Ga naar content

Coleman Air Shelter

De reden waarom wij zo van kamperen houden, is dat je echt buiten leeft. Het weer vormt het grootste risico op verstoring van een kampeervakantie, want wat doe je als je plots een flinke regenbui krijgt of als het buiten heel erg heet is?

De Coleman Air Shelters bieden de beschutting - en dus gemoedsrust - die je nodig hebt om tijdens je vakantie volop te genieten van het buitenleven. De partytent is gemakkelijk op te zetten, duurzaam en functioneel. En zo kan je heerlijk de hele dag buiten zijn, ook bij slecht weer.

Opblaasbare partytent

De nieuwe Air Shelters worden opgeblazen met de FastPitch Air technologie; dit betekent dat je de bogen van de tent oppompt. De lucht wordt getransporteerd doorheen de 4 steunen van de tent. Met speciale luchtstroomkleppen kan je diverse delen afknijpen, zodat de lucht er niet overal uit loopt in geval van een lek. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Partytent voor op de camping

De Coleman Air Shelters bieden een uitstekende zitplek op de camping voor alle weersomstandigheden. Of je nu aan het ontbijten of aan het schaken bent, onder de partytent zit je beschermd tegen regen, wind of zon. 

De partytenten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en met een geavanceerd ontwerp. Wij mochten de Air Shelter testen. Hoewel de tent heel wat weegt, is het een toevoeging aan onze kampeervakantie.

- Air Shelter M

De Coleman Air Shelter M is 3 bij 3 meter. Hij heeft handige functies, zoals raamafdekking met ritssluiting, dakventilatie en weersbestendige zijwanden.

- Air Shelter L

Voor extra ruimte en comfort is er de Coleman Air Event Shelter L, iets hoger en met een oppervlakte van 3.65 bij 3.65 meter. Deze grotere koepelvormige partytent is uit te breiden met het Air Event Shelter L - Sunwalls Pack voor extra bescherming. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Beide modellen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, met stormbanden, spanbanden en UV-bescherming.

Ook in de tuin

De Air Event Shelter L is niet goedkoop. Zo'n uitgave wil je misschien niet alleen doen voor de camping. Dat geldt ook voor ons en daarom zetten wij hem op in de tuin, zodra de lente aanvangt. Sinds de partytent in onze tuin staat, eten we aanzienlijk vaker buiten en ook bij regenachtig weer zitten we goed beschut in de tuin.

Opzetten van de tent

Het opzetten neemt wel wat tijd in beslag. De tent neemt bovendien veel plaats in om mee te nemen op vakantie, en hierdoor vinden we het alleen interessant wanneer we twee weken op een zelfde plek kamperen. Het is niet geschikt voor een rondreis met tent. 

Deel op Pinterest

1. Uitpakken

We zoeken een vlakke plek op de kampeerplek. Hier moet de shelter worden opgezet. Wanneer we de zak openmaken leggen we de onderdelen naast elkaar: de shelter, de verschillende soorten haringen, de pomp met manometer en de spanbanden. 

Onderdelen Coleman Air Shelter
© Naturescanner
Deel op Pinterest

We rollen de tent uit en leggen de vier hoeken uitgespreid op de grond. Met haringen zetten we de hoeken al vast.

2. Opblazen

De partytent heeft vier ventielen, dus het is even zoeken naar het juiste ventiel. Voor het opblazen mag je slechts een van de twee hogedrukventielen met rode markering gebruiken. De andere ventielen moeten gesloten blijven. De dop van het ventiel open je door tegen de klok in te draaien. De pin moet ingedrukt zijn. We sluiten de pomp aan en het opblazen van de Air Shelter kan beginnen. Het is best zwaar en we wisselen af.

Deel op Pinterest

De bogen van de shelter zijn met elkaar verbonden en de lucht verspreid zich langzaamaan door de hele tent. Het is belangrijk om goede te kijken welke kleuren waarvoor dienen, dat staat uitgelegd in de handleiding. De tent moet opgeblazen worden tot de druk 7 PSI heeft bereikt. Zodra de Air Shelter is opgeblazen, bevestigen we de aantrekbanden, zodat alles netjes op zijn plaats blijft zitten.

Aantrekbanden Air Shelter
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Zodra we de juiste druk hebben bereikt, halen we de slang los en sluiten de ventielkap goed af.

3. Tent vastzetten

Rest ons nog alles vast te maken met haringen. Er zijn vier soorten haringen: metalen haringen voor de reflecterende spanners en plastic haringen voor de bevestigingsriemen. Voor de hoeken, de grond spanners, de scheerlijnen en de spanbanden zijn er andere haringen.

Voordelen

- Heerlijk buiten zitten op de camping of in eigen tuin
- Makkelijk op te zetten
- Kan tot 3.000 mm regen aan
- Zonwerend
- Brandvertragend

Nadelen

- Gewicht: 17,9 kg en formaat 75 cm x 38 cm x 30 cm
- Pompen is zwaar
- Opzetten duurt wel vrij lang

Onze eindbeoordeling van de opblaasbare partytent van Coleman? We vinden het een heerlijke, ruime tent en ideaal voor zowel de camping als de tuin. Het biedt bescherming tegen regen, wind en felle zon, en je kunt er met veel mensen onder zitten. Het opzetten duurt wel lang, waardoor de tent niet geschikt is om een dagje op de camping op te blazen. Je zet deze op voor langdurig gebruik. 

Over Coleman

Coleman® is een vooraanstaand merk in kampeeruitrusting, dat streeft naar voortdurende verbetering van de kampeerervaring van vakantiegangers. De hoogwaardige producten zijn ontworpen om het buitenleven comfortabeler en plezieriger te maken, waardoor mensen meer genieten van een ontspannen tijd in de natuur of op de camping. Bekijk het uitgebreide assortiment campingmeubilair van Coleman® dat je kampeervakantie aanzienlijk aangenamer zal maken.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!