Ga naar content

Slaapuitrusting

Een goede nachtrust is essentieel, de juiste uitrusting is dan ook alles bepalend voor je energie wanneer je een weekje gaat kamperen, een meerdaagse huttentocht gaat maken of voor langere tijd op reis gaat.

Word wakker met de natuur

Wil je heerlijk slapen in de natuur? Dat kan! Slapen doen we allemaal en een goede nachtrust is alles waard. Echte natuurliefhebbers weten dat er natuurlijk niets zo lekker is om na die lange trektocht/wandeltocht ergens in de frisse buitenlucht je ogen te sluiten en uitgerust te ontwaken op de mooiste natuurplekken. Maar wat moet je meenemen om lekker te kunnen slapen? En welke spullen zorgen voor een comfortabele nachtrust? Wij schrijven onze persoonlijke favorieten voor je aan.

Tenten

Wij mochten diverse tenten testen.

Dekbed

Wil je duurzaam en heerlijk slapen, dan is een dekbed van echte schapenwol wat voor jou. Daniel Versteegh, herder bij Schaapskudde Doorn, ging de strijd aan met de grote verspilling aan wol en maakt er nu dekbedden van. Lees onze review over de dekbedden van schapenwol.

Dekbed van wol
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Slaapzak

Wie een goede slaapzak wil kopen, kijkt verder dan zijn neus lang is. Een slaapzak zorgt voor het grootste gedeelte voor een goede nachtrust, want kou of onnodige hitte is het vervelendst wat je kunt hebben tijdens het slapen.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Slaapmat

Oprolbaar? Lichtgewicht? Voor één persoon? Of toch gezellig samen op zo’n matje? Het aanbod is enorm, heb je al last van keuzestress? De slaapmat is een belangrijk onderdeel van je uitrusting, maar welke is nu precies geschikt?

Wij hebben gekeken naar o.a. comfort, oprolbaarheid, gewicht en gemak. 

Hangmat

Hangmatten mogen niet ontbreken in dit rijtje. Altijd al eentje willen aanschaffen, maar weet je niet waar je op moet letten? Of hoe je deze tijdens je volgende reis kan meenemen en optimaal gebruiken? Wij helpen je graag.

Als je in de buitenlucht kampeert in je hangmat ben je eigenlijk zo dicht mogelijk bij de natuur, maar toch beschermd van alle creepy crawlers op de grond. Om deze mee te nemen kijk je naar een lichte, en compacte hangmat.

De kwaliteit van hangmatten hangt vooral af van het aantal draden per haak. Koop je een hangmat in het buitenland, vraag hier dan nadrukkelijk om. Hoe meer draden per haak, des te steviger is de hangmat. Een hangmat met 5 of 6 draden gaat jaren mee, een hangmat met slechts 1 of 2 draden doet vooral dienst ter versiering. 

Afbeelding van Gitta Schermer
Geschreven door
Gitta Schermer
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!