief veel makkelijke pistes. In de zomer kan je op vakantie bij een meer of in de bergen. Ga wandelen, fietsen, rodelen of bezoek bijvoorbeeld het rendierenpark bij Stosswir. Lees meer over een vakantie in de Vogezen.

Vakantie met kinderen in Frankrijk
Deel op Pinterest

Fietsen met kinderen in Frankrijk

Frankrijk is ook een geweldig land om te fietsen. Als je op vakantie gaat met kinderen is dit erg leuk voor ze: een actieve vakantie. Denk dan aan populaire fietsbestemmingen, zoals fietsen langs de Loire of fietsen in de Provence. Bekijk meer tips over fietsen in Frankrijk.

Kamperen met kinderen in Frankrijk

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!