Ga naar content

Kamperen in Frankrijk

Tijdens een natuurvakantie in Frankrijk is kamperen ideaal; er zijn grote en kleine campings, dure en goedkope kampeerplaatsen, sfeervolle en kindvriendelijke campings in Frankrijk. Voor iedere vakantie is er een geschikte kampeerbestemming, er zijn zelfs speciale plaatsen voor kamperende fietsers. Ook zijn er de gemeentecampings, de zogenaamde "campings municipaux": vaak kleine, goedkope campings. Door de vele campings is het soms moeilijk om te bepalen wat de mooiste plekken zijn om te kamperen in Frankrijk. Wat zijn de mooiste kampeergebieden en bijzondere plekjes om te kamperen? Alles hangt af van wat je precies wil doen. 

Kamperen in de natuur in Frankrijk

Er zijn veel mogelijkheden om in de natuur te kamperen in Frankrijk: van grote familiecampings tot kleinschalige gemeentecampings en naturistencampings. Pas op met wildkamperen, dat is officieel verboden. Bivakkeren (1 overnachting) mag soms wel, onder bepaalde voorwaarden. Hieronder vind je meer informatie en 6 leuke tips om te kamperen in Frankrijk:

1. Leuke Franse kampeerbestemmingen

Wat zijn de leukste bestemmingen om te kamperen in Frankrijk? Je bent op zoek naar een mooi plekje in een veelzijdig gebied, maar weet niet wat de leukste plekjes om te kamperen zijn. Er zijn heel veel mooie campings in Frankrijk. Tijdig reserveren is vaak een must, want Frankrijk is en blijft een populair vakantieland en campings zijn vaak ver voor het hoogseizoen volgeboekt. De meeste natuurcampings in Frankrijk bieden diverse mogelijkheden om te kamperen: een vaste tent huren, een luxe tent huren of zelf tent en kampeerspullen meebrengen en alleen de staplaats betalen. Om je in te lezen vind je op NatureScanner veel informatie over de streken in Frankrijk.

2. Campings Municipaux

De bekendste natuurcampings in Frankrijk zijn toch wel de gemeentecampings, die men campings municipaux, kortweg camping municipal noemt. Deze campings zijn in het beheer van de lokale gemeente. De kwaliteit van de campings is bijgevolg heel wisselend, maar vaak staan ze bekend om hun eenvoud en betaalbare prijzen. Wil je dus goedkoop kamperen in Frankrijk, weg van de massa op een rustige camping, dan biedt dit vaak de ideale oplossing.

3. Fietsen en kamperen

Combineer een actieve vakantie met een kampeervakantie. Overdag de omgeving verkennen op de fiets, 's avonds gezellig met zijn allen rond de barbecue op de camping. 

4. Campinggids Frankrijk

Wie een rustige, kleinschalige camping in Frankrijk zoekt, kan het beste in het aanbod van campings municipaux zoeken naar de meest geschikte camping. Reisboekhandel De Zwerver is de referentie voor wie op zoek is naar een goede campinggids over Frankrijk. Je vindt er naast handige campinggidsen ook gidsen met bed and breakfasts en gîtes in Frankrijk.

5. Stacaravans en bungalows

Heb je geen zin om al die kampeerspullen, zoals een tent, stoeltjes, matrassen, enz mee te nemen tijdens een kampeervakantie, maar wil je wel genieten van de gezelligheid van een Franse camping? Dan kan je ook kiezen voor een vakantie in een stacaravan, luxe tent of een bungalow. De laatste jaren zien we vooral een grote opkomst aan luxe tenten, de zogenaamde "Glamping".  TUI heeft een ruim aanbod autovakanties in Frankrijk, waarbij je een vaste plaats op een camping boekt. Ook bij onderstaande kampeerreis van ANWB slaap je in een stacaravan of ingerichte tent.

6. Kamperen met kinderen in Frankrijk

Met de kinderen op vakantie? Dan is kamperen ideaal! Zoek een kindvriendelijke camping met veel mogelijkheden voor de kids, zoals oppas of speciale kinderzwembaden. De wat oudere kinderen zijn allemaal gek op zwembaden met veel glijbanen! Op verscheidene websites kun je leuke campings reserveren die helemaal uitgerust zijn voor kinderen en tieners.

Yelloh Village
Voor een bijzondere kampeervakantie in Frankrijk raden we zeker ook aan om eens te kijken naar de vier- en vijfsterren campings van Yelloh! Village. Verspreid over heel Frankrijk vind je deze kwalitatieve en gemoedelijke campings, uitermate geschikt voor een kampeervakantie met kinderen in Frankrijk. Je kan een selectie maken op regio, maar ook op type omgeving (bergen, kust of platteland). De meeste van deze "campingdorpen" bevinden zich in de natuur en er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid, door een strikt afval-, energie- en waterbeleid.

Er worden regelmatig uitstappen georganiseerd om de natuur te verkennen en meer te weten te komen over de planten in de omgeving. Er worden op deze Franse campings tal van activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals sportieve evenementen, creatieve workshops en avondanimatie. De rest van de dag kunnen ze zich vermaken in de glijbanen van een fantastisch aquapark. Het aanbod campings in Frankrijk van Yelloh! Village kan je boeken via de Nederlandse site VacanceSelect.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!