Ga naar content

Camping Kitchen 2 van Campingaz

Kamperen is mijn manier om even weg te zijn van alles. Tijdens een vakantie met de tent is stress of drukte van het werk ver weg en kom ik tot rust in de natuur. Voor ons gezin geen massacampings, maar rustige plekjes, bij iemand in de tuin of aan de rand van het bos. 

Regelmatig mogen wij voor Naturescanner nieuwe kampeeruitrusting testen. Dit keer test ik een kooktoestel van Campingaz. Eerder was dit reeds verkrijgbaar in twee versies, dit nieuwe model heeft een piezo ontsteking en is daarmee nog gebruiksvriendelijker. Kamperen met alle gemak, ik ben voor! 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Campingaz kooktoestel

Geloof me, dit is een verrassend fijn apparaat om te koken op de camping. Wat maakt de Camping Kitchen 2 CV PZ tot het beste kooktoestel voor op de camping

1. Het design

Ik begin met wat meteen opvalt. Het gestroomlijnde ontwerp. Had jij kunnen bedenken dat een kooktoestel voor op de camping mooi is? Bekijk dan dit mooie koffertje. De Camping Kitchen 2 van Campingaz is een mooi toestel. Het afgeronde design en de matte kleuren geven het een prachtige, moderne uitstraling. Ingeklapt doet het denken aan een aktetas met greep.

Het deksel beschermt het kooktoestel tijdens de reis. Tijdens het koken dient het ook als windscherm voor de branders. De pansteunen kunnen twee pannen met een maximale diameter van 24 cm dragen en beschermen eveneens de branders.

Deel op Pinterest

2. Licht gewicht

Het toestel is licht en ruimtebesparend, en is makkelijk op te bergen in huis, auto, camper of caravan. Wij hebben niet enorm veel plaats in onze auto, dus fijn dat het overal tussen past. Door het lichte gewicht neem je hem ook sneller mee op weekend. 

3. Eenvoudige installatie

Het camping kooktoestel is aan te sluiten op de CV 470 Plus cartouches. Dat zijn kleine ronde gasflessen. Hiermee kan je het toestel makkelijk meenemen en in een handomdraai installeren. Dat maakt het niet alleen handig tijdens een langere kampeervakantie, maar ook voor een weekend kamperen.

De gascartouche kocht ik bij Bol.com. De slang en drukregelaar zijn inbegrepen en al aan het toestel bevestigd. Het aansluiten of loskoppelen van de gascartouche duurt slechts enkele seconden. Je trekt het groene lipje van de cartouche en draait het aansluitsysteem op de gasfles, super eenvoudig. 

4. Makkelijk te ontsteken

Ik heb gekozen voor het model Camping Kitchen 2 CV PZ, met piezo ontsteking. Dat is heel handig, want je hoeft niet als vanouds te zoeken naar een aansteker of lucifers om te koken op de camping. De eerste keren vond ik het wel wat vreemd, omdat ik de vlammen niet kon zien. 

5. Eenvoudige reiniging

De pannensteunen kunnen volledig verwijderd worden, waardoor het kooktoestel makkelijk schoon te maken is. Op de camping heb je vast geen vaatwasmachine, maar na afloop van je kampeervakantie kunnen beide pannensteunen in de vaatwasser. Tijdens het kamperen kan je het toestel reinigen met een vaatdoekje.

Tot slot nog handig om te weten. In de handleiding staat een lijstje met mogelijke problemen en oplossingen. Als je bijvoorbeeld een storing in de gastoevoer hebt of er restwater onder de branderdeksels zit, weet je meteen hoe dit op te lossen. Wil je zelf dit kookpitje mee op je volgende kampeervakantie? 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!