Ga naar content

Coleman Vail 6L tent

Vail is een nieuwe lijn tenten van het merk Coleman. Wij mochten dit voorjaar de 6-persoonstent van de lijn testen. Een ideale tent voor gezinnen met kinderen. De tent is ook in kleinere versie verkrijgbaar, voor gezinnen met minder kids.

We mogen nu ook zo'n 4-persoonstent weggeven! Bekijk dus de winactie Coleman Tent en neem deel als je kans wilt maken op een gloednieuwe tunneltent! 

Tent opzetten

Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, flakkert onze kampeerdrang al op. Super leuk dus dat we deze grote gezinstent mogen testen. Het eerste zonnige weekend laat lang op zich wachten, maar eind april gaan we er voor.

De Coleman tent zetten we op in de tuin bij mensen die we kennen. De tuin is groot genoeg om te genieten van voldoende privacy, en overdag even samen wat te drinken, uiteraard met 1,5 meter afstand. Het duurt slechts 20 minuten voor ons verblijf in elkaar gezet is. Het is echt een zeer eenvoudig systeem. Er zit een duidelijke tekening en stappenplan bij. Ook het afbreken enkele dagen later gaat heel soepel, al is het wel proppen om die hele tent weer in de zak te krijgen.

1. Buitentent

De zeilen worden opengelegd. Vier lange stokken klikken in elkaar en glijden met gemak door de bevestigingen aan de zijkanten van de tent.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

De achterste stok verschilt van de andere drie stokken, maar dat is eenvoudig te zien aan de rode kleur, die zowel op de stok als op de versteviging terugkomt. Zodra de stokken zitten, maken we alles vast met haringen en touwen en de buitentent staat. 

2. Voortent

De Coleman Vail 6L heeft een enorme voortent. Binnenin is er een zee aan ruimte en aan alle kanten kan je raampjes openen. Wat we vooral erg prettig vinden aan deze familietent zijn de twee uitgangen. Super handig als je voor de tent aan het koken bent, en een kind wil naar binnen. Je loopt elkaar zo niet in de weg en dat is wel fijn als je met 6 personen gaat kamperen. Alle ramen en ingangen hebben dubbele bescherming en er is ook ventilatie voorzien. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Binnentent

Zodra de buitentent staat, kunnen we de binnentent bevestigen. Het is een grote stoffen zak die met een simpel kliksysteem aan bovenkant, zijkant en onderkant van de buitentent vastgeklikt wordt. Twee doeken om de ruimte in compartimenten te verdelen kan je naar wens al dan niet ophangen. Zo ontstaan er drie ruime kamers. Zelf vinden we het op vakantie ook wel gezellig om met zijn allen in één grote ruimte te slapen.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Donkere cabines

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, is de stof van de cabines zwart en verduisterend. Dit is ideaal voor het kamperen met kinderen. Ook wanneer het lang licht blijft buiten, is het in de tent donker. En al mogen de kids misschien iets langer op blijven omdat het vakantie is, toch ben je op een gegeven moment wel blij als in slaap vallen en niet bij de eerste zonnestralen weer wakker worden! 

5. Ingang zijkant

Zoals ik eerder al schreef is de extra ingang aan de zijkant een echt pluspunt van deze tent. Onze kinderen mochten langs deze deur in en uit de tent, zodat ze niet steeds langs de veranda moesten lopen. Ook hier zit een extra versteviging rond de ritsen.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

6. Tenttapijt

Ik zag dat er losse tenttapijten te koop zijn, passend bij het design van deze nieuwe Coleman lijn. Dat lijkt me zeker nog een toegevoegde waarde om de grote voortent nog makkelijker schoon te kunnen maken. 

Algemene beoordeling Coleman Vail tent

Wij zijn erg enthousiast en geven dus een erg goede review voor deze Coleman tent. Makkelijk op te zetten en weer af te breken, een dubbele ingang en heel veel ruimte. Dat is echt fijn.

Wil je zelf deze ruime tent aanschaffen voor een vakantie met het gezin? Je kunt hem direct bestellen via onderstaande link. Maar houd onze site in de gaten, want binnenkort mogen wij iemand blij maken met een 4-persoonstent in de serie Coleman Vail! 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Kan je niet wachten, koop jouw tent dan nu online.

Op zoek naar een kleinere tent, bijvoorbeeld een trekkerstent voor twee tot drie personen? Lees dan onze review van de Coleman Darwin 3

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!