Ga naar content

Bijzonder overnachten in Frankrijk

Mooiste plekken Frankrijk - Ben jij ook altijd op zoek naar bijzondere adresjes? Waarom zou je overnachten in een standaard hotel als je ook kunt kiezen voor een drijvend hutje, boomhut of kasteel? Frankrijk staat vol met pareltjes van accommodaties die we graag met je delen.

8X tips voor originele overnachtingen

Hoe zoeken naar een uniek verblijf in Frankrijk? Dit zijn de meeste bijzondere soorten accommodaties.

1. Overnachten in een gîte

In Frankrijk kom je vele sfeervolle gîtes tegen. Dit zijn oude gebouwen die een nieuw doel hebben gekregen. Tijdens de renovatie worden oude elementen wel behouden zodat je een accommodatie met een verhaal krijgt. Veelal zijn dit oude boerderijen, middeleeuwse gebouwen of stenen huisjes. Een mooi aanbod vind je bij Gites.nl. De site biedt alleen maar authentieke vakantiehuizen dus je kunt niet verkeerd kiezen.

2. Overnachten in een kasteel in Frankrijk

Wie aan Frankrijk denkt, denkt natuurlijk aan de vele schitterende kastelen die in het land staan. Hoe gaaf is het om een nacht in een kasteel te overnachten? Waan je in je eigen sprookje en laat de kinderen zich voor even prins of prinses voelen. Door het hele land zijn kastelen opengesteld voor overnachtingen. Onderstaand twee mooie opties van Booking.com. 

3. Overnachten op een boerderij

Een leuke optie is om te slapen in een boerderij, à la ferme. In verschillende Franse regio's zijn oude boerderijen omgebouwd tot verblijfplaats. Geniet van een gezellige overnachting en beleef het Franse boerenleven. Voor een volledig overzicht van boerderijen kun je het beste kijken bij Booking.com. Deze site heeft een speciale sectie voor vakantieboerderijen in Frankrijk

4. Drijvende huisjes

Perfect voor stellen: een drijvend hutje. Helemaal afgelegen midden in het water ligt jouw idyllische slaapplekje. Alleen te bereiken met een bruggetje of zelfs met een roeibootje. Je kunt je helemaal wegstoppen in je eigen bubbel en genieten van de rust en elkaar. Bij Maisonne.nl vind je de meest unieke drijvende huisjes. Hieronder geven we onze twee favorieten.

5. Overnachten in een tree house

Slapen in een tree house, wie droomt daar stiekem niet van? Vooral met kinderen is een overnachting in een boomhut zeker een aanrader. Zowel Maisonne.nl als Natuurhuisje hebben een mooi aanbod. Laat jouw droom uitkomen en vertrek naar een knusse hut midden tussen de bomen. Sommigen hebben zelfs een jacuzzi! Hoe vet is dat!

6. Slapen in een tiny house

Klein maar fijn! Overnachten in een klein huisje is een trend, maar ook een geweldige beleving. Ontdek hoe weinig ruimte je nodig hebt om lekker te kunnen genieten. Veelal middenin de bossen of met geweldig uitzicht. Het leuke is dat je in een tiny house echt het huiselijke gevoel ervaart en je er dus direct thuis voelt. Een mooie vonden we bij Natuurhuisje.

7. Glamping accommodaties Frankrijk

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een bijzondere glamping ervaring. Een aantal gave opties: slapen in een yurt, pipowagen, safaritent of koepelwoning. De yurt en safaritent vind je bijvoorbeeld op de campings van Vacanceselect. Vind jij de charme van een tentje opzetten ook wel wat hebben? Dan zijn onze tips voor kamperen in Frankrijk wellicht ook handig.

8. Op de camping

Altijd leuk, lekker ouderwets op de camping. De beste herinneringen heb ik aan de campings waar we verbleven in mijn kindertijd! Lees meer over kamperen in Frankrijk.

Afbeelding van Manou 't Lam
Geschreven door
Manou 't Lam
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!